Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Focus ( 2011 - 2012 - 2013 Ford Focus ) - Genel Başlık

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

modacar ve hepsiburada.com da ford renklerine uygun rütuş ve sprey boyaları var..alman malı..

yada oto boyacıda renk koduyla kardırın..100 gr ı 15-20 tl tutar 2-3 sene kullanırsınız..

yanına birde sertleştirici (hardener) alırsanız çabucak kurur..akropil di sanırım 250 ml olması lazım..

eğer akrilik tiner alırsanız kuruması daha geç olur..tinerler 3-5 çeşit..mesela yazın "very slow"(çok yavaş kuruyan) olanı kullanılır..

hangisinin kaç derece hava sıcaklığında uygulanacağı kutusunda yazar..

• Yanıt 3k
  • Görüntüleme 542,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mertcan Çelik
    Mertcan Çelik

Çocuk oyuncağı değil de büyük risk var la ortada. Bugün yıkamacı yarın hırsız olur öyle el sallarsın arabanın arkasından. Motoru kapatmıyorsan da hızı neyim limitle elektronik olarak bişe yap

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Benim arabada rölantide titreme var. Geçen gün yıkamaya götürdüm adam çekti arabayı oda dedi. Sürekli Shellden aliyorum ondan mi acaba ? Depoyu bitirip Opet mi denesem 1 depo ?

Sabri Özer tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

çok mu sorunlu arkadaşlar bu yeni focus arabayı almaya düşünüyordum soğudum ya :(

Yanıtlama zamanı:

çok mu sorunlu arkadaşlar bu yeni focus arabayı almaya düşünüyordum soğudum ya :(
Tsi motorlu Vw alinda görun sorun neymiş :)

Her markada olan şeyler bunlar kusursuz bir araba üretilemedi daha

Yanıtlama zamanı:

Az kusurlu olanlar var yarım ile birkaç milyon euro arasında :)

Ama sayılı olduklarından birebir değişim sorun olabilir  :kıhkıh:

Şaka bir yana halledilemeyecek bir sorun henüz göremedim ben. Alırken dikkat etmeniz gereken noktalar forumda çokça konuşuldu :)

Yanıtlama zamanı:

Bu yanlış kullanılabilecek bir mesaj olabilir, en azından kötülemek isteyenlerin eline koz vermiş gibi olacak!

Şimdiye kadar okuduklarımı hatırlamaya çalışarak Focus Mk3'te üretim kaynaklı sorunları listelemeye çalıştım:

1. Montaj hataları: Bagaj kapağı, cam çıtaları, ön konsol, tavan döşemesi, ayna - sensör kutusu birleşimi, arka stoplar. İlk serilerde bu sorun daha belirgindi, üretim oturdukça şikayetler azaldı.
  2. Arka hoparlör zırıldaması, kapı trimi ve/veya hoparlör kaynaklı, son modellerde bu da giderildi.
  3. Sağ aks keçesi yağ kaçırması. Focus'a özgü değil, yeni bir sorun da değil, dizellerde sanki daha sık, oluşma olasılığı izlenimime göre %10-20, nadiren tekrar da edebiliyor, servisler hızla garantiden gidermeye çalışıyorlar.
  4. Farlarda buğu oluşması, bu da modele özgü değil, kiminde var kiminde yok.
  5. Katlanır aynaların donması (açık halde bırakma seçeneğinin olmaması)
  6. Kapı kilidinin donması ve kapının bir süre bu nedenle kapanmaması (nedense Almanya'da çok)
  7. Bagajın su alması, sağ ön halı ıslanması, arka stopların su alması (üçü de çok çok nadir)
  8. Yakıt deposundan çalkantı sesi gelmesi (üretim değil tasarım hatası denilmeli) 
  9. Özellikle dizellerde kalkışta yığılma, devir düzensizliği vb. motor yazılımı ile ilgili güncelleme ile giderilen sorunlar 

Unuttuklarım varsa yazın ekleyelim.

Şöyle bir bakınca ciddi ve giderilemeyen bir problem olduğunu söylemek zor.

Sürüş dinamikleri, konforu ve güvenliğini düşününce "geçiniz" diyorum kolaylıkla...

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

günaydın maşallah çok erkencisiniz..ne zaman baksam foruma hemen hemen her sabah erken saatlerde bir mesajınız var..

hayırlı günler.. gününüz kolay ve başarılı geçsin..

herkese selam..

Yanıtlama zamanı:

Bu yanlış kullanılabilecek bir mesaj olabilir, en azından kötülemek isteyenlerin eline koz vermiş gibi olacak!

Şimdiye kadar okuduklarımı hatırlamaya çalışarak Focus Mk3'te üretim kaynaklı sorunları listelemeye çalıştım:

• Montaj hataları: Bagaj kapağı, cam çıtaları, ön konsol, tavan döşemesi, ayna - sensör kutusu birleşimi, arka stoplar. İlk serilerde bu sorun daha belirgindi, üretim oturdukça şikayetler azaldı.
  • Arka hoparlör zırıldaması, kapı trimi ve/veya hoparlör kaynaklı, son modellerde bu da giderildi.
  • Sağ aks keçesi yağ kaçırması. Focus'a özgü değil, yeni bir sorun da değil, dizellerde sanki daha sık, oluşma olasılığı izlenimime göre -20, nadiren tekrar da edebiliyor, servisler hızla garantiden gidermeye çalışıyorlar.
  • Farlarda buğu oluşması, bu da modele özgü değil, kiminde var kiminde yok.
  • Katlanır aynaların donması (açık halde bırakma seçeneğinin olmaması)
  • Kapı kilidinin donması ve kapının bir süre bu nedenle kapanmaması (nedense Almanya'da çok)
  • Bagajın su alması, sağ ön halı ıslanması, arka stopların su alması (üçü de çok çok nadir)
  • Yakıt deposundan çalkantı sesi gelmesi (üretim değil tasarım hatası denilmeli) 
Unuttuklarım varsa yazın ekleyelim.

Şöyle bir bakınca ciddi ve giderilemeyen bir problem olduğunu söylemek zor.

Sürüş dinamikleri, konforu ve güvenliğini düşününce "geçiniz" diyorum kolaylıkla...

Yukarıda bahsedilen problemlerden hoparlör ve kapı trimi zırıldaması, depo çalkantı sesi problemlerini ben de yaşamaktayım ama Cem Bey ' in dediği gibi sorun edilecek durumlar değil.

Diğer bir problem 1. ve 2. viteslerin zayıflığı, kalkışta aracın yığılması ama ona da alıştım galiba çok rahatsızlık vermiyor artık.

Fakat burada bahsedilmeyen bir sorunu eklemek istiyorum.Forumdaki birkaç arkadaşın paylaştığı yüksek hızda ilerlerken ani hız kesilmesi, aracın irkilmesi çok canımı sıkmakta.

Yanıtlama zamanı:

1.0 lt motorun ben sadece ömrünü merak ediyorum, geri kalanından bir endişem yok. Bana göre ne kadar hacim, o kadar uzun ömür, en azından eskiden böyle bilinirdi.

Konuyla alakalı olarak 1986 da Mercedes 190D almıştık Almanyada, aracın kısa bir süre sonra motor bloğu çatladı, aracı incelemeye aldılar, sonrasında ürün değişimi yada para iadesi teklif ettiler bizde para iadesi almıştık.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

1.0 lt motorun ben sadece ömrünü merak ediyorum, geri kalanından bir endişem yok. Bana göre ne kadar hacim, o kadar uzun ömür, en azından eskiden böyle bilinirdi.

Konuyla alakalı olarak 1986 da Mercedes 190D almıştık Almanyada, aracın kısa bir süre sonra motor bloğu çatladı, aracı incelemeye aldılar, sonrasında ürün değişimi yada para iadesi teklif ettiler bizde para iadesi almıştık.

İşte eskiden :P

Eee ömrü için beklemekten başka çare yok.

Buarada 1.0 motorun 200 ps versiyonunuda görünce pek korku kalmıyor gibi :P Seri üretim 180 ps civarıda gelince.. Temizz :) 

3 silindir'i unutmayalım birde iş hacimle bitse birde :P neyse canım ödüllü bol nazarlıklı motor :D 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.