Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Engin Uzunoğlu

Moderatör
  • Toplam İleti

    6.789
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    4

Engin Uzunoğlu tarafından yazılan her şey

  1. Bugün yeni mağaza açmışlar, fiyatlar açılışa özel seyredince söylüyorlar. Pocophone vs iyi cihazları var, ama hiç kullanmadım.
  2. Yanlış hatırlamıyorsam servise götürüp güncelleme yaptırmıştım. Sonrasında bitti. Bir daha yaşamadım. İlk kalkışta ayağını debriyajdan hızlı çekmişsin kavrayamamış gibi silkeliyordu. Bununla ilgili başlığı bir okuyun derim. Güncelleme ile çözmüşüm. ?
  3. Benimli çıkmadı nüfus müdürlüğüne başvurun yazıyor. Var bir sakat herhalde Eşimin ki 1854'e kadar geri gitmiş.
  4. Bu hafta Astra'yı bakıma aldık. LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Tam Sentetik TOP TEC 4600 yağ koyuldu. (Dexos 2) Pazarlama oyunu mu bilmem ama motorda yağ kapağının üzerinde dexos yazıyor, bir yerlerde okumuştum önemli vs vs diye. Fakat aynı yerde Opel servislerin ne koyduğu belli değil vsde yazıyordu. Pahalı bu arada 5Lt 175Tl gibi birşey. Bizimki 5,5LT gibi aldı.
  5. Anahtarı kontaktan çektikten sonra bile bir süre (2-3) dakika çalışıyor. Kapılardan biri açılınca doğrudan kapanıyor. Bağlayan kişi yanlış bağlantı yapmış olabilir.
  6. DSG Tdi Jetta da kullanmıştım. Babamda var. Titreşimi hatırlamıyorum. Ama 40km ile 6 viteste gidip gaza basınca ölü gibi olması, gaza biraz yüklenince de 3-4 vites düşürüp ileri atılması çok saçma gelmişti. Sürekli ölü motorla dolaştırıyor DSG. Yarı sport gibi çok yüksek devirde vites atmayan ama daha canlı sürmeyi sağlayan bir modu olmalıydı. Bazen testlerde görüyorum, araç ve motora göre DSG ayarlarıda değişiyor sanırım.
  7. Belki de Opel fabrikalarının bazılarını kapatmak için yol yapıyorlardır. Vs vs. 95 gram için zaten kendi motorları da problemli.
  8. Fiyat için internet sitelerini kontrol edin, dükkanda daha yüksek söylüyorlar. Ben internetten bakıp yazışıp öyle gittim. Önce daha yüksek söylediler sonra razı oldular. Dolayısıyla aslında pazarlık yapmadan internet fiyatına almış oldum.
  9. Doğrudur, iPhone kablo ile bağladım cihaz tanımadı ve kablodan internet paylaşamadım. Wifi üzerinden Hotspot çalışıyor. Geri dönüş kamerası var. Mikrofon ayrı dikiz aynasının oralara bağladılar. Youtube giderkende izleniyor. --1 dakika sonra eklendi-- Ekran yansıtma mirror link mi oluyor? Ben car play veya android auto'nun genel ismi diye biliyorum. Sonuç olarak telefon ekranını cihazın ekranında görebiliyorsun ama pek anlamlı gelmedi bana. Cep telefonunu kablolu bağlayıp internet paylaşabildiniz mi? Telefon me marka?
  10. Mirror link yok, screen mirror sanırım . Spotify için android uygulaması var. Cihazdan markete bağlanıp indiriyorsun. Telefon gibi düşün. Sadece kendi telefonumla bluetooth ve telefondaki Hotspot üzerinden cihazı bağlıyorum. Car play ve android auto ile cihaz çıkacağını sanmıyorum. Bunlar çin malı cihazlar apple ile falan anlaşacaklarını sanmıyorum. Bir kaç yıl alabilir.
  11. Hiç duymadım o markaları videosu falanda yok. Ellerindekini satmaya çalışıyorlardır belki de.
  12. Carvocal firması navimex satıyor zaten. Aynı ürün parasına, yakınlığına göre Carvocal'e Maltepe'de gitmiştim. İnnova'ya hiç bakmadım. Youtube'dan seyredip almıştım bende.
  13. Yok valla ailece kullanmıyoruz buluşmada gelirim kurcalarsınız işte. Bir arada ip6 ile bağlantı denedim. Onda da sertifika gerekti. Yani telefon modeline göre sertifika istiyor iPhone 'dan Hotspot için. Bu arada Apple Music android uygulamasınıda yükledim ama login ekranında kullanıcı ismi kısmı gelmedi. Uyumsuz sanırım. Spotify çalışıyor.
  14. Sadece ekran yansıtma var. Oda bir işe yaramıyor. Telefon ekranını kalitesiz bir şekilde ekranda görmek tam ekran yapamamak kullanışlı gelmedi. Diğer sistemler yok. Android auto belki olur ama bende android cihaz yok. ama cihaz uyumlu değil gibi bu işlere.
  15. Doğrudur ürün bu, Astra için olanın kodu farklıydı. Zaman zaman iPhone ile bluetooth bağlantısında problem olabiliyor. Telefonu kapat aç yapınca düzeliyor. Telefonun internetini erişim noktası olarak tanımlayıp cihazı yanden.navi ile kullanıyorum. İnternet olunca trafik bilgiside geliyor ve ona göre rota çiziyor. Wifi bağlantısıda bazen sıkıntı yapabiliyor. Manuel yapmak gerekebiliyor. Yada kimlik doğrulama hatası vs veriyor. Bunun için cihaza bir sertifika yüklemiştim. Artık daha düzgün çalışıyor. Birde usb üzerinden hdd çalıştıramıyor. (tek usb girişi var) Onun yerine sandisk 128'lik mobil ssd aldım. Çok güzel çalışıyor. Önceki dandik cihaza göre ses kalitesi yükseldi. Cihazda 7.1 yazılım var. Bu cihazlar güncellenmiyor. Ne alırsanız onunla devam edeceksiniz. Kısaca bağlantı sorunları zaman zaman oluyor, mükemmel değil ama parasına değer diye düşünüyorum. Bu arada CarPlay ve android auto özelliği yok. Araba ile çok uyumlu, otomatik klimanın yavaş-orta-hızlı soğutma ayarı bile mevcut, kaybolan bir ayar yok.
  16. Çoğu motor kullanıcısı bilinçli değil, gençler trafik bilgileri yok, araba kullanmayı ve trafik kültürünü bilmiyorlar. Motor ehliyeti aldım, üzerine 1-2 trafikte kullandım. Sonra motor almaktan vazgeçtim. Bu ülkede motora binmek gereksiz risk. Yavaş akan trafikte aralardan gelip beni görmedin demeleri zaten araba kullanmayı bilmemekten. Herkes trafikte araç kullanırken öncelikle kendisine zarar verebilecek araçları görmeye çalışır. Şerit değiştireceksen gireceğin boşluğa yaklaşan araba var mı diye bakarsın, zaten kalabalık trafikte aynaya anlık bakabilirsin,yoksa önde aniden fren yapana yakın takip mesafesinden dolayı çarparsın, yol müsaitse şeride geçersin. 10 araba arkadan kopmuş gelen var mı bakmazsın, oradan sana bir tehlike doğmaz çünkü. Herkes kendisini kollayacak, sonra kurallara uyacak. Emniyet şeridinden gitmek, şerit çizgileri üzerinden araba aralarında gitmek bu ülkede kanuna uygun değil öncelikle, araba aralarından normal şeritte gitmekte motorcular için ayrı bir risk doğrudur. Sonuç küçük yerlerde yaşamıyorsan, beş dakikalık mesafelere ara yollarda gitmeyeceksen bu ülkede motor kullanmayacaksın. Keşke medeni insanlardan oluşan bir toplumda, hepimiz kurallara uyarak ve birbirimize saygı göstererek trafikte sürüş yapsak da motora binmeyi sevenler binebilse.
  17. Sağolsun devletimiz bizi düşündü zammı azalttı. Oy kaygısı falan diyenler utansın bir defa olmaz öyle şey.
  18. Mac üzerinde telefonu bağlayıp fotoğraflar uygulamasından hepsini içe aktar yapıp alabilirsiniz. Ama makina başkasınınsa onun fotoğrafları ile karışır sanıyorum. Fakat solda son içe aktarılanlar diye bir bölme çıkar. Buradan fotoğraflar seçilip masaüstü bir klasöre arşivden dışa aktar yapılır. Sonra hepsi fotoğraflar uygulamasından son içe aktarılanlar kısmından silinir. Anlatınca uzun aslında iki tıkla yapılır. Ben sanki telefonu bağlayınca sadece fotoğraflar pc üzerinden flash disk gibi görülüyordu diye hatırlıyorum. Eski sürümlerde mi idi?
  19. Yolcular için çok tatsız olmuş. Her uçağın modeline göre inmesine izin verilen bir yan rüzgar hızı oluyor. Sanki rüzgarı bilerek gelmiş ama son anda biraz dağılmış.
  20. 240gb OCZ SSD aldım. Laptop üzerindeki CD sürücüyü çıkarıp yuvaya eski 1TB HDD'yi taktım. SSD işletim sistemi ve diğer tüm dosyaları alıyor zaten. 1 TB olanı time machine olarak yedekleme amaçlı kullanıyorum. Ofisde çalıştığım mac iCloud üzerinden tüm dosyaları yedekliyor. Evdeki makinada otomatik olarak senkron oluyor. TM'de yedek alıyor. Neredeyse mükemmel oldu. Sonuç SSD alın, bir de mümkünse pili değiştirin, yeniye para verecek bir işlem gücü ihtiyacımız yok.
  21. Aslında iyi oldu erimişti vergiler zaman içinde düzgün bir rakama çektiler. Enflasyon rakamı yalandan açıklayınca bir kaç yılda eriyor düşük kalıyor bu vergiler. ???
  22. SSD upgrade candır. Evvelsi gün OCZ 240gb aldım Vatandan 366/6 taksit. 2011 early macbookpro tekrar hayata döndü. Apple neredeyse desteği kesecek ben sıkıntısız mutlu mesut kullanıyorum 6 yıllık bilgisayarı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.