Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mertol Kip

Üye
  • Toplam İleti

    2.625
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    18

Mertol Kip Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bodrum
  • Arabam:
    '20 Kuga Style
  • Meslek:
    Teknik amele
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

  • Website URL
    http://www.mertol.com

Güncel Profil Ziyaretleri

3.816 profil görüntüleme

Mertol Kip's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1,9k

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Ersin bey üreticiler yansanayi far alıp içine motor takmayı düşünerek üretim yapmıyorlar. O motorlar takıldığında cam falan henüz kapalı olmadığı için üretim aşamasında kolay aslında. Kaldı ki bir de hiçbir aftermarket ürün OEM kalitesini tutturamıyor malesef. Kazara tutturursa OEM oluveriyor zaten 🙂
  2. Kendi ekseninde çevireceksiniz. Motoru da aynı şekilde çevirerek takmanız lazım
  3. 1 - Yağa karışır, pistona gitse bi tarafı kırar kompresyon kaçağı yaşardınız. 2 - Basınç farkı. Normalde soğutma sistemi kapalı sistem. Basınç var sistemde. Siz kapağı açınca basınç 1 atm ye düşüyor. 3- Külbütör kapağını açtığınızda yağda köpüklenme görüyor musunuz? 4- Conta kaçak testi değil o. Borudan falan kaçırıyormu diye onu test etmiş. Kolay olandan başlayın. 1 Yağ değişiminde çıkan yağı kontrol edin. 2 Kompresyon testi yaptırabilirsiniz 3 Enjektörlerinizi söktürüp bakın bakalım renk farkı olan var mı. Tamamen uyduruyorum, ama Turbo dan kaçırıyor olma ihtimaline bahse girerdim.
  4. Hakan bey arabanın O2 sensörü arızalıysa ve arıza kodu girdiyse neden arıza lambası yanmasın? Arıza kaydını sizin görmüyor olmanız olmadığı anlamına gelmez. Kullandığınız okuyucuda/uygulamada o kod yoksa görüntülenmez. Akü kutup başını söküp aynı testi tekrarlayın. LTFT değerleriniz LPG ye göre değişmiştir. Büyük ihtimalle katalitikten önce oksijen sensörünüz bozulmuş. Arıza kodu önce geçicilere kaydedilir, eğer devam ediyorsa kalıcı olarak kaydeder ve arıza lambası yakar. Onların da severity leri var, kritik bir arıza değilse lambanın yanması haftalar alabilir. Kullandığınız uygulamada geçici olanları görüntüleyebiliyorsanız lamba yanmasa dahi arıza kodunu görürsünüz.
  5. Hakan bey sorunuz ya da yardım istediğiniz konu ne?
  6. Kullanın yaw nolacak. Benzinde kullanmanızın hiçbir sıkıntısı yok. Ancak söktürürseniz tekrar makine mühendisinden proje çizdirip fenni muayeneye girmeniz lazım. Gereksiz harcama olur.
  7. Samet bey LPG cinize gidip ayar yaptırın. LPG takılan arabaların genel sıkıntısı avans ayarının yapılamıyor oluşu. LPG nin beyninin püskürtme başlama zamanlaması benzine nazaran daha geç olduğu için (arada elektronik devre var ve onun için gecikmesi var tabi) Yanmanın başlaması gecikmeli oluyor. Ve dolayısı ile yakıtın bir kısmı egzostta yanıyor. O da katalitiğin aşırı ısınmasına ve ve zamanla önce oksijen sensörünün sonra katalitiğin kendisinin bozulmasına neden oluyor. LPG takan kişiler genelde benzin enjektör hacmine yakın karşılıktaki enjektör seçerler. Oysa daha yüksek hacimli enjektör seçilip püskürtme süresi kısaltılırsa bu durum ortadan kalkıyor. Bunu yapabilmesi içinde iki ana unsur var, Birincisi LPG beyninin mili saniyelerle işlem yapabiliyor olması gerek, yani işlemcisi düzgün olmalı PIC tan bozma işlemci ile olmaz, ikincisi de LPG enjektörünün açılma süresi 1 ms nin altında olmalı. Ya da hiç sallamamak da bir opsiyon. 10 senede bir 20K katalitik masrafını kabullenebilirsiniz, bence bu çok da acayip bir şey değil. Araba sizde kalsa bile yakıttan kazancınızla finanse edebileceğiniz bir bakım maliyeti diyebiliriz (gerçi LPG de çok avantajlı değil artık ama neyse). Sonuçta o arabanın 10 sene daha trafikte kalması ihtimali düşük. 🙂
  8. Susturucudan tekme atınca zırıltı gelir arkadaşlar, bırakınız gelsin bırakınız ötsün. Gelen vurmuş giden vurmuş bir de siz neden tekme atıyorsunuz zaten garibana.
  9. Susturucu uzak ihtimal. Sallamış o. Susturucudaki sorunu bilgisayara bağlayıp anlayamazsınız, sensör yok bir şey yok. Arabada LPG varsa büyük ihtimalle oksijen sensörünüz bozulmuştur.
  10. Bu gösterge temasını yeni keşfetmiş olmama da bi aferin alayım.
  11. alın alın en pahalısını alın, ekonomiye katkıda bulunun ısısısısısı (yaşasın kötülük) 🙂
  12. Üçü de olabilir. Katalitik konvertörünüz bozulmuş olabilir. Ya da çıkışındaki oksijen sensörü bozulmuş olabilir, eğer manifoltta bir yerden hava alıyorsa o nedenle de aynı hatayı verir. Canlı veri inceleyip (elm ile log da alabilirsiniz) hangisinden olduğunun tespitinin yapılması gerekir. Ek olarak bujileriniz doğru değilse ve arabanız ara sıra dahi olsa tekliyorsa (LPG de buna sebep olabilir) gene aynı hatayı alırsınız.
  13. Güle gülle kullanın. Yandan o gri sütun LandRover Defender ın kamyonetten çevrilenleri gibi gözüküyor. Sanki kamyonetmiş de üstü kapatılmış gibim.
  14. Mertol Kip

    Mondeo SW Önerisi

    Servisini Borusan veriyor ve Bodrum'da Koyuncuoğlu'nun hemen yanında Borusan servisi var. Servis sorununuz olmaz. Kaldı ki Evoque ler ford motorlu zaten. Yağına suyuna bakarsanız ciddi bir sorun çıkmaz, kronik sorununu bugüne kadar çözmüşlerdir zaten.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.