Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Mehmet Demir

Üye
  • Toplam İleti

    2.605
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    4

Mehmet Demir en son Haziran 30 tarihinde kazandı

Mehmet Demir daha önce lider oldu!

Mehmet Demir Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Konya
  • Arabam:
    23 Focus Active stil 1.0 EB MT
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

5.837 profil görüntüleme

Mehmet Demir's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Week One Done
  • One Year In

Recent Badges

1,3k

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. yıkamacıların kullandığı köpükleri kastettim. genel anlamda köpüklerle ilgili bilgi verdim. autoglym in köpüğü yüksek ph lı almayın demedim. sonuçta iyi markalarında örneğin itlayan ma-fra ph 4 civarı yağlı yüzeyleri çıkarmak için ph7 güvenli ph 13 fırçasız yıkama köpükleri var..
  2. köpüklerde ki en büyük problem ph 11+ köpük kullanıyorlar fırçasız yıkamak için.. bu köpükler gölgede soğuk arabaya uygulanmalı ve 2-3 dk sonra durulanmalı.. en iyi sağlıklı köpük oto boyası için hele ki metalik ise; ph 7-9 luklar..
  3. active ile active stil arasında ki en büyük fark dokunmatik ekran.. biri 8(olması lazım) diğeri 13 inç.(sync 4 lü). active de arka koltuk kol dayama varken, stil de yok.. birine büyük ekran koyarken diğerinden başka şey çalmışlar.. sıfır fiyatları çok yakın.. active x biraz daha pahalı.. active stil ile active x arasındaki en büyük fark, hayalet ekran..ve jant ın 18 inç e çıkması.. ben olsam stil yada x tercih ederim 13 inç ekrandan dolayı
  4. teknik olarak uzaması gerek(normal akü den 2 kat fazla marş basma kapasitesi var) ama akü zayıflayınca çalışmıyor ss.. çalışması için hafıza yenileme yapmak gerekiyordu önceki f3 de.. bence bu akü işi tamam normal akü 1000 marş ise bu akü de 2000 marş ama verimli akü ömrü maks 3 yıl gibi düşünün.. 3 yılda siz aküyü bitiremiyorsanız zaten o 2000 marşı görmüyor diye düşünüyorum. içinde ki plakalar zayıfladıkça bayatlıyor veya verimliliği bitiyor diyelim. focuslarda akü yaklaşık 5 yıl gidiyor. test menü de sabah ilk çalıştırmadan önce 11.4 voltun aşağısı görüldü ve 5 yıl geçti ise değiştirmek faydalı olacaktır. her çalıştırmada düğmeye tekrar basmalısınız.
  5. biraz binin(1.5-2 yıl), zaten akü zayıflayınca çalışmaz hocam 😄 onun dışında düğmeden iptal ediyorum uzun yolda..ş.içinde varsın çalışsın.
  6. benim hissettiğim, bizim burada büyük bir göbek var. (yolun her iki tarafına uzanan 30 cm genişliğinde 3-4 mt lik yama göçmüş) her arabayı orada test ederim. fark sadece keskin dönüşlerde, yüksek hızda biraz limitleri zorlarsanız ve zeminde arka 2 tekerinde etkileneceği uzunlukta çukur yada tümsek varsa arabanın arkası yerine oturana kadar 3-5 mm desem atıyor, merkez kaçtan.. yine stabilize taşlı çukurlu yollarda konforu azaltır. Yakup un da dediği gibi bu durum; bağımsızdan vazgeçilme; eleştirilince ford "size rahatsızlık verecek bir fark olmayacak" diye açıklama yaptı.. anlatamadıysam buyurun resim.. kırmızı çukurda araba arkasını hafif dışarı atıyor.. 🙂 dönüş hızı 50 km/s: lastik ve yol tutuş test bölgesi 🙂
  7. eğilip iyice bakacağım ama bildiğim sw ve st-line larda bağımsız.. (göbekteki sert dönüşlerimden hissettiğim, bağımsız olduğunu sanmıyorum) beklentiniz otomatik ise alınabilir elbet.. ama çift kavrama araba almam ben.. 150 bin tl 65 depo benzin.. benim 5 yıllık yakıtım.. bir de paranız yok kredi çekecekseniz bu 75-85 depo benzine çıkar faizle.. param var, konfor arıyorum, arızalanırsa da 100k tl yi veririm diyerek alabilirsiniz. son 3-5 yılda dsg nereye evrildi bilgim yok.. ama şunu söyleyim çevremde ki her vw binicisinin arabası 8 yaşlarından sonra bayağı bir arızalanıyor.. alırsanız 7. yılı beklemeyin yenilemek için
  8. şöför kapısındaki düğmeleri tek tek yukarıda tutmalısınız. en yukarı çıkınca cam tekar bırakıp kaldırın düğmeyi ve çlik sesine kadar öyle tutun.
  9. ford sitesinde teknik özellikleri indirebilirsiniz.. ama sıfırı bayiilerde yok biliyorum.. iphone applecar play navigasyon iyi çalışmıyor, 2023 modellerde.. güncelleme geldi mi bilgim yok.. donanım ve teknik olarak çok iyi bir araba.. çekiş şu bu sorunu yoktur.. 10 sene 1.0 eb focus 3 kullandıktan sonra gittim yine aynısını aldım. konya ş.içi tüketim iş-ev lambasız güzargahta ortalama 40-70 km hızlarda, dönüşlü yollarda, 5.7. daha yoğun bölgelerde 7 ye kadar yolu var.. 1.0 lar ş.içinde az uzun yolda ise 100 den sonra hız ve yüke bağlı olarak tüketim artar. klimasız 90 ile 4.5 lt den başlar.. 5 kişi full bagaj klimalı 115 km/s ile 6.2-7 lt ye kadar çıkar. bu araba f3 1.0 dan 55 daha az yakıyor.. 7 lt yi daha görmedim.. eskisinde görmüştüm
  10. haftada, ayda, arada bir cam düğmelerini kaldırınca cam en üste çıkıp kapansa da düğmeyi bırakmayın.. çlik..diye ses duymanız lazım cam hafızasını tazelemesi için
  11. ben kışlıkta 205-60-r16 kullandım.. çok memnundum.. muayeneden geçer mi bilmiyorum.. kapınızda 205-55-r16 diğer lastik olarak görünüyordur.. muayeneye orj yazlık lastiklerle gittim.
  12. bu zamana kadar dişleri hiç bitiremedim. 4 yılda bir kışlık - yazlık değiştiririm. bayatlıyor ve abs çabuk devreye girmeye başlıyor. anlıyorsunuz. 2 gün önce izmir den dönerken önümde bir araba sinyal vermeden aniden sola kırdı. çünkü adamın döneceği göbek az ilerde son anda fark etti sanırım. hava karanlık. bir bastım frene.. neredeyse duracaktı ama baktım sağdaki araçta sağolsun en sağa yanaşmış iki arabanın arasından geçtim. 6 aylık lastik.. ya 5 yıllık olsaydı bilemezsin.. 3-10 bin tl için değmez. insan başına her şey gelebilir.
  13. varta iyidir. ama üretim tarihi 6-9 aydan eski olmasın hangi akü alırsanız alın. bizde satılmayan aküler uygun koşullarda saklanmıyor. 6 ayda bir şarj edilmeliler rafta iken.
  14. günışığı rengi veya biraz daha sarısı iyidir. yeni focus umun led leri beyaz ve alışamadım. gece yolculuğunu seven birisi olarak beyaz led tavsiye etmem. uzunları çok iyi ama kısaları sanki daha kısa gibi. yol yanlarında ki reflektörleri kısa da bile çok uzağı görüyorum ama yolda ışıksız bir traktörü son anda görüyorsunuz. 100 ile falan gitmek lazım zifiri karanlıkta
  15. 2 hafta önce biladerle gezdik. şu anda otomatik araç alacak olsam performans istersem citroen e, normal dersem toyota ya yönelirim fiyat-performans bakımından. 1.300-1.400 bandıdalar ve yeni şartname ile gelen güvenlik donanımlarını karşılıyorlar. bu dediklerim orta donanım bayağı dolular yani. manuel artık kalmadı gibi, son demlerinde birisini ben aldım sanırım. ford otomatikler pahalı geliyor millete. cherry çok yollarda. ş.içi 9 lt belki ama aradaki 500 bini yakıta verir millet neden avrupalı alsın, hele bir de kredi çekecekse. kredi maliyetleri çok yüksek. f3 de 0.8 le çekmiştim.. yenisinde eylül 2023 2.8 ve bu oranı sadece devlet bankaları veriyordu. şu an devlet 4 ü geçti, almasın millet diyor. enflasyonla mücadele ediyorlar 🙂 özellerde sanırım 3..5-4 arası..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.