Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Demir

Üye
  • Toplam İleti

    2.550
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    3

Mehmet Demir tarafından yazılan her şey

  1. yorum çok.. AA da sorun yok.. apple carplay sıkıntılı. carplay in konumu bağımsız kapatılmıyor AA nın konum iznini kapatın sadece haritaların konum izni açık kalsın.. telefonun konum-gps de açık tutun.. bluetooth hep açık kalsın. AA nın bağlantı şeklini her zamana çevirirseniz aracınıza biner binmez Aa çalışır..
  2. benim eskisinde de yenisinde de vites düşürme vardı ve var..
  3. zaten plastik hortumda açıyor, çapı uyumlu ise.. yani birisi birşey yapacaksa ve bilinçli ise yapar.. ağzı komple açık kalmıyorsa bence sorun değil
  4. benim yeni focus active pc6 ile geldi.. ilk 700 km berbattı.. alışma süresi aşınması lazım denebilir ama gy hiç öyle değildi..ilk günden iyi yol tutuyordu. kısaca bir goodyear efficientgrip performance kadar iyi değil.. ultracontact ı bilmiyorum.
  5. 1 lt likte var.. 3+1 4 lt 8 lt lik karışım hazırlayabilirsiniz
  6. komple mi değişecek, ilave mi? kılavuzuna bakın ama normalde opetlerde satılan kırmızı antifiriz.. komple değişecekse 1:1 karışımla doldurtun..
  7. hiç bir fikrim yok.. devir daim pompası falan böyle ses yapar mı acaba.. bildiğim kadarı ile 1.0 ların pompa dışarıda ve triger değişmeden de değiştirilebiliyormuş.. veya yağ pompası??
  8. Biraz komplo teorisi gibi bakabilirsiniz ama ben şöyle düşünüyorum.. elin kapitalist adamları oturmuş düşünmüş ya bu dünya da lithium rezervleri var, hap üretmekle, kalem pil yada cep tel pili üretmekle bitmiyor bunu nasıl tüketebiliriz, en iyisi 300-500 kg lık otomobil bataryası üreterek tüketebiliriz. ben olaya böyle bakıyorum. kimsenin küresel ısınma gibi bir derdi olduğu için elektrikli araba ürettiklerini düşünmüyorum. daha öncede eski forumda konusu vardı, şimdi bulamadım. zaten bu araçları şarj etmek için kullanılan elektriği üretme maliyetleri, pil üretim maliyeti, pilin geri dönüştürülmesi veya çevreyi atık olarak kirletmesini de düşününce elektrikli araçların nasıl 0 emisyona sahip oldukları tartışılır. bugün bir elektrikli arabayı hızlı şarjla şarj edip, 8 yıl sonra pilini yenisi ile değiştirdiğinizde, (8 yılda 100k km gibi yol kat ettseniz) km yakıt maliyeti benzinli araçla aynı gibi.. ilerde pil teknolojisi gelişir, hidrojene veya hidrojen piline vb geçilir, işler değişebilir elbet.
  9. hayırlı olsun aracınız, kazasız belasız; yaşadım derken.. hala yaşıyor musunuz? çözümü var mı? varsa ne yapıldı iphone için.
  10. kesin değişmeli.. bir akü 8 sene gitmez.. yolda kalmamak için 5-6 yaşında değişmeli ki kars gibi soğuk iklimde nasıl gitmiş 8 sene şaşırdım doğrusu
  11. bence kalmaz.. focus 3 1.0 ında 11.4 dü ve ben memnundum.. ara hızlanması ise eminim sorunsuzdur.. ilk kalkışa takılmamak.. gidişe ve tırmanışa bakmak lazım..
  12. ilk bosch aerotwin set 5 yıl sildi.. 2. si 2 yılda ses yaptı.. 3. yü aldım arabayı sattım.. hepsi belçika üretimi.. ford orj sileceklerde belçika üretimi.. aynı fabrikada fason üretim olabilir
  13. arkadaşın abisi reno edc çift kavrama şanzımanı çıkması ile 140 bine yaptırdı.. çok iyi bir çözüm olmuş. geçmiş olsun.. tabiri caizse bedava.. ama şanzımanlar için firmalar daha uzun garanti vermeliler..
  14. değerli mod arkadaşlar.. şu mesajımı sorun çözümü (veya en iyi cevaba sahip) diye yerleştirseniz belki okuyan hemen çözümü öğrenmiş olur.
  15. ford focus 1.0 manuel arabalarda indirimler her ay devam ediyor. sonunda benim arabanın fiyatı aldığım fiyatın altına düştü. 🤕 hemde şu an peşin fiyatı ve destekli kredili fiyatı aynı.. 2023 focus active stil 1.0 MT 1.132.400 TL bence peşin alımda ciddi indirim yaparlar.
  16. oğlanda poco x5 pro var mui14.0.4 ayarlar en altta konum var konum izni verilen uygulamalar var. içinde; AA görünüyor ama..?? belki bir kere bağlanıp aktif olması gerekiyordur.
  17. biladerde iphone 13 mü ne var. bağlamıştık sync 4 e aynı AA gibi sapıtıyordu. birazdan onun telefona baktıracağım olası ayar seçenekleri için.
  18. sorun çözüldü; bugün sabah otokoç taki ustam aradı sağolsun. eğitimde imiş ve konusu geçmiş. çözüm basitmiş aslında ama sonuçta AA nın yazılım sorunu, sync 4 ün değil. AA ve haritalar aynı anda konum kullanırsa sorun ortaya çıkıyor. çakışma. Aa nın konum izni kapatılması gerekiyor. and 11 var bende. Ayarlar-konum ve konum izinleri kullanan uygulamalarda AA görünmüyor. Ayarlar-uygulamalara gidip AA yı bulup kullandığı izinlerden konumu kapatmak gerekiyor. (tüm uygulamaları göster seçmek gerekebilir AA yı bulmak için) buna benzer izinler ios ta var mı iphone u olan ne yapacak bilmiyorum. @Cem Baki İsimsiz video ‐ Clipchamp ile yapıldı (3).mp4
  19. saat veya başka birşey.. sorun devam.. dün arkadaşın mokka ya bindim en dolusu, kendinden navigasyonlu o da az da olsa şaşırıyor. ilginç. beklemekten başka çare yok ama çözülmezse sorunlar nasıl bir aşamaya evrilir göreceğiz
  20. AA ile bağlanmadan usb kablo ile ekran yansıt vb navigasyon çalışıyor mu? sanırım navigasyonu, Aa dan başka kullanmanın yolu yok. saat olayını kontrol edeceğim bir de az önce birşey yaptım telefondan. haritalar, ayarlar, navigasyon ayarları, en altta lief view, otomatik başlatmak için tel i yatır: açıkmış..kapalı konuma getirdim.. bakalım birşey değişecek mi.. malum tel Aa ya bağlı iken hep yatık.. gerçi dik te tutturdum eşime..yine sapıtmıştı.
  21. rot ayarı tamamda belki balansta etki eder. aracı titretmeyecek kadar bozuk balansta çekme yapabilir. jant eğriliği vb.. 3 yaz bu lastiği kullandım.. çok memnundum
  22. tşk ettim.. az önce benden 15 gün sonra araç alan arkadaşın eniştesi vardı, ona sordurdum. aynı sorun onda da varmış.. illaki düzeltirler ama ne zaman? anlaşılan waze de olsa düzelmez gibi.. ama denemekte fayda var denedim; nafile..
  23. Waze i geçenlerde öğrendim. Net te birisi işe yarmadığını söylemiş. Ama denemeyi düşünüyorum. Fakat haritalar aa nın varsayılanı iken waze i nasıl kullanacağım henüz bilmiyorum. Zaten ekran yansıtma olayı olsa ve telin ekranı fordda görsem sorun kalmayacak. İlla sync4 ü kullanmaya gerek yok. Bluetooth la senkronize edince tel ve müzik çalışıyor. Harita çalışmıyor. Mobil uygulamalar çalışmıyor. Usb kablo ile bağlıyorum bir süre sonra bağlantı kesildi diyor. Bağlansa bile bu cihaz usb ile uyumlu değil hatası veriyor. Tümden sıkıntı. Bizdeki lite sync4 sanırım. Wifi sinyali veriyor ama alma özelliği yok. Sizin bahsettiğiniz sürüm baharda çıkmış.. 6 aydır bize verilmemiş olması tuhaf.
  24. VIN numarası ile ford support da sorguladım.. Update Ford SYNC® & Navigation Maps | Ford Owner Support aracımda sync4 ve bu nolu yazılım olduğu sonucu çıkıyor. şimdilik yeni yazılım yok sanırım. tabletteki bilgi ile web deki sorgum aynı. hoş sitede update var gibi yazmışlar ama hangi sürümden neye yükselecek bilgi yok.. birde ekranı wifi ağı ile nete bağlamak gerekiyor yükseltme için. sanırım bizdeki ekranda böyle birşey yok.. ama cep in hotspot u açayım bakayım ağ ara seçeneği çıkacak mı? bahsettiğiniz sürümü fmods ta gördünüz sanırım.. cep yazılımlarında olduğu gibi bölge bölge geliyordur belki ama epey zaman olmuş 23130 çıkalı. bu arada sinyali çalıştırdıktan sonra geliyor o çıt sesi kuga da olduğu gibi. bunca senedir düzeltmediklerine göre normal karşılıyorlar herhalde.. yada çalışma prensibidir.. far açıkken köşe aydınlatmaya yarıyan ikinci bir kontrol olabilir mi? bilemiyorum
  25. kardeşim toyota ya biniyor. gayet güzel araba, atmosferik motor olduğundan ikisinin de hızlanmaları biraz yavaştır. yokuşlarda fazla devir çevirip motor sesini bayağı duyuyorsunuz. toyota cvt şanzıman başarılı ve sorunsuz. focus tan kesinlikle az yakar. ford şanzıman nasıl bilmiyorum.. yakıt odaklı düşünürseniz toyota daha iyi..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.