Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

H. Cenk

Üye
  • Toplam İleti

    7.250
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    12

H. Cenk Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    '20 XC40 T3
  • Meslek:
    Hekim
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

9.254 profil görüntüleme

H. Cenk's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Year In

Recent Badges

6,4k

Toplam Beğeni

5

Forum Yanıtları

  1. H. Cenk

    Focus 4 otomatik

    çalıştırır çalıştırmaz dinamik moda geçin (dinamik mi spor mu neydi o sportif mod)
  2. yarıdan biraz fazla benzin vardı. fulledim yine de 20 litre aldı bizim volvo. 30 tl falan kardayım 😜
  3. Dingilizler pek beğenmemiş buff.ly/48KRATq
  4. Hayırlı olsun , bol kazançlar getirsin. Şahsuvaroğlu Ssanyong bizim evin oarada. Bir ara kamyon kamyon geliyordu görüyordum bundan. Ben -doğru kelime mi ilmiyorum- ama kaslı avrupa tasarımlarındaki rafineliği bunda göremedim. Kaslı yapacaz diye gözümüze sokmuşlar. Lego gibi her yerinden bir şey çıkıyor. Elektriklisi 1,5 cvarında olacaktı . O geldi mi ? Yoksa tebliğe mi takldı.
  5. Uçtu mu bilmiyorum bir ara buraya aktarmıştım. Adamın biri Tesla model S in toplam co2 emisyonunun Mercedes dizel C serisinden fazla olduğunu bulmuştu. Sonradan tesla ile ilgili aldığı rakamların eski nesil olduğu ve yanlış olduğu ortaya çıktı. En son rakamlarla hesaplayınca yanılmıyorsam %65 gibi çıkıyordu yani bir dizel C serisinin emisyonunun %65 i kadar emisyonu vardı EV nin. Hiç de az değil. O yüzden çoğu ülkelerde artık 0 emisyon diye tanıtım veya reklam yapılamıyor EV ler için. Fakat olayın bence bir kaç yönü daha var. Evet fosil yakıttan kurtulmak önemli ama dünyadaki elektriğin hala %60 kadarı fosil yakıtların yakılması ile elde ediliyor. Ha fosil yakıtı ben arabamda yakmışım , ha yandaş enerji şirketi santralde yakıp elektrik üretmiş. Ne farkı var ki. Bu şekilde bakınca ben de mesela nükleer reaktör lobisinin bunu pompaladığını düşünüyorum. Belki mesela almanya gibi büyük akıllı ülkeler Çernobilden sonra tüm nükleer reaktörlerini kapadı ama Türkiye gibi Hindistan gibi Brezilya gibi Meksika gibi yüksek nüfuslu pazarlarda bu kadar çok EV olursa mecburen nükleer reaktörler yapılacak , olanlar artacaktır diye düşünüyorum.
  6. çok çin işi görünüyor.. fiyat da çin işi olursa güzel olur. sync4 ve geniş ekran dışında ekstra albenisi yok. vites düğmesinin verdiği ferahlık hala bakii neyse ki. Şu kol dayamayı artık merc vs gibi yanlara açılan kapaklı daha elegan yapmalılar.
  7. H. Cenk

    Mondeo SW Önerisi

    SW -özellikle mondeo- hele ki bu forumda herkesin sevdiği ama hiç kimsenin para verip al(a)madığı bir kasa tipi. Çünkü tutulmuyor. Hem mondeo hem de SW tutulmuyor. Ben bir dönem kafayı kırmış 2011 civarı 2.0 selective 240 bg peşinde koşmuş ama bilenler tarafından vazgeçirilmiştim 🙂 Sonra paşa paşa focus HB almıştım. Ben de alınacaksa 2.0 l dizel alınması gerektiği kanısındayım. Alternatifim V60
  8. Bu gece mi gelecek zam
  9. Bizim XC40taki 8 ileri de AISIN üretimi. Gerçi bizimki transaxle Ben de gayet memnunum şanzıman davranışından ama nisbeten güçlü motor kararlılıkta etkili olabilir (3 silindir 1,5 litre 163 bg)
  10. Benimki 2018 eylül üretimi, 2019 trafiğe çıkışlı HB ST line idi. 49 binde falandı , ekim sonu sattım (yazlık alma amacı ile). Şanzıman tork konvertörü motor ile ilgili sorun yaşamadım. Zaman zaman enayi enayi uyarılar veriyor, kapatıp açınca da düzeliyordu.
  11. Bir de bir arkadaş gelmişti gruba bunların sorununun tork konvertörü olduğunu yazmıştı hatırlanırsa , ben tamir ettirdim düzeldi yazıp gitmişti.
  12. yağ haznesinin büyümesi de bunla alakalı idi diye hatırlıyorum ama emin değilim. Bizim 2018ler 4 litre yağ alıyorken sonrakiler 6,2 litre yağ alıyor ya hani..
  13. Active X SW çok iyi olmuş yahu. Volvo nun CC lerini alamayan biz faniler için çok iyi bir alternatif gerçekten 😄 😞
  14. Şahsuvaroğlu hala var ama artık yetkili Ford bayiisi değil özel servis. Koçlar o kadar kızmış ki Şahsuvaroğlunun kiracısı oldukları Divan Asya oteli de kapamışlar, orası artık Marriott otel . Satana kadar benim sigortam halan Şahsuvardaydı, geçenki kazayı da özel servis olarak Şahsuvarda yaptırmıştırm.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.