Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Semih G.

Üye
  • Toplam İleti

    3.143
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

Semih G. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Eskişehir
  • Arabam:
    '13 Focus Titanium 1.0 EB
  • Meslek:
    Kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

3.906 profil görüntüleme

Semih G.'s Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator
  • Reacting Well

Recent Badges

3,7k

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. Böyle açıklayıcı listeleri bizde niye yapmazlar ki... Teşekkürler Murat abi
  2. TR gelen Active X SW manuel 1.0'larda bağımsız arka süspansiyon var mı? Bakındım biraz hem buraya hem google amcaya ama net bir ifadeye rastlamadım.
  3. Merhabalar, dün akşam sakin sakin yolda giderken birden motor arıza ışığı yandı. Hiç bir gariplik, olağan dışı durum olmadı araçta. Kenara çektim biraz bekledim tekrar çalıştırdım bir uyarı vermeden yine sadece motor arıza ışığı yandı. Bu sabah forscanla bağlandığımda P0420 hatasını aldım, aşağıdaki gibi. Daha sonra canlı verilerden o2 sensörlerinin değerlerini alabilir miyim diye biraz kurcaladım bir kaç veri buldum ama doğru veriler mi emin olamadım. Onlarıda ekliyorum. Simdi problem şu, katalizor arkadaşın sorunu kendisinde mi yoksa o2 sensörlerinde mi? Bulduğum veriler bunu gösteriyor mu yoksa iyi bir usta bulup tek tek kontrol ettirmek mi lazım, malum servis direk katalizörü değiştirme yoluna gidecek, sorun onda değilse bir dünya masrafa gerek yok. * ilave hata belirtisi (:09): nedir ?
  4. Kuga çok güzel tercih, güle güle iyi günlerde kullanın hocam
  5. Merhabalar, ne demek ne kusuru. Fren disk, balata ve hidrolik dışındakilerin fiyatlarını alabilirim
  6. Yıllardır bizde de çalışmıyor, resetleme yaptık, akü değiştik, nice servislere yetkili servislere sorduk ama nafile. En son hatta yetkili servisteki arkadaşlar "akü orijinal değilse müdahale edemeyiz zaten çalışmazda" dediler bıraktım bende peşinde koşmayı arabayı oraya emanet etmektense. Arada bir devreye giriyor "keyfi geldi" diyip geçiştiriyorum.
  7. Bayram yoğunluğundan ve sanayi esnafının elektronik sorunları duyunca burun kıvırmasından dolayı bir türlü baktıramamıştım arabaya, en sonunda dayanamayıp güvenemeyerek de olsa ve bir dünya masraf açılacağını düşünerek yetkili servisten randevu aldım. Yaklaşık 1buçuk gün serviste kaldıktan sonra sorunun tesisatta bir kopmadan kaynaklı olduğu belirlendi ve değişime gerek olmadan tamir yoluna gidilerek çözüldü. *Tabi değişim gerekseydi arabanın komple soyularak tesisatının yenilerek yaklaşık 70-80bin TL gibi bir masraf çıkacağınıda belirtmeden geçmediler Neyse 😄
  8. Aracımdaki sonradan bixenon yapılan farlar bozulunca ve tamirini yapacak usta bulamayınca bende bu arayışa girmiştim. Halojen ampuller özellikle bixenondan geçince resmen kör gidiyormuşsun hissi yaratıyor, linkteki şu ürünü alıp güzel bir far ayarı yaptırıp kullanmaya başladım. (Farlarımı tekrar tamir ettirene kadar.) Ozan'ında dediği gibi far çizgisi var, göz almıyor fikri tamamen subjektif çünkü karşıdan gelen kişinin ne gördüğünü ve düşündüğünü gerçek anlamda kestirmek zor. Ama belirttiğim ürün için en azından dağı taşı değilde yolu aydınlattığı için ben memnunum.
  9. Forum kapalıykende çok yardımcı olmuştu Berk bey, bulunmayan bir parçayı taa Adana'dan bir şekilde bulup göndermişti. Bir kaç parça sormadan tekrar teşekkür etmek istedim 🙂 Focus 3 1.0 ecoboost için; - 5-20 yağ - yağ filtresi - polen filtresi - 4 fren disk ve balata - fren hidroliği - kaput altındaki keçe(kaput izalatörüde deniyor sanırım emin değilim isminden.) - Sağ güneşlik için kapak(güneşlik ışıklı ayrım oluyor mu bilemedim. ) - far bağlantı vidaları 4 adet(fotosunu ekledim.) Iyi çalışmalar dilerim.
  10. Gidip baktırıp değiştirmek en mantıklısı abi o zaman. Akşam iş çıkışı arabaya bindim ve oda ne süpriz... ışıklar yanmıyor herşey normal gözüküyor. Lakin her frene bastığımda fren pedalı sanki abs devreye giriyormuş gibi titremeye ve tepki vermeye başladı.
  11. Gecikmelide olsa bakabildim abi sonunda, canlı verilerde de sol arka tekerlekteki hızı ölçmüyor abs. Sanırım sensör arızası gibi bir durum söz konusu. * Fotoların yönü için özür dilerim, ne yaptıysam düzeltemedim.
  12. Bunu bilmiyordum, dtc yok diye seviniyordum birde. Teşekkürler
  13. Gauge menüden baktığımda bir hata yoktu, akşam birde forscanla bakarım abi
  14. Konuyu birde ben hortlatayım. Bu sabah çalıştırır çalıştırmaz ekranda tepe çıkış yardımı, lastik basınç uyarısı arka arkaya belirdi. Göstergede ise esp, lastik basınç ve abs uyarı ışıkları yanıyor bunlar yetmezmiş gibi start-stop tuşunun ışığı da yanmakta. Lastik basınçlarını kaydedemiyorum, start-stop tuşundaki ışık da kapanmıyor. Belli bir süre yol aldıktan sonra hepsi sönüyor ancak fren yaptığımda tekrar yanıyorlar. Akü değişeli 1 sene bile olmadı, 3 buji ve 1 bobini ise daha 2 ay önce değiştirdim. Nedir bu arkadaşın derdi acaba?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.