Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Emre Şener

Üye
  • Toplam İleti

    27
  • Katılım

  • Son ziyaret

Emre Şener Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İSTANBUL
  • Arabam:
    focus 1.6 Tdci Titanium
  • Meslek:
    kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Emre Şener's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. Arkadaşlar bu sorunu yaşayan kimse yokmu? Bu arada sigortasına baktım, sağlam.
  2. Emre Şener

    ısıtmalı ayna hk.

    Merhabalar, 2009 dizel titanium araç sahibiyim. geçen hafta aracıma ağır bakım yaptırdım. bakım sonrası bilgisayara bağlandığında 2 adet ısıtmalı ayna arızası hatası verdi. daha önce başına gelen var mı ? Sigortasından vs olabilir mi ? Desteğiniz için teşekkürler.
  3. ses krank kasnağından geliyor sanki. focus 2,5 larda açık ve kapalı tip krank kasnağı var. açık tip olan kasnaklar zamanla aşınıyor ve bu sesi çıkarmaya başlıyor.
  4. müsade etmezler. egr selenoidi basit bir yerde değil bu arada.
  5. aynı problemi bende yaşadım. arıza kodu vermediği için çok zor testpiti yapılabiliyor. egr selenoidini değiştirdiğinizde arıza çözülmüş olacaktır. Zira beni çok uğraştırdılar: turbo, enjektör, vs vs dediler fakat arıza 150 liralık selenoidde çıktı.
  6. evet rıdvan bey. kesin ölçü 41 mm. ben 2009 titanium aracıma kendim aldım kullanıyorum.
  7. tavan aydınlatmasının ön taraftaki 41mm, arka tavan aydınlatması dipsiz t10
  8. gereksiz parça değişimi yeterlidir. tekleme sorunu yapan araca pompa-enjektör değişimi ve bilimum sensör değişecek reçetesi çıkardılar :) fakat aracın arızası galerideki yakıt basınç sensörü ( rail müşürü) çıktı. bu parçanın bedeli de 180 tl. servisin dediğine uysak...........
  9. maf sensörünü alkol ile güzelce temizledim fakat bir değişiklik olmadı. aracın enjektörlerini kontrol ettirdim, değerler normal çıkıyor. baskı balata ve volant yakın zamanda değişmişti. benim aklıma gelen boğaz kelebeği ve üzerinde bulunan sensörler olarak düşünüyorum. işin kötü tarafı da bilgisayara bağlanınca herhangi bir arıza ile karşılaşamıyor olmamız.
  10. Merhabalar herkese. aracımda son 2 aydır kırmızı ışıkta falan beklerken rolantide saniyelik düşme sorunu yaşıyorum. Bir an 500'e kadar düşüyor ve sonrasında hemen toparlıyor kendini. sizce problem nedir ?
  11. aracınız benzinli mi dizel mi ?
  12. size katılmıyorum. tornacının taşladığı volant tekrar yanar. sıfır durumda olan bir volantta küçük küçük yanma dahi olsa, taşlandıktan 2-3 ay sonra tekrar yanacaktır. asla eski halini tutmaz.
  13. Selamün aleyküm. yaklaşık 6 ay önce aldığım focus 2009 tdci aracımda günlerdir kafayı yedirten bir arıza ile karşı karşıyayım. son zamanlarda aracı şehiriçi trafikte dur-kalk yaparken birkaç kez stop ettirdim. acaba bende mi problem var yoksa arabada mı anormallik var diye düşünmeye başladım. birkaç gün sonra stop etme sorunu ciddi anlamda arttı. fakat sadece kalkışlarda yapıyor. ayağı debriyajdan yavaşça çekerken arabanın ön tarafından motor şakırdaması gibi ses geliyor ve gaza bassan dahi araba gaz yemeyip stop ediyor. kontağı tekrar kapatıp açınca araba düzeliyor. fakat ne tuhaftır ki kalkış yapıp gittikten sonra en ufak birşey söz konusu değil. tamirciye gittim, aracımın debriyajı yukarıda kavrıyordu, usta bana abi debriyajın iyice bitmeye başlamış. sorun bundan mıdır bilemiyorum ama sen her halükarda debriyaj değiştireceksin dedi. baskı balata-bilye-volant-şanzıman yağı falan komple değişti.( mazot filtresi dahil). baskı balata değiştikten sonra bir problem yaşamamıştım sanayiden eve gelene kadar haftasonundan haftasonuna bindiğim için dünkü sürüşümde aracım eski halini tekrar aldı. sürekli kalkışta stop ediyor. birkaç ustaya sordum, enjektör-pompa elden geçecek deyince arabama elletmedim. bildiğim kadarıyla enjektör ve pompasında arıza olan araç sadece kalkışta değil, belirli periyotlarda veya sürekli yapar bunu. veya ben öyle düşünüyorum. buna benzer problem yaşayanınız var mı? şimdiden teşekkür ederim.
  14. öncelikle geçmiş olsun. Şundan olabilir bundan olabilir, deneme yanılma yöntemiyle teşhis koymak isteyen ustalardan uzak durun, aracınıza el bile sürdürmeyin onlara. sorununuz saki dpf gibi görünüyor fakat sizin gitmeniz gereken tek yer yetkili servis.
  15. yotube'a focus krank sesi yazdığınızda video çıkıyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.