Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3'deki Eksiklikler ve Hatalar

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Gözüme çarpan bir eksikten bahsediyorum.Diğer modellerde sunroofu tam açtığınızda ön tarafta tozu süzecek filtre gibi bir şey çıkıyor ve yüksek.(misal:jetta) ama focusta bu parçayı çok kısa tutmuşlar hatta sunroofun çukurundan dışarı bile çıkmıyor neredeyse.

uyes.jpg

ufuk özdemir tarafından düzenlendi

• Yanıt 586
  • Görüntüleme 150,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• EKSİKLİKLER : 1- Anahtarsız giriş olmaması - Eksiklik mi bilemem, ama ben en çok aracı sürücüsüz vermelerinden şikayetçiyim, ne o öyle her gün kullan kullan, rahat yok... 2-Alarm olmaması - C

• Ayarlar ==> Sürücü Yardımı ==> Çekiş kontrolu ESP'ye gelince... Düşük hızlarda denemek iÇin kaygan zemin bulmanız lazım, buzlu, karlı, ıslak veya toprak. Hafif sağ sonra sertÇe sol (ya

• Şu şemalar daha kolay anlamanızı sağlayabilir: Yani aslında elek yok ama sert bir boru ile aşağıdaki kapak sisteminin geçilmesi lazım. teorik olarak uygun gereçleri edinen bir hırsız benz

Yanıtlama zamanı:

Aslında bu direkt kriter değil tavan eğimi ve buna mütakip gerekliliği test edilmiştir. 
  :+1:

Ayrıca her türlü çıkıntı ses yapar fena halde...

Bir de yazın bu sıcağında tepemi açık düşünemiyorum.

Yanıtlama zamanı:

1,9m 2 kısının onlu arkası focusa sigmasinin tek açıklaması doğru sürüş pozisyonunu bilmemenizdir.

Arkadaşım ben gayet ideal sürüş pozisyonunda kullanırım ve arkamdakini düşünerek araç kullanmam ancak arkamdaki yayılarak oturmuyor,o kadar genişlikte fazla örneğin yeni octi, cidden ideal seviyede bir genişliği var dar hissi vermesi ön koltuk muhteşemliğinden geliyor.Ön koltuklara biraz fazla çalışmışlar.

Yanıtlama zamanı:

Gözüme çarpan bir eksikten bahsediyorum.Diğer modellerde sunroofu tam açtığınızda ön tarafta tozu süzecek filtre gibi bir şey çıkıyor ve yüksek.(misal:jetta) ama focusta bu parçayı çok kısa tutmuşlar hatta sunroofun çukurundan dışarı bile çıkmıyor neredeyse.

uyes.jpg

Neredeyse hiç bu şekilde açmadım galiba. Bu şekilde açtığımda ise o parçayı elimle aşağıya doğru bastırdığımda içeriye birazcık daha fazla hava girdiğini gördüm. 

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

uyes.jpg

Allah olmayanlara da versin...
Yanıtlama zamanı:

Bence Focus 3 sınıfındaki en dar arka diz mesafesine sahip araç (Sadece bence değil, rakamlarda beni teyit edecektir.)

Çocugum olana kadar bu durum, beni cok rahatsız etmiyordu. Ancak sağ arka koltuğa, bebek koltuğu taktığımda, sağ ön koltukta bir yetişkinin oturması mümkün değil, aynı koltuğu eşimin Polo' suna taktığımda, zorda olsa ön koltukta oturulabiliyor.

Bu sorun büyük ihtimalle yakın zamanda Focus'a veda etmemle sonuçlanacak.

Yanıtlama zamanı:

@Mert Büyüksu, o koltuklar standart mı bilmiyorum ama ya sizin koltuk çok büyük ya da öne oturacak kişi çok uzun boylu olabilir mi ? tamam çokta geniş değil ama o kadarda olduğunu düşünmüyorum...

Yanıtlama zamanı:

Ben de acaba öyle olabilir mi diye düşündüm, ama arka koltuk diz mesafelerine bakınca,

Focus 849 mm

Jetta 968 mm, ki bence cok büyük bir fark.

Bebek koltuğunu tek başına takınca nispeten kabul edilebilir, ama Isofix, Latch gibi bir bağlantı aparatıyla bağladığınızda gerçekten ön koltuk devre dışı kalıyor.

Yanıtlama zamanı:

Polo'nunki kaç?

824 cm yazıyor ama daha rahat oluyor sanki.

Yanıtlama zamanı:

Ben de acaba öyle olabilir mi diye düşündüm, ama arka koltuk diz mesafelerine bakınca,

Focus 849 mm

Jetta 968 mm, ki bence cok büyük bir fark.

Bebek koltuğunu tek başına takınca nispeten kabul edilebilir, ama Isofix, Latch gibi bir bağlantı aparatıyla bağladığınızda gerçekten ön koltuk devre dışı kalıyor.

Sınıfında en dar derken sınıfında sadece jetta ve fluence varsa doğrudur yani tamamen yanlış istediğiniz rakamları çıkartalım.

Misal megane ve astra misal i30 vs vs vs 

Buarada keşke almadan önce arka diz mesafesine bakıp yukardaki 2 araca ek octovia alsaydınız.

Hayırlısı olsun şimdiden ama ilk mesajdaki görüşe % 100 katılmıyorum.

Yanıtlama zamanı:

Sınıfında en dar derken sınıfında sadece jetta ve fluence varsa doğrudur yani tamamen yanlış istediğiniz rakamları çıkartalım.

Misal megane ve astra misal i30 vs vs vs 

Buarada keşke almadan önce arka diz mesafesine bakıp yukardaki 2 araca ek octovia alsaydınız.

Hayırlısı olsun şimdiden ama ilk mesajdaki görüşe % 100 katılmıyorum.

bu diz mesafesi olayı fazla abartılıyor bence.ben test sürüşüne gittiğimde aracı kullanırken arkaya hanımı otruttum ve koltuğu geri ittim.koltuğu geride kullanırım genelde.hanımın boyu da 171 dir.koltuğu ayarlayıp nasıl diye sorduğumda rahat olduğunu söyledi.bende indim baktım diz mesafesinde boşluk bile vardı.ülkemizin boy ortalamasını düşününce bu boşluk çokta az gelmedi bana.yani oraya 1.80 boyunda biri otursa da rahat ederdi.ben de 1.83 boyundayım ve dediğim gibi koltuğu çok geride kullanırım.he dersenizki ben 190 arkadaki de 190 o zaman biraz sıkışıverin  yani.bir diğer tercih daha geniş arabalara bakmanız...focus 3 ü tercih etmem için birçok neden varken dizmesafesi için vazgeçemem.zaten bana da çok dar gelmedi...arkadaşımda scenic vardı tabiki onun kadar ferah değil.bence focus ideal...ayrıca yakup bey zahmet olmassa elinizde varsa bu sınıftaki diğer araçların diz mesafesini bizlerle paylaşabilirmisiniz.ben baktım biraz ancak bulamadım...

Yanıtlama zamanı:

Hep dönüp dolaşıp bu konuya geliyoruz.

Uzayan boyuna rağmen eski kasaya göre aynı olması, sınıfındaki diğer dar modellerle eşit diz mesafesine sahip olması arkayı geniş ve kullanışlı yapmaz, yani öne çıkan bir özellik değil. Ben bu boyutlarda bir araçtan daha rahat bir arka beklerdim, bakınız Golf, hatta i30. Dün Punto'nun arkasına bindim, en az Focus'taki kadar rahattım.

Yineliyorum sınıf standartlarında ancak asgariyi karşılıyor.

Tabii satın alma sürecinde bunu değerlendirmeyenlerin sonradan şikayet etmelerini anlamsız bulabiliriz, ama bu arkanın göreceli sıkıntılı olduğu gerçeğini değiştirmez.

Yanıtlama zamanı:

1- Kullandığım araç şirket aracı, ben tercih etmedim, kendi tercih etme şansım olsaydı da büyük ihtimalle hepimizin bildiği üstün özelliklerinden dolayı Focus tercih ederdim.

2- Bugüne kadar arka diz mesafesiyle ilgili hiç bir şikayetim olmadı, çünkü arkada hiç oturmadım ve oturanlardan da bir şikayet duymadım.

3- Ancak, sağ arkaya bebek koltuğunu takınca, sol ön koltuk işlevsiz oldu ve böylece araç 1 bebek ve sürücü dahil 2 yetişkini taşıyacak hale geldi.

4- Sınıfındaki diğer bazı araclar ile (Fluence - Corolla vs.) denediğimde aynı sorunla karşılaşmadım.  

5- Dolayısı ile rasyonel olarak bakarsak, benim şu anki durumum için, A noktasından B noktasına 1 kişi az taşıyabilmek ve o kişiyi taşımanız gerekmesi ana sorunum oluyor, aracın diğer bütün artıları önemini yitiriyor malesef. 

http://www.autoguide.com/auto-news/2013/02/top-10-compact-cars-with-the-largest-back-seats.html

Arka diz mesafeleri için bir karşılaştırma, ölçüler inç olarak. (1 inc = 2,54 mm)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.