Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erhan Dlk.

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Erhan Dlk. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    izmir
  • Arabam:
    13 focus tdci smart nav
  • Meslek:
    bankacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Erhan Dlk.'s Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

11

Toplam Beğeni

  1. Lastikleri izmirde bir bayiden tanesini 175 Tl 'den satin aldim.Mukayese ettigim birkac lastik vardi , egp kotu demedim lakin falkenin esnekligi gercekten yoktu egp de ayrica lastigin icerisinde yanaklarida kapsayan lif yapisi gercekten gorulmeye deger ?
  2. Bugun bizzat kendim olctum , eski conti prm cnt.2 ile 75 db di ayni yol 90 km hiz ile..
  3. Merhabalar , siteye oncelikle tesekkur ederim takildigim bircok konu oldugunda yardimci oluyorsunuz degerli onerilerinizle. Ben ve iki arkadasim lastik degisimi yaptik birimiz egp , diger ikimiz 215 /55/16 yerine 205/55/16 falken ziex 914 ecorun'u tercih ettik. Lastik hamuru yumusakligi,kalitesi , hakkindaki olumlu gorusleri gercekten kaydadeger. Bugun 50 km cesitli farkli yollarda test ettim.En onemlisi sessizligi,esneklik konforu ve yol tutusu harika tavsiye ederim.
  4. Aynen arkadaşlar hem dikiz aynası titriyor ve eğilme oluyor hemde yan aynalar çok titreme yapıyor.Aracımı ilk alırken servisde bir olaya şahit olmuştum epey belli oluyordu test aracının sol aynası (cam yüzey ) yoktu ve başka bir aracınkini kolaylıkla çıkarttı taktı şaşırmıştım altındaki tırnakları vss iyi değil.
  5. Arkadaşım ben gayet ideal sürüş pozisyonunda kullanırım ve arkamdakini düşünerek araç kullanmam ancak arkamdaki yayılarak oturmuyor,o kadar genişlikte fazla örneğin yeni octi, cidden ideal seviyede bir genişliği var dar hissi vermesi ön koltuk muhteşemliğinden geliyor.Ön koltuklara biraz fazla çalışmışlar.
  6. Arkadaşlar konunun üzerinden epey geçmiş ancak bu kadar okuduktan sonra iki satır yazmadan olmaz.Alacak arkadaşları çok iyi anlıyorum bence okuyun bunlar güzel dğerlendirmeler.alanlarda okusun ve iyi tanısın araçlarını cidden bu yeni çağın bir nimetidir bunları paylaşabilmemiz.Benim nacizane kendi yorumum 1,6 dizel tit. ile ilgili arkadaşlar bu araç orjinal bir araç yani kendine has tasarımı,güzellikleri,hataları vss yani bir diğerine benzeme,mutasyon vss başka markadan değil.Aracın elbet basit hataları olabilir bizler insanız ve bizlerin bile kusurları var yaratıldığımız halde bunlar kul yapımı elbet olacak.Ancak şuna emin olun kendi sınıfının en sorunsuz,dayanıklı ve hoş aracı.Ben 1,90 boyla arkama 1,9 lık kankam oturup seyahat ediyoruz adamlara bakıyorum 1,7 ile sığmıyorum diyor bu ne Allah aşkına ! Ön konsol garipmiş evet oda bu arabanın karakteri ve arabaya kattıkları da var ve benim çarpmıyor.O yüzden öncelikle okuyalım sonra bütün araçlara binip test edelim sonra bu aracın iyi bir alt takım ve iskeletinden gelen şanına hak vereceksiniz.
  7. ben ESP devre dışı ışığını gördüm ancak araçta ailece olduğumuz için fiziken devre dışına alınıp alınmadığını deneyemedim.O imleç düğmeleri biraz can sıkıcı direksiyondan en azından biraz da olsa yönetilmesi gerekir di bence.
  8. Arkadaşlar hepinize iyi dileklerinizden ve emeklerinize tekrardan teşekkür ederim.Kusura bakmayın yazamadım çünkü konuyu açtıktan bir saat sonra safranboluya düğüne gittim :-) İnanın bugün sabah geldim ve şuan mesaiden kaçamak yaparak yazıyorum.Araçla ilgili öncelikle gerçekten fanatik değilim çünkü kişiliğim gereği bi muhalif yapım ve eleştirel bakışa sahibim buna samimi bir şekilde inanabilirsiniz..F3 almayı düşünüp benim gibi kararsız kalan tüm insanlara ulaşabilmesi için çok daha sakin bir şekilde uzunca yazacağım.Çok iyi bir değerlendirme olacak çünkü yolda 2 ayrı araç Megan 2 benzinli sedan ve Volvo S40 da kullandım anlık değerlendirme yapabildim.Ama yol heyecanı ile kısaca özetliyim.Navigasyon cidden çok başarılı zoom,yol tarifi,rota hesaplaması etkileyici.Hız yapmak istemiyordum ancak yola 4 akraba çıkınca, direksiyonlarda hep genç kuzenler, sürekli yeni araç tacizi :-) olunca sınırları zorlamadan aracın rotaj süresini bozmadan denedim bence sonuc sınıfında çok başarılı.Sessizlik Vallaha sessiz bu araç sadece pütürlü(mıcırlı) asfaltta normal olarak ses biraz çoğalıyor,150-160 km hızlarda rahatsızlık vermeyen çeşitli rüzgar sesleri geliyor,çok hassas dinlediğimde bozuk yolda birazcık trim sesleri geliyor sert plastik noktalardan ancak inanın duyması zor,6. vites mutlaka olması gereken bir mekanik zorunluluk bence megan 5 vites benzinli f3 den sonra insanı gürültüsü ile çıldırtıyor o yüzden aman bu konuya dikkat.Daha önceden 2.0 vectra cdx vardı sanki 2,0 motorun uzun yol da düşük devir keyfini yaşıyorsunuz f 3 ile.Yakıt konusu ise hızlı kullanmama ve hep klima açık gitmeme rağmen 5,8 olarak gerçekleşti ama düşecektir.Ses sistemi radio,usb,cd hepsinde denedim iyi ayarlandığında standartların üzerinde diyebilirim.Yol tutuş ve süspansiyon cidden bu konuda bu araca hiç kimse birşey söyleyemez ! Daha önce konularda okuduğum ESP kapanmıyor vs.. yazıyordu ancak ESP ayarlardan(sürücü destek ayarların da ) kapanıyor! Benim tecrübeli arkadaşlara bazı ufak tefek sorularım olacak aracın orta gösterge,müzik sistemini direksiyondan yönetemiyor muyuz? :-( Sadece kayıtlı kanal geçişleri,blu tel cevaplama ,ses ayarı yapabildim,menüde gezinemiyorum benim versiyon araçta,sync de zaten blu,tel yönetebiliyor. Çok fazla resim çekemedim ancak müsait olunca birkaç resim ekleyeceğim ve cvplayamadım bazı sorulara bakacağım. Sakınca olacağını sanmıyorum tabiki şuan yanım da yok ama baktığımda vereceğim.
  9. Öncelikle tüm site kullanıcılarına merhaba, Her ne kadar almak istediğim araçları test etsek de,incelesek de kendi kullanıcı,fanatiklerinin yorum ve değerlendirmeleri farklı olmaktadır.Tıpkı benim gibi uzun süredir araç araştırıp durdum.Ama nasıl Kafamda golf,focus var onlara alternatif aradım.Çünkü kim ne derse desin bu sınıfın önderleri bu iki araç. Bu sitede yorumlarınızı,eleştirilerinizi,beğenilerinizi okurken fark ettim cidden burda bir yaşam belirmiş ve keyifli :-) Aracımı almam cidden meşakatli oldu bütün bayiler ile görüştüm resmen savaştım ama çok iyi bir fiyata İzmir Otokoçtan Bayaz+tit.+smart+nav 59.290-TL tam zam geldiğinde 12 haziran 2013 de aldım.O da nasip birisi siparişten vazgeçtiği için tam aradığım denk geldi. Ben tam 12 yaşımdan itibaren 17 yıllık ciddi araç kullanıcısıyım ve geniş bir aile,çeşitli özel sektör iş deneyimlerim ve son olarak bankacı olmamın getirisi de çok araç kullanımım ve değerlendirmem olmuştur buna itibar edebilirsiniz.İnanın altınlar ford vardır bornova da yılların iyi özel servisidir ve benim müşterimdir ayrıca kendisi,5.san sitesinde çoğu oto parça ve tamirciside müşterim ve tanıdığımdır.Hepsiyle atışırım tabiri caizse :-) Aracımı aldığım şuan 300 km oldu ve uzun yola çıkıyorum yoldan geldiğimde çok detaylı bir izlenimimi aktaracağım değerli arkadaşlarım.Ancak ilk olarak kısa bir değerlendirme ile başlamayı borç bildim kendime. Yeni focus tit. dizel kesinlikle sessiz bir araç özellikle 1. sıraya yazıyorum çünkü diğer kasaya göre ön yargı var toplumda-skoda oct.,golf,i 30,astra,honda vss Tasarım her ne kadar göreceli de olsa bu araç kendini çok iyi ifade ediyor ve hem içi hem dışı ile fark yaratıyor. Kalite,Sağlamlık,dayanıklılık,yüreyen aksam gerçekten bu sınıfın üstünde,kullanılan çelik bile özel ! Donanım ise kendi sınıfına göre bence gayet yeterli. Tüketim ve ekonomi kesinlikle geliştirilmiş ve ideal kullanımda ekonomik sayısal olarak yoldan geldiğimde tam ifade edeceğim. Bağımsız arka süspansiyon sistemi :-) mükemmel birşey ! Çoğu marka kullanamıyor yüksek maliyeti nedeniyle.Bu konuya değinmiyorlar bile :-) Çünkü sonradan takarım vs muhabbeti yok ! Aracın sürüş zevki deniyor ya hani arkadaşlar gerçekten Ford Rally deki tecrübe ve bilgi birikimini şehre uyarlamış.Oturma pozisyonu,koltuk,direksiyon,vites,el freni bunların hepsi özel bir düşüncenin ürünü ! Bagaja eleştirilere katılmıyorum gayet yeterli bence fazla büyük bagaj handikaptır Araca artısı olmaz ! Elektronik aksam karmaşık görünüyor ama değil ! Gayet kullanışlı 55 yaşında babam rahat çözdü ! Kişiye özel dışarıya değil ! Performas ise cidden nam salmakta çok haklı bir gereçesi var kesinlikle ideal biraz fazla bile!
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.