Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

saner can

Üye
  • Toplam İleti

    273
  • Katılım

  • Son ziyaret

saner can tarafından yazılan her şey

  1. Geç cevap verdiğim için özür. Hocam hiç su almadı benim araç bir daha. Tamamen kapatılmaz. Çünkü kapıları kapatırken içerdeki basıncı dışarı atan yerler bunlar. Sıkıntı yaşarsınız.
  2. Bugün direksiyonu tamir ettirdim. İzmir 2.sanayi de Çarıklı Torna da yaptırdım ve sahibi Kazım bey sağ olsun çok ilgilendi. Rot ayarı sökme ve takma dahil 900 tl. Otomatik park çalışıyor. Çok memnun kaldım. İzmir de başka yer aramayın.
  3. Teşekkür ederim cevaplar için. @Ahmet A.
  4. Dün benim de direksiyon bozuldu. Direksiyon desteği arızası kodu veriyor. Direksiyon sertleşti. Bilgisayara bağlattık. Elektrik motorunun üzerindeki modül arızalı dediler. Çıkma direksiyon kutusu eskisini almak şartı ile 1800tl fiyat verdiler. Sökme takma rotbalans dahil. 1 ay garanti veriyor. Elektrik motorunu ve üzerindeki elektronik aksamı gördüm. Tamir edelim dedim. Tamiri mümkün değil dedi usta. Fakat bence tamir edilebilir gibi geldi. Sanki bendekini alıp tamir edecek. Şu an Diyarbakırdayım. İzmire kadar böyle taş gibi sert direksiyonla gideceğim. Problem olmaz dediler. İzmirde önerebileceğiniz direksiyoncu var mı?
  5. İnci akünün resmi sitesindeki video. Sonlara doğru açıklıyor. Kapasiteden büyük alınmaması daha doğru gibi geldi bana. Ben fiyat ve kapasite olarak en yakın İnci aküden 66Ah 600cca değerli alçak aküyü 239 liraya kolayoto dan aldım. Tavsiye ederim. Hurda akümü 30-40 liraya verince 200 liraya mal oluyor. Linki de burada http://kolayoto.com/nci-aku-formul-a-alcak-12v-66ah-600cca.html
  6. Konuyu baştan sona okudum. Araç üzerindeki orjinal aküler 60 amperlik. Fakat herkes daha yüksek amperli akü takmış. 60 lık takan hiç yok anlamadım. Üretici ve mühendisler bunu düşünmüştür herhalde. Orjinali neyse onun takılması daha sağlıklı değil midir?
  7. Uzun zaman olmuş kimse birşey yazmamış. Problem bende de mevcut artık. Kesin akümüdür sıkıntı?
  8. Bir de manuel klimalarda sıcak soğuk ayarı en soğuktayken biraz daha fazla çevirdiğinizde, AC ışığı yanık kalmasına rağmen klima devreden çıkıyor. Özellikle orijinal olmayan yuvarlak klima düğmeleri böyle sorunlu. Yani çevirme derken de kastettiğim biraz daha sola doğru esnetilmesi. Orjinal düğmeler, son kademeye gelince daha fazla sola çevrilmesini engelliyor. Aliexpress den alınanlar engellemiyor. Dikkat edilmesi gerekir.
  9. Haklısın. Ama ben sakin gitmeyi seviyorum. Ceza riski de olmuyor (gerçi Bursa da 88 le ceza yedim ama olsun). Zaten 110 la gitsem bile saatte 15 km daha fazla yol yaparım maximum. Değmez yani. Hız yapmaya değmez. @okan ali
  10. Evet 190 a çok rahat çıkıyor. 210 a kadar daha nazlanarak çıkabiliyor. Ben 1.6 tdci motorundan çok memnunum. Tabi deneme amaçlı maximum 3 4 dakikalığına bu hızlara çıktım. Uzun yolda 95 civarı hızlarda gidiyorum 4.2. 4.3 litre yakıyor.
  11. Falken ve Dunlop markalarında yoğunlaşıp falken almaya giderken 960 liraya Dunlop Fm800 215\55\16 aldım. Bu lastiklerle 1 ay dolmadan yaklaşık 5000 km yol yaptım. Çok memnunum. Ses, yol tutuşu ve yakıt ekonomisi eski Michelin lere göre çok daha iyi gibi. Yakıt konusunda devamlı uzun yol belki yanıltıcı olabilir. Sonuç olarak çok menun kaldım.
  12. Ben de bu modeli düşünüyordum hocam. Fakat marka konusunda biraz kararsız kalmıştım. Şu an satılan Passatlarda da bu marka kullanılıyor.
  13. 215 55 16 yaz lastiği almam gerekiyor. Araç üzerindeki Michelin lerin aşırı çatladığını farkettim. 5 yıl 58000km gittiler. Michelinden memnunum ama şu an çok pahalılar. Ucuz ve kaliteli bir lastik olarak ne tavsiye edersiniz.
  14. Aynı tavırla karşılaşıyorum her yağ değişiminde. Mobil dpf siz, bu yağ olmaz diyorlar. Açıklama yapıyorlar söyledikleri mantıklı da geliyor ve kafam karışıyor.
  15. Benim de tüm ısrarlarıma rağmen dün ustam fazla yağ doldurdu bakımda. Araç dizel Focus. Yağ çubuğunda yaklaşık 0.6cm civarı fazla gösteriyordu. Hemen Eczaneden 60ml büyük boyutlu bir şırınga aldım. Akvaryumcu dan 1 metre ince hortum aldım. Yağ çubuğunun oradan çekip boşalttım fazlalığı. Kafam rahat etti. Çok kolay oldu. Bu durumda olanlar hiç düşünmeden boşaltın bence. Youtube da videosu var. Önemli Uyarı: Hortum en az 1 karış fazla olsun. Şırınganın ucundan çıkarsa motorun içine kaçar çıkaramazsınız...
  16. 2012 1.6 dizel 115hp motor tam 4 litre yağ mı aliyor. Biraz daha eksik mi. Bugün tam 4 litre koydular. Yağ çubuğunu çekince üst max çizgiden 4mm fazla gösteriyor.
  17. Arka tamponu söktüm. Videodan farklı olarak, sol ve sağ tarafta sökülmesi gereken 3 er adet vida var. Lastiğin iç kısımlarındaki bu vidalar böyle görünüyor. Bunlar da su alan deliklerin temizlenmiş hali. İçerisinden çıkan keçe gibi bir parça. Bu da su içindeydi. Ne işe yarıyor bilmiyorum ama kurutup tekrar içeriye yerleştirdim. Bu da bagajın sol içerisinden bir görüntü. Burada bir sigorta kutusu var. Fakat ilginç olan dışarıdaki o kanaldan buraya su girecek yer yok gibi. Ancak su ek yerlerindeki bu macun gibi yerlerden içeriye sızıyor demek ki. Bagaj içerisindeki lastiği çıkardıktan sonra kriko ve parçalarını üzerinde taşıyan köpüğü söküp bagajdaki tüm suyu iyice boşaltıp kuruttum. Köpüğü sökmek için tornavidanın ucunda görülen plastik pimi yukarı doğru çekip plastik parçayı öyle çıkarıyoruz. Bagajı iyice kuruttum. Toplamda 2 litreden fazla su çıktı. Su alan parça bu. Parça numarası da görünüyor. Bu parçayı sökmek biraz zor. Ben sökerken ufaktan çatlattım dikkatli sökülmesi gerekir. Şu delikten tırnaklara ulaşılıp sökülebilir belki ben söktükten sonra farkettim. Daha sağlam olanı ise, bu işe girişmeden o kanallardan sağ ve sol olarak 2 adet almak. Tabi eğer pahalı değilse. Burada bolca kırmızı conta olarak satılan silikon benzeri bir malzeme ile parçayı yerine takarak yapıştırdım. Malzeme bu. Tamamı sökülmüş hali de böyle görünüyor. Ben toplarken stepneyi falan taktıktan sonra foto çekmek aklıma geldi. Aynı işlemi sağ taraftaki havalandırma kanalı için de yaptım. 2 saat kuruttuktan sonra tamponu yerine taktım. Birkaç kez yağmur yağdı fakat hiç su almadı. Su bagajdan sol ön koltuğa kadar gidiyordu. Araç artık su almıyor. Fakat benim önerim kırmızı conta sanki biraz yapıştırma yönünden zayıf gibi geldi. Onun yerine siyah silikon veya siyah renkte cam yapıştırmakta kullanılan o tarz bir yapıştırıcı kullanılırsa belki daha sağlam olabilir.
  18. Yaz lasiği alacaktım kararsız kaldım hocam. O yüzden yanyana koydum lastikleri. Yani CClimate hiç fena değil gibi
  19. 4 değişik lastiği yanyana koydum ve karşılaşırdım. CClimate nin etiket değerleri iyi gibi. Özellikle ses ve yakıt tasarrufu etkileyici.
  20. Arka tampon daha kolay gibi. Bi deneyeyim boş zamanımda.
  21. Bagajımın su alma problemi için arka tamponun sökülmesi gerekiyor. Kendim sökme kararı aldım. Nasıl yapılacağını çok aradım siz aramayın... Bu videolarda ön ve arka tamponların nasıl söküleceği detaylı anlatılıyor.
  22. Antenin orayı kontrol etmedim ama tavanda hiç ıslaklık yok. Bagajın en köşesi sol tarafında bezler vardı. Onlar su içinde kalmışlar. Başka bir yerinde su sızıntısı görünmüyor. Yani dediğiniz yerdense bu Ford mühendisleri gerçekten aptal olmalılar. Ne gerek var böyle kocaman bir deliğe tam bagaja sıfır. Su almayacak başka bir yere aç deliği. @Mesut Mese
  23. Aynı sorunla uğraşıyorum. Sorunu tam olarak çözmüş görünüyorsunuz. Bu konuyu okuduktan sonra kontrol amaçlı sol paspasları kaldırıp elimle bastırdım. Maalesef oldukça fazla su aldığını gördüm. "Arka tampon içindeki sol taraf havalandırma ızgarası" demişsiniz. Bunun tam adı bu mu? Tam olarak nerede. Ben kendim halledebilirmiyim?
  24. Çok iyi fiyata almışsınız. Hayırlı olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.