Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kaan Zaim

Üye
  • Toplam İleti

    187
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kaan Zaim Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    12 Focus 1.0 Titanium
  • Meslek:
    Bilgisayar Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.733 profil görüntüleme

Kaan Zaim's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

152

Toplam Beğeni

2

Forum Yanıtları

  1. Al - sat yapanlar beğenmezler. Çünkü onlar hemen satılacak araçları tavsiye ederler. Zamanında 1.2 ve 1.4 TSİ lar içinde aynı şeyler söyleniyordu. Bizim teknolojiye alışmamız biraz zaman alıyor malesef ?
  2. ben 2012 model titanium ecoboost araç sahibiyim. Aracım 173.000 km'de. Ben oldukça memnunum. Bu kilometre boyunca arızalandığı için katalizörü değiştirdim. Onun dışında bir problem yaşamadım. Güzel ve orjinal parçalar ile bakımı yaptırılmış bir araç bulursanız, oldukça memnun kalırsınız. Bayram tatilinde Ankara-Dikili-Cunda-Foça-İzmir-Ankara şkelinde 1800 kilometrelik bir tatil rotam oldu. 3,5 yaşında oğlum, eşim ve ben. Bagaj, çocuktan dolayı azına kadar dolu tabiki :).Kilima gidiş rotasında Afyondna sonra hep açıktı, sonrasında hiç kapanmadı zaten :). Ortalam tüketim 5,5. Hız sabitleyicisini 110 sabitleyerek gittim çoğunlukla. Ancak, yer yer oğlan uyuduğunda 120 130 gibi süratlerle seyrettiğimde oldu. Aracın çekişini düşünmeyin bile, 173.000 kilometredir kullanıyorum henüz bir rampada sııntı yaşadığımı hatırlamıyorum. İsterseniz önünüze kamyon çıksın rampada yavaşlayın, sonra tekrar hzlanın ya da sabit hızla tırmanın banamısın demez. Bir bilgi daha vereyim, iş yerimdeki arkadaşlarımın 1.2 tsi, 1.4 tsi ve 1.8 tsi motorlu araçları var. Hemen hemen hepsi 5000 ila 7000 kilometre arasında yağ uyarısı alıyorlar ve yarım litreye yakın yağ eklemesi yapıyorlar. Ben titiz biriyimdir yağını suyunu kontrol ederim sürekli, ben hiç yağ eksilttiğini görmedim. Bakımdan sonra seviye neyse aynı şekilde gidiyor. Bence bu durumda 1.0 ecoboost motorun ayrı bir başarısıdır. Aklıma gelenler bunlar, başka sorunuz olursa yazarsanız cevaplayabilirim.
  3. Benim 1.0 ın trigerini hala değiştirmedim. 168.600 km oldu?. 180.000 olunca bir düşüneceğim ama sanırım 200.000 den önce ellemem bu kayışa...
  4. Tüm bayanları kapsamadan söylüyorum, çoğu bayanın manuel vites ile arası pek iyi değil. Hız ve devire göre vitesi takip etmek, durunca boşa atmak kalkarken 1'e takmak, sonra debiriyaja bas çek hele birde rampada durup kalkmak gerekiyorsa falan iş çığrından çıkıyor ? Benim kendi aracımda manuel. Eşim kullanıyordu ancak hep bi tedirginliği sıkıntısı oluyordu. Bir türlü rahat yol alamıyordu. Çoğunluklada ben yanında olduğumda kullanmayı tercih ediyordu. Çocuktan sonra ikinci bir araç almaya karar verdiğimizde, tercihimi direk otomarik micradan yana kullandım ? Eşimin şimdi girip çıkmadığı yer yok diyebilirim.
  5. ÖTV'nin devam etmesi ya da etmemesi pek bir şeyi değiştirmez. Genel olarka duruma baktığımızda her şey çok pahalı. ÖTV indirimi devam etse bile, kredi faizleri çok yüksek olduğu için sahip olma maliyetiniz gene yüksek. İkinci el piyasası haliyle yükselecektir. Buranın yükselmesi gerçek anlamda bir şeyi değiştirmeyecektir. Sİz aracınızı ikinci elde geçen seneye göre 10.000 tl yükseğe satsanız bile, yerine koyacağınız aracın maliyeti yüksek olduğundan pek bir şey farketmeyecektir. Alım gücümüz artmadığı sürece ÖTV'nin devam etmesi ya da etmemesi pek bir şeyi değiştirmez. Ben kendi adıma bu ortamda borçlanmam. Zaten bu faizlerle borçlanmak imkansız. Bu ortamda kim araba alır ve karlı çıkar? Elinde nakit parası olan. Elinizde sizi sıkıntıya sokmadan harcayabileceğiniz nakit paranız var ise, hem ikinci elde hem de sıfırda çok güzel araçlar alabilirsiniz. Kendimden bir örnek veriyim. Aracım 2012 model ilk elden bende. 164.000 km'de. Yaşı ve kilometresi itibari ile, Baskı balata, Volan ve 165.000 bakımı yapılması gerekiyordu. Buna ek olarak sadece katalizör arızalandı. Aracımı satıp yerine benzer özelliklerde bir araç almanın, 3 yıllık kredi ile birlikte bana ortalama maliyeti 190.000 TL olacaktı(sıfır için). İkinci el araçlarda kredi faizleri sıfırların daha da üstünde olduğu için onunda bana ortalama maliyeti 160.000 TL civarında olacaktı(2017-2018 modeller için). Ben 7000 TL masraf yapıp saydığım parçaları orjinalleri ile değiştirip, en az 2 sene daha kullanmayı seçtim. Özetle, eğer borçlanmadan alabiliyorsanız ben ÖTV indirimli sıfır aracı tercih ederim.
  6. Servis dönüş yaptı. Tam emin olamadıkları için, usta gelip bakalım dedi. Hava devir daim sisteminin tamamlayan bir boruymuş. Usta bazı araçlarda açıkta durabiliyo, bunlarda hava borusunun yanından bir aparatla turboya gidiyo dedi. Kelepçesi çıkmıştı, yerine oturttuk. Sıkıntılı bir durum değilmiş. Yazan ilgilenen herkeze çok teşekkürler, ileride belki birilerinin daha işine yarar ?
  7. Tam karşısında var gibi. Biraz altında kalıyor. Titreşimin T'si kalmadı ? Bi kontrol edebilirsen sevinirim. Servise'de mail attım cevap gelirse buradan paylaşırım.
  8. Çok teşekkür ederim. Kabin bu aralar aşırı sessiz gelmeye başlamıştı. Ben bunu Değişen Volana, motor kulağına ve yeni yapılmış olan bakıma bağlıyordum. Ancak dediğiniz gibi olma ihtimali var. Aracı kullanmaya sıkıntı yaratacak bir parça değil gibi duruyor bu durumda.
  9. Merhaba Arkadaşlar, Araca cam suyu koymak için kaputu açtığımda gözüme, resimde işaretlediğim hortum takıldı. Muhtemelen yerinden çıkmış. Bunun ne olduğunu bilen var mı acaba? Hortumun ağzının yakında plastik bir parça var, oraya girmesi mi gerekiyor? Emin olamadığım için biri şlem yapmadım arabayıda çalıştırmadım. Bilen bir arkadaş yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.
  10. EcoBoost motorlar arka planda tutulmaya devam mı edilecek? 1.5 ve 1.0 EcoBoost motorlu modeller için daha sıkı bir pazarlama düşünülüyor mu? Atmosferik motor almak istemeyen bir kullanıcı, sedan benzinli focus alamayacak mı?
  11. Zaten aynı noktatyız. O zaman rakip olarka VAG grubu kalıyor ve direk müşteri oraya kayıyor. Bak bir örnek veriyim sana. 1.0 Ecoboostların triger meselesini araştırırken ingiltere de fiestanın satış tanıtı mı gibi bir doküman görmüştüm. Bu kayışın aracın ekonomik kullanım süresi boyunca değişiminin gerekmediği ön planda tutularak, belli bir kilometre sonunda bakım masraflarının rakiplerinden daha ucuz olacağı vurgulanmıştı. Birde bunu yakıt tüketimi, performans güç falan diye başka özelliklerle süslemişlerdi. Mesela bu çok güzel bir satış tekniği olabilir. Aynı şekilde çift kavramalı şanzımanlar için bu kadar çok ön yargı varken ve de insanlar arızasından korkarken, tam otomatik şanzıman bu anlamda ciddi avantajlı olacaktır. Belki rakibinden yarım litre 1 litre fazla yakıyor olabilirsin ama bunun karşılığında sağlamlığı vurgulayabilirsin. Ne biliyi mbunun gibi şeyler çoğaltılabilir...
  12. Ben diyorum ki, kapıdan giren adam bu niye pahalı diye sorduğunda bunun açıklanabilir bir cevabı olmalı. Bunu donanım ile açıklayamazsın, çünkü hepsi bir birine yakın. TOYOTA sorunsuzluğu ve güvenilirliği ile ön plandadır. Kapıdan içeri girdiğin andan itibaren bunu hissedersin. Sana bunu vurgulayarak satış yapmaya çalışırlar. Çok yazmadan sorduğum soru şu, FOCUS'ta diğerlerinde olmayan ne var? Ön planda olan teknoloji ya da yenilik nedir? Bu araba neden rakiplerinden pahalı? Bu soruların cevabını ben biliyorum :). O yüzden 165.000 km'de 1.0 ecoboost focus sahibiyim ve kullanmaya devam ediyorum. Atmosferik için düşüncem şudur, yanlış strateji ? Kimse 140.000 tl para verip bu zamanda ya da başka bir zamanda FOCUS'a LPG taktırıp binmeyecektir. Bunu yapacak olan adam ya TOYOTA alır ya HONDA alır. Tekrar belirtiyorum, bu aracın farkı ne? Buna yoğunlaşmak lazım bence.
  13. Kesinlikle katılıyorum. Hiç bir arabamı dyno'ya çıkarmam, araç alacak olsam böyle bir testi istemem. Yasa konusunda çok bilgim yok, 1 nisandan sonra her araba bu teste tabi tutulmak zorundadır diye bir kanun mu getiriliyor?. Detayını bilen açıklayabilirse sevinirim.
  14. Arabanın ses sistemini, göstergelerindeki özellikleri, ya da donanımlarındaki yenilikleri bahsetmiyorum. FORD son bir kaç senedir, hem motor hem şanzıman anlamında sürekli yeni ürünler çıkarıyor. Asıl yenilikler burada. Yeni 8 ileri şanzımanın yenilikçi yönlerinin iyi anlatılması gerekiyor. Ya da 1.0 ecoboost motorun teknolojik özelliklerini vurgulamak lazım. 1.5 Ti-VCT motor bile diğer atmosferik motorlu rakiplerinden çok farklı özleliklere sahip. Ecoboost motor ailesinin hafifletilmiş hali diyebiliriz. Ford araçlarını hafifletmek için bir dolu ar-ge yapıyor. Gövdesinde kullandığı malzemeler bile bu araç için farklı. Araba, sadece donanımdan ibaret değil. Donanım artık herkezde var. Öenmli olan yenilikleri vurgulayabilmek, bunu iyi anlatabilmek. 6 defa yılın motoru seçilmiş bir ürünü pazarlayamayan tek ülkeyiz(Fiesta dahil) ben daha ne diyim ?
  15. Bayiler sinek avlıyo. Şuan bir çok bayi servis departmanları sayesinde ayakta duruyor. Bakım ve onarım işi olmasa, çarkı hiç döndüremeyecekler. Satış pazarlaması sıfır, fiyatlar yüksek, personel bilgisiz(Gerekli eğitimler verilmediği için)... Eğer yedek parça fiyat politikalarını biraz gevşetip, indirim yapmazlarsa servislerde ciddi sıkıntıya girecek. Yoğun bir şekilde TOYOTA araçlarına kayma var. Model değiştiği halde hiç bir bayide araç yok. Biz OTOSAN'a yıllarca Triger kayışı için olan durumu kabul ettiremedik, bu yazdıklarımızı zaten okusalar bile eminim dikkate almayacaklardır. Ama tehlike çanları çalıyor, bu çok net.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.