Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mesut Mese

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mesut Mese Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ist-izm
  • Arabam:
    focus 12 tit tecno smart
  • Meslek:
    inşaat
  • Cinsiyet:
    Bay

Mesut Mese's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

13

Toplam Beğeni

  1. Merhaba arka paspasta nem varmi benim aracta arka tampon hava sirkulasyonuna yarayan plastik yerinden cikmisti arkadan one kadar gelmisti. Eger sizde arkalarda problem yoksa one yagunlasmak gerekli
  2. merhaba geçmiş olsun. herkese iyi bayramlar. bence bu sorun kolayca test edilebilir. sunroof u sonuna kadar aç uzun kenarları yani aracın önüne ve arkasına bakan taraflarda ince su kanalı göreceksin bu kanalların köşelerinde yaklaşık 3-5 mm çapında tahliye deliği olur. bu deliklere doğru azar azar su dök ve kontrol et. ufak maşrapa ile rahatça dökersin . baktın tahliye suyu çekiyor ama araç ıslanıyor demekki tahliye hortumu yada giderin hortuma geçtiği yerde problem var. yada tahliye delikleri tıkanmıştır o zamanda ince bir telle hafifçe açarsın. kolay gelsin.
  3. bu deligin üzerine plastik ortası ızgaralı hava alma işine yarayan parça geçiyor. bu her araçta mevcuttur. sizin araçta hb mi? bende müzik sistemi vardı bagajdaki subwoofer ın fazlaca hava sirkilasyonu ve titreşim yaptığını fark ettim olaydan çok sonra buna yordum açıkcası.
  4. merhaba öncelikle geçmiş olsun. bagaj içinde ıslaklık varmı, benim aracın probleminde önce bagaj ıslanıyor ordan su içeri yürüyordu. eğer sizdede böyle ise bagaj havalandırmasından gelme ihtimali var. tavanı kontrol ettinizmi radyo anteninden alma ihtimali var. gelelim bagaj havalandırmasına bu plastik bir parça arka tamponun 2 yan tarafındada 1 er adet mevcut 2. fotoda yeri belli. 1. fotoyu yanlışlıkla ekledim silmeyi beceremedim. kolay gelsin
  5. yeni nesil araçların bir çoğunda teyp artık birşeyler dinlemenin yanında araç ayarlarınında yapıldığı yer haline geldi. sanırım firmalar bunu insanlar sonradan dışardan teyp almasın diyede yapıyor. focus 3 oem teypleri incelemedim ama şöyle bir durum oluyor genelde. araç ayarlarının yapıldığı menüleri kumanda edebilmek için can-bus denen sisteminin kullanıldığı araca uygun yazılımı teyp çıkışında bir yerde takılı bir kutuya atıyorlar. bu kutu devreye girince ayarlara ve sanırım focus 3 teki sesli komut vs işlemlerini yapabiliyoruz, tabi sizin dediğiniz gibi biraz daha başarısız olabiliyor. pug araçta denemiştim. bahsettiğim kutuyu sökünce menüler çalışmıyordu. bu teyp konusunda focus 2 ve c-max taki sony sistemi unutamıyorım. tabi s40 Premium soundda aynı kalitedeydi. gerçi o araçları her yönüyle özlüyorum.
  6. dediginiz gibi yaptim ama garantiye yinede sokamadilar. ustune bu karari veren kimse lutfen gorusmek istiyorum deyince ve 6 sefer aramama ragmen gorusemezsiniz cevabini aldim. ford dunya devi olarak cok iyi bir firma ama turkiyede otosan malesef cok iyi degil. telefonla sikayetten 3 gun sonra donduler size bir randevu ayarlayalim evinize en yakin atasehir otokoc dediler. bende beklemeye basladim. 1 hafta sonra tekrar aradim. 10. gundu sanirim otokoc tasdelen beni aradi atasehir cok yogun bize getirin ama haftaya dediler. bide bu olaylarin disinda subat ve martta aydoganlarda 11 gun yatti arac ama bisey cikmadi araba isi kismet isi bazen yillarca problem.cikmazken bazen basin beladan kurtulmuyor. bide ustune ilgisizlik iyice uzuyor. ben araci satmaya karar vermistim ama sorunun bitmesini bekliyodum. kismet bakalim yeni arac neler yasatacak. eren bey benim aracta sesli komut var bu yuzden kiyamiyorum teybi degistirmeye. hatta anfi subwoofer kullaniyorum ama bi turlu orjinalligi bozmamak icin teybi degistirmedim. bide teyp kapaliykende park modulu calistigindan farkli teyplerde sikinti olabilir. en guzeli ebay da gormustum cerceveyi aliyorsun ustunde orjinal ekran ve menu tuslari var. ortada double teyp icin yer ayrilmis. ama aractan sogudum. bizde bide ayninin trendi var onuda elden cikarcam kalkista debriyajdan ses geliyo kronikmis
  7. ben bu zevk alma isini pejo 307 kullanirken zirvede biraktim. ama son araclarda pug da kendini duzeltti artik. 308 508 auto6 dusunuyorum. 0 km 1.16d baktim kosiflerde 82000 tl fiyat verdiler. arkadan itisli bizim motordan var uzerinde start.stop ve xenon. acil durum yardim cagrisi multimedya ekran standart.
  8. dogan bey malesef ford bu yonden cok zayif. zaten ford otosana danisma hatti disinda ulasmanizin imkani yok. onda ise plakaya bakip garantiniz bitmis deyip kestirip atiyolar. servis danismanlari biraz daha ilgili alakali onlar otosanla gorusuyolar oda fayda etmiyo cogu zaman. ben en son sikayet olarak kayit actirinca biraz daha konunun ustune dusuldu ama garanti olayini kendi lehlerine kullanmayi iyi biliyorlar. almanya fordda calisan akrabam biz bu araclara 4 yil fabrika garantisi veriyoruz sen ugras biraz dedi ama malesef fayda etmedi. inanin bana insallah kimsenin basina gelmez ama elk direk. kutusu bozulsa yollarimiz bozuk kullanici hatasi der cikarlar isin icinden. bu garanti konusunda reno ve vw biraz daha iyiler forddan.
  9. arkadasimin tamirhanesinde sokmek takmak 5 dk ama kablo kopcalari vs ses yapinca verdigi eziyet paha bicilemez ) bu arada teyp bolgesinden gicirti gelen var ise teybi sokmek 2 vidaya bakiyor ve teybe giren kablolarin sabitlendigi bi gecme var kablolar ordan kurtulunca gicirdama basliyo
  10. bu uzatilmis garantiye ayrica garanti lazim galiba. yerinizde olsam iade eder ucretini alirdim. benim aracta koku vs yoktu ben titizimdir genelde koltuk altlarini kontrol ederim ve ilk aldigi zaman fark ettim sanirim. siz tespitte gec kalmis olabilirsiniz gecen zamanda koku vs yapmis olabilir. size sormak isterim sungerleri soktugunuzde tesisatla alakali bir terslik paslanma vs birsey gordunuzmu ek yeri varmi nemden zarar gorebilecek dosemeciye gittim yandan siyirdi haliyi gerek yok bosuna parani almiyim dedi ben tavani yarim sokup anteni test ettim kendim bariz su aliyodu. zaten almanya ford.fabrikasindaki akrabam bana anten ve pedal bolgesine bak stoptan almasi mumkun degil f2 de cok oluyodu cozuldu dedi.
  11. eren bey sizede gecmis olsun. sanirim benzer sorundan kaynaklanan bir sikinti sizinkide. aracin pedal bolgesi ve antenini kontrol ettinizmi? benim koltuk elektrikli ve isitmali kablolarla ugrasip sonra yolda tikirti duymak istemedim. yoksa sizin koltugu sokup kurutmaniz en dogru yontem. size tavsiyem arka tampon ve bagaja su tutun bu sirada arac sola yatik olsun bu sekilde test edin.
  12. merhaba uzun bir serüvenden sonra sorunum halloldu. katkısı bulunan Taşdelen otokoç ustasına ve servis danışmanına çok teşekkür ederim. Bu duyarlı arkadaşların tam aksine bi o kadar duyarsız davranan otosanı ise kınıyorum ve kimse ellerine düşmesin diyorum. kesinlikle gaddar bir yaklaşımla ne yaparsan yap mantığındalar bu sebeple servis danışmanları arada sıkıntılar çekiyor bunu gözlemledim. benim sorunum arka tampon içindeki sol taraf havalandırma ızgarası nasıl olmuşsa yerinden çıkmış. servistekiler çok inceledi darbe izi aradıki topu bize atsın ama bulamadı. bunu otosana bildirdikleri halde benimde 6 sefer aramama rağmen muhatap bulamadım. servis danışmanı arayıp abi garantiye sokmuyolar. eğer istersen 120 tl teşhis ücreti alırız ama kurutulması gerek kurutursak 950 tl dedi. bende 120 tl ödeyip aracı teslim aldım. sağolsun servis danışmanı yerinden çıkan parçayı silikonlatıp takılmasını sağladı. banada kurutma işi kaldı ama kurutmak o kadar kolay değil. 3 gün kadar sürdü. çünki normalde taban halısı altında bulunan keçe bizim araçta sert bir sünger. bu sünger suyu içinde hapis edip fışır fışır ses yapıyo. önce detaylı temizlik yapan bir firmaya gittim dedim böyle böyle durum adamlar ahtapot dedikleri aletle kurutmaya çalıştı ama nafile. iş başa düştü aldım elime kuru bezi sürekli sildim. sadece 2 paspas altından yaklaşık 1 lt su çıktı. artık su çıkmayınca aracı kullanmaya başladım paspası çıkardım dış hava sıcaklığı 22 derecede içerde ısıtma sistemini en yüksek sıcaklık ve hava yönünü aşağı olarak ayarlayıp 3 gün 2 şer saat kullandım ve nemi bitirdim. tek şikayetim söktükleri döşeme malzemesini ben daha iyi söküp takmıştım açıklık kalan yerleri elden geçirmek olacak ve birdaha forda bulaşmamak olacak. adama diyorumki bütün bakımları serviste yapılmış kazası yok dışarda 1 liralık işi sizde 3 liraya yaptırdık. hadi bunları bırak bu aracın 10 yıl paslanmazlık garantisi var bu şekilde su alan bir araç 10 yıl dayanırmı eninde sonunda size patlıyacak bu iş ama nafile.
  13. merhabalar. araç su almaya devam edyordu bende ford danışma hattını aradım ama 10 günde zor döndüler beni Taşdelen otokoça yönlendirdiler. ve 11 günde Aydoğanlarda bulunamayan sorunu 1 günde buldular. suyun arka tampon içinde kalan hava tahliye portundan girdiğini söylediler. bir kaç saat sonrada garantini bir kaç ay önce bittiğini ve yapılacak işlemin 950 tl ücretle yapılacağını söylediler. bunun üzerine danışma hattındaki arkadaşı bulmaya çalıştım ama nafile 5 aramama karşı dönmedi kendisi. adım gibi eminimki fabrikasyon bu hata focus 2 kasadada bu problemi yaşayan çok olmuş. bu konu hakkında ne önerirsiniz. otosanın bu işi garantiden yapmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Nihayetinde bu araç paslanmaya karşı 10 yıl garantili bildiğim kadarıyla. resmen forddan soğudum. işin ilginci danışmadakilere adres soruyorum gidip yüzyüze görüşeyim diye, gölcükteyiz dediler.
  14. merhaba araç 1 hafta serviste kaldı ama doğru düzgün test edememişler. anteni söküp taktık aracı dışarda yağmur altında bıraktık bir sıkıntısı yok deyip yolcu ettiler. hafta sonu yağmur yağdı 1 gün aracı her zamankinin tersine bıraktım herhangi bir sıkıntı yoktu. 2. gün su aldığı şekilde park ettim. bu arada aracı kullanmadım sadece park manevrası yaptım. bugün kontrol ettiğimde bagaj ve arka paspasta herşeyin normal olduğunu ama şoför paspası altında hafif bir nem olduğunu gördüm. kendi imkanlarımla ön cam altı su tahliye bölgesi ve pedal bölgesini test edeceğim önümüzdeki günlerde. sanırım almanyadaki kuzenin dediği gibi anten ve pedal bölgesi bu işin merkezi. ama aracın tasarımında suyun çamurluk içlerinden tahliyesi planlanmış ve bu iyi bir durum değil. yağmur kuvvetli yağdığında amartisör kulesine eğilip bakınca ıslaklığı görüyorsunuz. bir çok araçta motor bölmesinde ıslaklık vs göremezsiniz. bu gün altunizade otopazara uğradım daha iyi bir araçla takas ederim diye düşünüyorum ama fiyatlar oldukça yüksek
  15. iyi akşamlar. peşembe öğlen aracı servise bırakmıştım, arayıp halini hatırını sordum. hafta sonu açık otoparkta istirahat ettirmişler lakin hiç su almamış, sanırım şansını zorluyo, elime eldiven ve takımları alıp kendi işimi kendim göreceğim sanırım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.