Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mert Büyüksu

Üye
  • Toplam İleti

    149
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mert Büyüksu tarafından yazılan her şey

  1. Merhaba, Oktan sayısı yakıtın yanmaya karşı direncini belirten birim değerdir. Sayı yükseldikce yakıt daha az yanıcı anlamındadır. Yani, yanma performansı konusunda 97<95. Motor performansını artırmak ve daha temiz yanma sağlamak için, yıllar içinde, motorlardaki sıkıştırma oranları artmıştır, yüksek sıkıştırma oranlı bir motorda düşük oktanlı benzin kullanılır ise, ateşleme gerçekleşmeden istenmeyen erken yanma oluşur. Buna vuruntu diyoruz. Motor ve bilhassa supablardan şıkır şıkır şeklinde bir ses gelir, düşük devirde giderken. Oktan' ın performans ile direkt bir ilgisi yoktur. Sıkıştırma oranı performans ile ilgilidir.
  2. 3 nesil Focus kullamış biri olarak, bence mekanik yol tutuş olarak FI en iyisidir. Direksiyon hissi ve ağırlık trasferi hissiyatı mükemmeldi diyebilirim. FIII ise bence elektronik yardımcılar sayesinde limiti en yüksek olanı, hala sınıfındaki referans noktası diyebilirim. Şahsi görüşüm FocusII' nin bu konuda, diğer nesillerinin gölgesinde kaldığı yönünde. Ayrıca kıyaslarken aynı motor opsiyonlarını kıyaslamak lazım, dizel motor ağırlığı ve turbo boşluğu (dolayısı ile lineer olmayan gaz tepkisi) nedeni ile yol tutuşa negatif etki eder.
  3. Herkese Merhaba, Benim kullandığım araçta 21.000 kmde, bir süredir silkeleme, kararsızlık ve hatta stop etme sorunlarını yaşıyorum. Daha önce bir DSG kullanıcısı olarak, PS ile DSG' nin kıyaslamasını forumda yapmış ve kendimce birbirine üstün yönlerini yazmıştım. En önemli farklar, DSG' nin daha hızlı, PS'in daha konforlu olduğuydu. Ancak şu anda konfor seviyesi de DSG ile benzer seviyeye düşmüş durumda. Umarım yakında daha ciddi sorunlar çıkarmaz. Ama şahsi kanım, PS'deki şu anki sorunlar araç seçimini etkileyecek boyutta değil.
  4. Bu, Ford için çok iyi, ama bizler için iyi mi bilemedim
  5. Ters devir saatine alışmak lazım, gözümü rahatsız etti
  6. E yani yine Ford'dan kaynaklı, yönetim beceriksizliği diyelim. Ford ve GM, Avrupa' lıların ABD kompşeksinden dolayı bu gibi sorunları yaşamaya mahküm. Ford, gerçekten Mondeo' nun çok satacağına inansa, Fusion' ı, Mondeo adıyla getirir, ama onlar bile inanmıyorlar. Ford Avrupa'da çalışan arkadaşlarım bile çok inanmıyor. Keşke ben yanılsam.
  7. Yakup anlamadim, gec gelmesinin nedeni Ford'un icine sizmis VW ya da GM casuslari olabilir mi )
  8. Benimki, şirket arabası, teneke, sedan tam isabet Bu arada, Cem Bey' e katılıyorum, Mondi ölü doğacak gibi, yeni Passat yine alıp yürüyecek. Nerdeyse kasanın makyaj zamanı gelecek, daha ortada yok.
  9. Mert Büyüksu

    Navigasyon Tavsiyesi

    Yıllardır, Türkiye'de, Avrupa'da, ABD'de Tomtom kullanıyorum, memnunum.
  10. Ford için birinci önemde ABD' de pazarı, Avrupa'daki üzüntüsünü, ABD'de telafi ediyor gibi... Bu aradaki Ford' un, Avrupa'daki çoğu üretim tesisinin sallantıda olduğu da sır değil. Daha bekletsinler yeni Mondeo' nun lansmanını. Büyük ihtimalle yeni Passat daha önce pazarda olacak ve Mondeo yine havasını alacak
  11. Mert Büyüksu

    1.0 Eb Hangi Motor Yağı?

    Cem Bey, Büyük ihtimalle 5W-20, Türkiye şartları için uygun değil diyecekler, kullanım klavuzundaki aksaklık için de özür dileyecekler. Konu bu şekilde kapanacak gibime geliyor
  12. Yaklaşık 6 sene, 2002 model Corolla HB kullanmıştım. Gerçekten araç, sürüş zevki hariç dört dörtlüktü, şu an hepimizin eleştirdiği plastik kalitesi ve dataylar üst seviyedeydi. Bir örnek vermek gerekirse; cam kumandaları ışıklıydı, hatta cam kumandalarını sürücü kapısından kilitleyince diğer kapılardaki cam butonlarının ışığı sönüyordu. Ancak genel kullanıcı için bu gibi özelliklerin pek de bir önemi olmuyor, o nedenle araçlar bu beklentiye göre optimize ediliyor. Ayrıca unutulmamalıdır ki, kalite sadece iç mekandaki plastik kalitesine indirgenemez, Toyota' nın kalite ile ilgili test şartnameleri, Ford' un halihazırda kullandıklarından çok daha ağırdır. Dolayısı ile toplam kaliteye bakarsak bu haliyle bile Ford'dan ileride. Ancak Ford bu konuda ileri gitmeye çalışırken, Toyota geri gidiyor gibi. Şahsi düşüncem 10 yıl içinde hemen hemen bütün seri üretim araçların -Mercedes, BMW de dahil olmak üzere-, ortak tedarik kaynaklarını kullanması ile aynı kalite seviyesinde olacağıdır. Sonuç olarak, Corolla yine güçlü olduğu pazarlarda çok satacaktır ve büyük ihtimalle, sevdiğim ve genel olarak daha iyi bir otomobil olduğunu düşündüğüm(üz) Focus' u satış rakamlarında geride bırakacaktır. Ama tabi bu keyifsiz bir araç olduğu gerçeğini değiştirmez
  13. İngiliz medyası Ford' u neden bu kadar çok seviyor? Tamam Ford sonuçta, adada çok yerleşik bir marka ama ABD menşeli. Bu çıkarımla Vauxhall' ı da aynı sempatiyle değerlendirmeleri gerekmez mi?
  14. Amerika' da Focus kullandım, büyük motorundan dolayı önü daha ağır geldi, bizdeki dizel gibi. Bunun dışında belirgin bir fark hissetmedim. Kalite konusunda bir fark olacağını da sanmıyorum. Otomotivde, malzeme ve işçilik beklentileri herzaman Avrupa>ABD olmuştur. ABD' deki avrupalılaşan Focus 3' ün genel kalitesi, ABD' li tüketicinin o segmentten beklediğinin üzerinde diyebilirim, ama aynı kalite ölçütü, Avrupa'lı tüketici için ancak yeterli seviyede.
  15. Focus 3' te, özellikle altyapısında pek bir fark yok diye biliyorum.
  16. Yakup, nedir bu Amerigan düşmanlığı
  17. Tamam pes ediyorum Hatta biraz daha bastırırsanız, Focus "D"!! segmentindeki içi en geniş arabadır diye savunmaya geçeceğim. )
  18. 1- Kullandığım araç şirket aracı, ben tercih etmedim, kendi tercih etme şansım olsaydı da büyük ihtimalle hepimizin bildiği üstün özelliklerinden dolayı Focus tercih ederdim. 2- Bugüne kadar arka diz mesafesiyle ilgili hiç bir şikayetim olmadı, çünkü arkada hiç oturmadım ve oturanlardan da bir şikayet duymadım. 3- Ancak, sağ arkaya bebek koltuğunu takınca, sol ön koltuk işlevsiz oldu ve böylece araç 1 bebek ve sürücü dahil 2 yetişkini taşıyacak hale geldi. 4- Sınıfındaki diğer bazı araclar ile (Fluence - Corolla vs.) denediğimde aynı sorunla karşılaşmadım. 5- Dolayısı ile rasyonel olarak bakarsak, benim şu anki durumum için, A noktasından B noktasına 1 kişi az taşıyabilmek ve o kişiyi taşımanız gerekmesi ana sorunum oluyor, aracın diğer bütün artıları önemini yitiriyor malesef. http://www.autoguide.com/auto-news/2013/02/top-10-compact-cars-with-the-largest-back-seats.html Arka diz mesafeleri için bir karşılaştırma, ölçüler inç olarak. (1 inc = 2,54 mm)
  19. Ben de acaba öyle olabilir mi diye düşündüm, ama arka koltuk diz mesafelerine bakınca, Focus 849 mm Jetta 968 mm, ki bence cok büyük bir fark. Bebek koltuğunu tek başına takınca nispeten kabul edilebilir, ama Isofix, Latch gibi bir bağlantı aparatıyla bağladığınızda gerçekten ön koltuk devre dışı kalıyor.
  20. Bence Focus 3 sınıfındaki en dar arka diz mesafesine sahip araç (Sadece bence değil, rakamlarda beni teyit edecektir.) Çocugum olana kadar bu durum, beni cok rahatsız etmiyordu. Ancak sağ arka koltuğa, bebek koltuğu taktığımda, sağ ön koltukta bir yetişkinin oturması mümkün değil, aynı koltuğu eşimin Polo' suna taktığımda, zorda olsa ön koltukta oturulabiliyor. Bu sorun büyük ihtimalle yakın zamanda Focus'a veda etmemle sonuçlanacak.
  21. Yakup, zaten dediğini destekleyici nitelikte göndermiştim tabloyu. ABD' de genel bir artış var ancak Ford'da daha yüksek bir artış var. Bunun iki temel nedeni, yeni Fusion ve Escape. Eski Fusion satış anlamında Camry, Accord ve Altima karşısında zayıftı. Yenisi Camry' i zorlayacak gibi duruyor. Bu arada Nisan ayında kısmetse 1 hafta Fusion kiraladım. Umarım başka bir araç vermezler denemiş olurum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.