Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Zafer Hangül

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Zafer Hangül Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    istanbul
  • Arabam:
    '09 Focus 1.6i HB Düz
  • Meslek:
    Yazılımcı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

675 profil görüntüleme

Zafer Hangül's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Daha az giderden kastınız, performans olarak daha mı düşük olması? Bir de benzin kapağında BP tavsiye ediyor ama hangi akaryakıt markasını tercih etmeliyim sizce?
  2. Herkese merhaba. Bayadır yakıt seçimiyle alakalı kafamda soru işaretleri var. Sizlerin de bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyorum. Öncelikle 95 ve 97 oktan arasındaki farkı merak ediyorum. Hangisi daha tasarruflu, hangisi daha performanslı? Malum şu an bazı akaryakıt firmalarında ikisinin de litre fiyatı aynı. Hangisini tercih etmek gerek? Bu arada aracım 2009 focus hatchback MK2.5 1.6Trend 100hp benzin. Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplarınız için. İyi akşamlar
  3. Öncelikle herkese teşekkür ediyorum cevaplar için, ciddi şekilde aydınlatıcı oldu. Belirtmeyi unutmuşum; araç düz vites. Ruhsatta 74kW yazıyor, 100 beygire tekabül ediyor yanılmıyorsam. Aracın en düşük segmenti, yanılmıyorsam Trend olması gerekiyor (Cantlar çelik değil, arka camlar otomatik değil vs). Bu cevaplardan sonra aklımda kalan tek şey, 1. vitesten 2. vitese geçerken ki yavaşlık. Yüksek devirde bile 2. vitese girsem, araba ağır kalıyor. Hele hafif yokuş yukarı ise, araç bildiğin yığılıyor. Servise gösterdiğimde bir problem olmadığını söyledi ama yine de bu kadar zorlanmaması gerekiyor sanki.
  4. Öncelikle Merhaba, Bir kaç ay önce aracımı değiştirdim ve 2009 Model Focus HB 1.6i 100Hp Trend aldım. Şu an 46.000 km'de. Eski arabam 1.7DTI Corsa idi. Tabii araçların kimyaları çok farklı. Uzun süre dizel ve hafif bir arabaya bindikten sonra yeni araca adaptasyon biraz zaman alıyor. Aslında aracın genel yapısını tanımak için ve aklıma takılan şeyleri sormak istiyorum. Belki de bir kısmını ben takıntı ediyor olabilirim. Yine de bunları maddeler halinde soracağım. 1) Arabanın ortalama ideal devri ne olmalıdır ve 3000den sonra bağırması normal mi? 2) Arabanın çekişinde (özellikle 2. viteste) düşüklük olduğunu hissediyorum. 1. vitesten 2. vitese geçtiğinde hafif bir titreme de oluyor. Bu neden olabilir ? Benzin deposunda pislik olabilir mi ? 3) 1.6 Benzinli 100 beygir bir araç. Ama sanki yine de beklediğim gibi atik değil. 1.7Dizel Corsa daha atikti. Acaba benim araçla alakalı bir problem olabilir mi, yoksa bu arabaların yapısı mı böyle? Servise sormuştum, "bir problem yok, bu araç budur" dediler ama yine de pek tatmin olmadım açıkçası. 4) Istanbul'da yaşıyorum, hızlı ve seri kullanıyorum aracı. Doğal olarak ani fren ve ani hızlanmalar yapıyorum. Istanbul trafiği de cabası. Ve de aracın az yakması için çaba göstermiyorum açıkçası. Bu yüzden aracın fazla yaktığını biliyorum. Ama yine de 11lt ortalama yakıt biraz fazla değil mi ? 5) Trigger kayışı ortalama kaç km'de değiştirilmeli ? Aracın gücündeki düşüklük ya da yakıtın bununla bir alakası olabilir mi ? Şu an araç 46.000 km'de. Şimdilik aklıma takılan ve uykumu kaçıranlar bunlar. Servislerden aldığım bilgiler dışında, sizlerin bilgi ve deneyimleriniz benim için daha faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkür ederim, İyi günler.
  5. En garanti yöntem bu oldu, bu şekilde çözebildim. Teşekkür ederim herkese.
  6. Sıkıntı şu ki, alfabe de Kiril Alfabesi olduğu için, o karakterleri de yazamıyorum. Ve o yazılar hiç birşey ifade edemiyor. Başka bir yolu var mıdır, tek tek arayıp bulmaya çalışmaktan başka ?
  7. Herkese Merhaba, 2009 model Focus 2 HB'in LCD ya da Yol Bilgisayarı diye tanımladığımız, yakıt durumu vs bilgileri gösteren direksiyon arkasındaki mini ekranda yazılar Ukraynaca durumda. Bazı durumlarda uyarı veriyor ve bu uyarıyı anlamak mümkün olmuyor. Bunu Türkçe'ye nasıl çevirebilirim, bilgisi olan var mıdır ? İyi günler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.