Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.6 Tdci Yakıt Tüketim Değerleri

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Aynen oyle klimam hep acik

Ayrica 17 jant ile degerim bu

Bence güzel değerler. :yeah:

• Yanıt 670
  • Görüntüleme 171,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vay be Yakup yazınca beğenin ben yazınca tık yok

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Ya da bu kadar kasmaya değer mi? Arkadaşlar tutturmuşlar bir şu kadar yakıyor, bu kadar yakıyor, boşverin hesap yapmayı, keyfini çıkarın, para bitince de otobüslerde heyecan ararız... Ayda yaklaşık

• Aydın Baran
    Aydın Baran

2012 Focus TDCI; Izmir full depo yala çıkış; km. 5332, 2 yetişkin ve 6 aylık bir bebek; (puseti; katlanır yatağı; 2 tane çantası + sırt çantası + bebek arabası + bolca izmirden istanbula gönderilen

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Ne ki bu forumdaşlardan bunu benzinliyle yapan var!

ahanda ben yaptıydm 1 sefer ama

Yanıtlama zamanı:

Sen de mi Brütüs?

mazeretim var ama; öncelikle bu değer için özür diliyorum, elimde olmadan oldu arkadaşlarla konvoy halinde gidiyorduk onlara uymak zorunda idim

Yanıtlama zamanı:

Ne ki bu forumdaşlardan bunu benzinliyle yapan var!

Rekor kirmak gibi bir derdim yoktu ki. Biraz sakin biraz sert. Ozellikle Ilgaz da mumkun oldugunca hizli, son 130-140 km yi de hizlica (navigasyonda 120 ye ayarlamistim ama gostergede kac ti hatirlamiyorum) gecip dunya goz hastanesi Ankara subesinin onune vardigimdaki degerler bunlar. Bu arada klima sadece son 50 km acik.

Ankarada yaklasik 50-60 kmperformanslica ve full klima acik kullanim sonrasindaki degerim ise 5,6 oldu...

Yanıtlama zamanı:

Selam dostlar,

Epeydir focusclubtr forumunu okur olarak takip ediyorum bundan sonrada okur/yazar olurum zira çok yararlı ve bilgilendirici verilere rastladım. Edindiğim yeni bilgilerden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Gelelim yavrunun 1800 km de yaktığı hatta içtiği yakıta...

Bilerek ve isteyerek şehir içi trafiğe hiç sokmadım zira mükemmelden daha iyi bir rodaj istedim bunun içinde 700 km sonra yağ ve filtre değişimine gireceğim..

Neyse ilk depoyu Shell Gtl ile doldurdum genel olarak sakin kullanım 100-120 aralığında kullandım ara sıra full gaz yapıp deselerasyon ile yavaşlamalar yaptım sonuç 320 km de yarım depoyu yedik. Ertesi gün Bayram için Gaziantep ten Alanya ya gitmek üzere yola çıktığımda depoyu tekrar fulledim kaç tl aldı hatırlamıyorum ama 7 küsür lt yakıt tüketmişim ki bu imkansız. Fullediğim depo ile inanamayacaksınız 650 km de ışık yaktım yolun ilk 300 km si yani otobanda 140 tan hemen hemen hiç düşmedim, dahasıda var...bu arada max 210 basabildim geri kalan 350 km 120-130 civarı sakin kullanımla 650 km yapabildim. ( klima açık yolcu ve yük taşımadan yapılan değerler)

Alanya da Shell Gtl bulamadığım için opetten doldurdum ve 500 km yaptım çeyrek deponun 1 tık üzerinde mazotum var.. Şehir içi yok denecek kadar az yani max 50-60 km şehir içi vardır.. Ort yakıt 5.5 ort sürat 36 mesafe 500 km kalan yakıt çeyrek depo kullanım tarzı yumuşak 100-110 civarı.

"0" bir dizel olsa bile bu kadar yakmamalı zira fındık motorlu corsayla Alanya Gaziantep arası 3 kişi full yüklü klima full açık 140 km süratle tek depoyla gidiyordum.

Ben sizlerin yakıt tüketiminizi merak ediyorum 0 aldığınızda sizinde mi aynıydı değerler ? Artma azalma oldu mu? Ve en önemlisi 1 depo ile toplam kaç km gidiyorsunuz ?

Bütün bu olumsuz yakıt tüketimlerime rağmen Aracımdan çok memnunum aldığım için hiç pişman olmadım listemde yeni a3 ve golf 7 olmasına rağmen. Focus 3 gerçekten mükemmel olmuş..

Saygılar...

Yanıtlama zamanı:

Yakıt başlıklarına baktınız mı peki? Orada herkesin tüketimi vs zaten var.

Ayrıca koşul ve sürüş şartları aynı olmadıkça böyle objektif olmayan değerlendirmelerle ilerlemeniz mümkün değil..

Yakıt ekonomisi için vites değişimlerine uymak şart ayrıca biraz da araca alışıp ekonomik sürmeyi bilmek gerekir.

Gereksiz hızlı kalkış ve gereksiz ani frenlerden hatta gereksiz direksiyon hamlelerinden kaçının.

Verimli ölçüm için alınan yakıt ile yapılan yolu ayrıca ortalama hızı dikkate alın.

Kolay gelsin.

Hoşgeldiniz

Yanıtlama zamanı:

Selam dostlar,

Epeydir focusclubtr forumunu okur olarak takip ediyorum bundan sonrada okur/yazar olurum zira çok yararlı ve bilgilendirici verilere rastladım. Edindiğim yeni bilgilerden ötürü her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Gelelim yavrunun 1800 km de yaktığı hatta içtiği yakıta...

Bilerek ve isteyerek şehir içi trafiğe hiç sokmadım zira mükemmelden daha iyi bir rodaj istedim bunun içinde 700 km sonra yağ ve filtre değişimine gireceğim..

Neyse ilk depoyu Shell Gtl ile doldurdum genel olarak sakin kullanım 100-120 aralığında kullandım ara sıra full gaz yapıp deselerasyon ile yavaşlamalar yaptım sonuç 320 km de yarım depoyu yedik. Ertesi gün Bayram için Gaziantep ten Alanya ya gitmek üzere yola çıktığımda depoyu tekrar fulledim kaç tl aldı hatırlamıyorum ama 7 küsür lt yakıt tüketmişim ki bu imkansız. Fullediğim depo ile inanamayacaksınız 650 km de ışık yaktım yolun ilk 300 km si yani otobanda 140 tan hemen hemen hiç düşmedim, dahasıda var...bu arada max 210 basabildim geri kalan 350 km 120-130 civarı sakin kullanımla 650 km yapabildim. ( klima açık yolcu ve yük taşımadan yapılan değerler)

Alanya da Shell Gtl bulamadığım için opetten doldurdum ve 500 km yaptım çeyrek deponun 1 tık üzerinde mazotum var.. Şehir içi yok denecek kadar az yani max 50-60 km şehir içi vardır.. Ort yakıt 5.5 ort sürat 36 mesafe 500 km kalan yakıt çeyrek depo kullanım tarzı yumuşak 100-110 civarı.

"0" bir dizel olsa bile bu kadar yakmamalı zira fındık motorlu corsayla Alanya Gaziantep arası 3 kişi full yüklü klima full açık 140 km süratle tek depoyla gidiyordum.

Ben sizlerin yakıt tüketiminizi merak ediyorum 0 aldığınızda sizinde mi aynıydı değerler ? Artma azalma oldu mu? Ve en önemlisi 1 depo ile toplam kaç km gidiyorsunuz ?

Bütün bu olumsuz yakıt tüketimlerime rağmen Aracımdan çok memnunum aldığım için hiç pişman olmadım listemde yeni a3 ve golf 7 olmasına rağmen. Focus 3 gerçekten mükemmel olmuş..

Saygılar...

Sizin bu yaktığınızı benzinde tüketiyorum ben çok yüksek geldi değerler bana ,her ne kadar araç yenide olsa bu kadar tüketim olmaz !

birde focus dizel lamba yandıktan sonra ort. 150 km ,eğer sakin(90km hızda) kullanırsanızda 200km yol gider.Test edip onaylanmış :) 

Yanıtlama zamanı:

mükemmelden daha iyi bir rodaj istedim

.bu arada max 210 basabildim

????

Hani rodaj ilk 1000-1500 km motoru zorlamamak ise...

Ort yakıt 5.5

YB verisi düzgün.

Daha motor yeni

Belli ki ekonomik kullanma çabası yok

Veriler muğlak

Ayrıca bu konuda 21 sayfa tartışılmış bir başlık var: 

Yanıtlama zamanı:

Tek şey söylenebilir, zamanla siz aracınıza aracınız size alışacak ve daha iyi değerler alınacaktır...

Yanıtlama zamanı:

185 kmlik balıkesir-bornova yolunda rekor gidişim 3,6 ortalamadır. Kitap verisinin altına düştüm. Klima kapalı 100km sabitleyici ile tabiki. ama unutulmasın lütfen rada sabuncubeli rampa virajı var. Şehir içi ortalamam şuana dek 6,3'ü hiç geçmedi.

Yanıtlama zamanı:

Surekli ekonomik kullanimi kolluyorum. Ve sonucum sehir ici 5.4 lt. Istanbulda yasiyorum bu arada. Ama sehirler arasindada 5.0 uzun yolda bi turlu 4leri 3leri goremedim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.