Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Buğra T.

Üye
  • Toplam İleti

    128
  • Katılım

  • Son ziyaret

Buğra T. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    Focus III titanium smart
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.199 profil görüntüleme

Buğra T.'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

23

Toplam Beğeni

  1. Her neyse problemi çözdüm belki yol gösterici olur diye paylaşayım istedim. 2 otomobil arasında bir farklılık yok, 0,1 bar demek fazla güç ve tork demek zira yazılımcıların açtığı basınçta 0,1 civarıdır (soft). Turbomu kontrol ettirdim bir sıkıntı olmadığını söylediler fakat emme manifoldu kaçırıyormuş, haliyle kaçan 0,1 bar oradan kaçıyormuş. Şuan tamiratı için durumum olmadığı için bir süre bekleyeceğim. Söküldükten sonra kurum temizliğiyle ve conta değişimiyle kaybettiğim 0,1 barı kazanmış olacağım. (umarım)
  2. O zaman bir yanlışlık yok mu? ff3 1.6 115 ve ff3.5 115 turboları gtc1244vz. Stage derken Euro kastettin sanırım. Euro 5 ile 6 arasındaki farklar sıraladığın gibiyse 115 hp olarak satılan 1.6 lar aynı olmuyor mu? Şu işe bir açıklık getirelim artık çünkü arabamda arıza olduğunu düşünmekteyim
  3. Otomobillere obd2 den bağlanacak kadar zahmete girip motor kaputunu açmamak saçmalık olurdu sanırım 2 otomobilin de turbosu 1244vz. 1.5 tdci ile karıştırdın sanırım, 2 otomobil de 1.6 tdci 115.
  4. Selam arkadaşlar, Dün elm327 obd 2 cihazıyla focus 3 dizele bağlandık ve turbo basıncının cont.(sürekli) 1,4 basmış olduğunu gördük, ardından makyajlı focus'a baktığımızda cont. 1.5 olduğunu gördük. Araştırmalarıma göre motorlar arasında emisyon yakıt tüketimi gibi değerler aynı, zaten motorlar birebir aynı. Benim gözden kaçırmış olduğum bir durum var mı ? Örneğin yazılımsal farklılık gibi...
  5. Bu bir felaketin habercisi 2013 F3 Dizel sahibiyim geçtiğimiz temmuz ayında Ankara Tur Oto da arabamın 45.000 bakımı yapıldı aradan 1 saat geçtikten sonra bir anda devir saati çıldırdı red line falan devirdi ardından egzozdan bembeyaz bir duman ve ben yolda kaldım arabayı tekrar servise çektirdim. Önce kötü yakıt dediler sonra enjektör dediler sonra enjektör değişti dediler ama bana bununla ilgili hiç bir belge vermediler şimdilerde ise zaman zaman araba tekliyor bu sıkıntı baş göstermeye başladı 12.01.2016 da tekrar tur oto ya bıraktım 2 gün kaldı ama sorunun kaynağını bulamadılar anlayacağınız yine yolda kalmayı bekliyorum
  6. O zaman suçlusu otokoç ötesi de yok. Şunun şurasında ne kalmış ki az bekle makyajlı getir bari ... Sadece bu da değil 2012 ile 2013 modelin veya 2014 modelin eksik fazla donanımları var, kınanacak bir durum bu... İyi bir marka olmak demek arabaları iyi yapmak değil, stabil bir şekilde üretim yapıp onu destekleyebilmek. 2013 te focus titanium aldım 12 de olan bir sürü özellik yoktu, normalde tam tersi olur Allah var arabadan memnun kaldık, arabadan çok servisten memnun kaldık. Ford iyidir hoştur dedik yine ford a yöneldik.. Konuyu iyiki gördüm, ölmüşlerinize rahmet.. Piyasadaki D segmentinde olan çoğu model passattan daha iyi ama bu ve bu tarz sebepler mecbur passata yöneltiyor insanları.
  7. Ford iyi hoşta şu makyaj işine bir hal çare lazım. 2 hafta önce mondeo testine gittik babamı passat'tan zar zor döndürerek mondeoya ikna ettim. Şimdi mondeo aldım diyelim, yahu kardeşim neden gözüme makyajlısını sokuyorsun daha yeni aldık ! Aynı şeyi focus ta yaşadık, gittik beğendik aldık 2 sene geçmeden hoop makyaj. Bir de ford'un makyajı da makyaj.. Yani sanki yeni kasa gibi görünüyor namussuzlar + donanım ekliyorlar vs vs.. E enayi miyiz biz kardeşim? Ford hariç diğer bütün markalar sessiz sedasız sade makyajlarla eskiye düşen kasalarının güncelliklerini bozmuyorlar yani daha düzgün bir tabirle çok fazla radikal değişim olmuyor bkz. Passat. 11 senedir adamlar aynı kasayı çekiştirip uzatıp satıyorlar. 2004 modeli bile hala göze geliyor, hala aynı. Ciddi ciddi 1-2 ay içerisinde mondeo düşünüyorduk malesef 2017 ye kaldı.
  8. Sesi beğendim kesiciye girdikten sonraki patırdamalar varex gibi mübarek kazan karışık ve büyükse üst devirlerde performansta artmış olabilir.
  9. Telefonla Aradım malesef yokmuş. Bir kaç yere haber bıraktım gelirse arayacaklar.
  10. İskitlere baktım zaten hiç bir yerde yok.. Olanıda çılgın fiyatlar istiyor 480 tl civarı.. Elvan Ford tam ne tarafta yarın oraya da bakarım.
  11. Koca Ankara da teneke jant bulamadım iyi mi..
  12. Hmm sık sık girdiğim bir viraj.. Söğütözü tarafından gelip sağa girişten bahsediyorsunuz sanırım. Orası yavşamış bir asfalt öylesi yerde rx8 bile kafadan kopuyor.. Lastiklerim yeniyken orada tehlikeli bir durum yaşamadım şuan muhtemelen burundan kayar.. Bu yeni sistem burundan kaymayı bile engelleyip arabayı yavaşlatmadan virajı döndürtüyorsa iyi bir sistemmiş.
  13. Kaymadan kaymaya fark var. Eskimiş asfaltta direksiyon çekme yöntemiyle arkası önü oynuyor o sırada esp topluyor aracı.. Güvensiz bir durum da oluşmuyor. Lastik kabaklaşmıştır yer ıslaktır değil esp ferrari kullanıyor olsanız o bile kar etmez. Siz nasıl kaydırıyorsunuz? Spin attırıyorum demeyin düşer bayılırım
  14. 5x108 kara jant alıcam şimdi. Neden focusun jantlarını takayım ki?
  15. Buğra T.

    2009 C-Max A 215/55/16

    Malum kış geldi Başkent'te kışlar ağır geçiyor biliyorsunuz. Kendi aracım f3 ün kışlık lastiklerini (215/55/16) abimin cmax a (205/50/17) takmayı düşünüyoruz çünkü benim kışlıklara ihtiyacım yok askere gidiyorum. 215/55/16 cmax a uyar mı? Davlumbaza falan sürtme yapar mı? Ya da yuvaya sığar mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.