Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Focus ( 2011 - 2012 - 2013 Ford Focus ) - Genel Başlık


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

Kış lastiği konusunda birkaç kelime:

1. ıslak ve karlı zeminde tutunma açısından genel olarak dar taban daha başarılıdır. Diğer bir deyişle kışın 205 tercih edilmelidir. Ancak kuru asfaltta zorladığınızda performansın yaz lastiklerinden kötü olacağını da unutmamak gerekir.

2. 215'e göre 205 yanaktan 5-6 mm daha alçak, çevresinde yaklaşık 1 cm daha kısadır. Hız göstergesi de %2 civarıda bir sapma gösterir, yani 100 gösterirken reel değer 98 olur. Radar açısından bu avantajlı bir durumdur. Bu ölçüler tamamiyle güvenli farklardır.

3. Lastiklerin yumuşaklığı - sertliği muğlak ve bireysel izlenimlere dayanan ifadelerdir. Yumuşak dendiğinde konforlu mu, balon yapmaya müsait mi, kısa ömürlü-çabuk yıpranır mı denilmek istendiği anlaşılamamaktadır. Aynı şekilde ben şunu kullandım şöyle oldu ifadeleri de nesnellikten ve yol gösterici olmaktan uzaktır. Söz gelimi ben de 5 mevsim boyunca Lassa Snoways II kullandım, çokca kuru ve göreceli sıcak havada olmasına rağmen kaçınılmaz fazla olan lastik gürültüsü dışında tamamiyle memnundum.

4. Her lastik markasının üretiminde defolu ürünler çıkabilir, lastiklerde de garanti şartları geçerlidir ve ekspertizle değişim yapılmaktadır. Bunun dışında adam gibi kullanmayı ve lastiği korumayı öğrenmek gerekir. Tabii talihsiz kazalar her zaman olası olup konu dışıdır.

5. Dikkatli sürüldüğü ve aracın limitleri iyi bilindiği takdirde premium markaların ürünleri yeterli performans verecektir. Yatık yani tarihi geçkin olmadığı sürece kış lastiği için bütçenize uygun olanı seçmekte zarar yoktur.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arabası 120'nin üstündeki hızlarda tahminen rüzgar etkisiyle gezme diye tabir edilen hafif salınımlar yapan var mı? Dün gece bariz bir şekilde gerçekleşince sorma gereği duydum. Lastik havalarını 2 gün önce Shell'de 32 psi olarak ayarlamıştım ve hava 7-8 derece civarıydı. Arabaya giderken abartılı bir rüzgar vardı ondan mı diye düşündüm de başka bir problem olabilir mi acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aracın şuan üzerinde bulunan goodyear efficientgrip lastiğin ebatları 215/55/16... benimkinde mi bir yanlışlık var acaba?

yok kardeşim seninkinde yanlışlık yok buğün baktım 215/55/16 varmış ama lastik taktırırken 205/55/16 demiştim yanlışlıkla. Ama bence daha iyi oldu çünkü arada fazla fiyat farkı var 600 tl civarında bende şu an bir sıkıntı yok...
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arabası 120'nin üstündeki hızlarda tahminen rüzgar etkisiyle gezme diye tabir edilen hafif salınımlar yapan var mı? Dün gece bariz bir şekilde gerÇekleşince sorma gereği duydum. Lastik havalarını 2 gün önce Shell'de 32 psi olarak ayarlamıştım ve hava 7-8 derece civarıydı. Arabaya giderken abartılı bir rüzgar vardı ondan mı diye düşündüm de başka bir problem olabilir mi acaba?

Rüzgar;

FIII ü bilemiyorum ama FII rüzgarda acayip sağ sol yapıyor.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rüzgarsa sıkıntı yok. Bilgilendirdiğiniz iÇin teşekkürler.

Benim de oluyor o olay ama 160 la giderken falan,daha doğrusu rüzgalı havada 160 la giderken....İstanbuldan dönerken Adapazarı civarında yaşadım o hissi,ama hızım 160 falandı...öte yandan ben yüksek hızlarda daha Çok rüzgar sesini duydum,pek yol sesi almıyor iÇeri...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.