Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 Akü Tavsiyesi

Akü tavisyesi 90 üye oy kullandı

1. 1. Hangi aküyü tavsiye edersiniz?

Anketi oylamak in lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
5 saat önce, Ozan Kar yazdı:

akünün voltajını ölçmek şarj seviyesi konusunda bilgi verir başka bilgi vermez. 

ustalar test ederken bu ölçümü yüke bindirerek yapıyorlar.

? Bunu anlatmaya çalışmış ve becerememiştim.

Diğer bir deyişle, uzun süre kullanmama, motor çalışmazken yüklü elektrik harcama vb. nedenlerle akünüzün depoladığı enerji bitmiş olabilir. Bu gerilimi düşürür, ama akünün ömrünün bittiği anlamına gelmez.

Şarj edilirse ve şarj tutarsa devam edilir.

Ancak sıra dışı bir neden yokken 4-5 yıllık akü aracı çalıştırmıyorsa farklı bir neden aramak anlamsız olur, aküyü değiştirmek gerekir.

• 2 hafta sonra...
  • Yanıt 146
  • Görüntüleme 82,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Aracımın Orjinal aküsü 6. yılında pes etti,  Bulunduğum yerde Povver akü efb 65 Amper hazırda olunca onu taktık, Şimdilik memnunum, start stop cayır cayır çalışıyor. Yol yardımı+akü+işç

• Doğan bari sen yapmasaydın. Yani SS ile sağlayacağın tasarrufu baştan aküye yatırmışsın.  Benim Mutlu ile biz pek mutluyuz ne zamandır. SS canavar gibi çalışıyor. Tabii 30 dereceyi aşmadıkça

• Cem Boneval
    Cem Boneval

http://www.focusclubtr.com/topic/8295-focus-3ün-akü-bitti-540tl-istiyorlar/?do=findComment&comment=284117 Öneriler 12 V 65 A: 278 * 175 * 175 Bosch 92S5E070 270-290 TL Mutlu EFB LBS3-65 SS 260-27

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

2013 focus 3 otomatik aracım arife günü aküsü bitti. Mahrum bölge de olduğum için takviye kablosu ile çalıştırdıktan. Ancak şanzıman arızası yazdı ve daha sonra kayboldu. Yola çıktım fakat arac iki viteste atamadi. Daha sonra geri vitesede geçmediğini gördüm. Aracı istop Edip tekrar kontağı cevirdim. Ve kısa bir tura çıktım. Sorun yok gibiydi. Yolda hız sabitleyici nin azatma tuşunu çalışmadığını farkettim. Ertesi gün ise bu sorunda kayboldu. 2 elektrikçi de akunun toparladigini değişime gerek olmadığını söylediler. 

Sizce takviye kablosu ile çalıştırmada araçta beyinde hasar  olusmuş olabilir mi. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. 

Yanıtlama zamanı:
14 saat önce, M.Kayabaşı yazdı:

Sizce takviye kablosu ile çalıştırmada araçta beyinde hasar  olusmuş olabilir mi.

Şu anda sorunsuz çalıştığına göre hasar ihtimali çok düşük.

Ancak bence akünüz güvenilmez ve aynı şeyleri bir daha yaşamak istemiyorsanız bir an önce değiştirin. 

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Cem Boneval yazdı:

Şu anda sorunsuz çalıştığına göre hasar ihtimali çok düş buük.

Ancak bence akünüz güvenilmez ve aynı şeyleri bir daha yaşamak istemiyorsanız bir an önce değiştirin. 

Bayramdan sonraki ilk işim. Teşekkürler cem hocam.

Yanıtlama zamanı:

Merhabalar,

Arabanın aküsü bu akşam su koyuverdi. Hâlâ orjinal akü duruyordu üzerinde. Araç 2012 model sanırım iyi bile dayandı. İnci marka 12V/66Ah lik akü taktırdım eski aküyle birlikte 280 tl verdim. Umarım memnun kalırım.

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Herkes 62 amper 70 amper demiş de benim aracın orijinal aküsü 80 amper anlamadım.

2015 Focus dizel manuel.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhabalar, An itibari ile bende ASF Ford serviste aküyü değiştirdim. Aşağıda resimlerini paylaştığım Akü, üretim bandında takılan standartlardaymış. Mutlu Aküden 450 TL fiyat aldığım akü, servisten alınca 580 TL ye geldi. Diğer ıvır zıvır konularda olunca fiyat varkına bakmadım. Bir önceki aküyü 2015 te değiştirmiştim. Bu ikinci oluyor.

IMG_0327.thumb.jpg.76a62c1167c40561e7fde54d70081785.jpgIMG_0328.thumb.jpg.fe5ce2406fe59efc865b8d6f843430bf.jpg

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar s.a.

2013  aracımın üzerinde fabrika çıkışlı 60'lık varta akü var ama can çekişmeye başladı yeni akü önerileriniz nedir? 

Ford otosan 72 amper için 400 lira fiyat aldım.

• Yakup Ç. A. bu konuyu kilitledi ve kilidi açıldı
  • 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Benim de bugün seyir halinde iken şanzıman arazası dedi sonra tüm arıza lambalarını sırayla yaktı ve araç saçmalamaya başladı sağa çektim hemen söndürdüm. Bir daha da çalışmadı. Gece gece yolda kaldım. Takviye ile çalışıyor ama geri sönüyor. Sabah ilk iş mecburen akü alacam da fiyatları görünce kahroldum orası ayrı. 

• 4 yıl sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. Benim araç benzinli 2018 model üstünde ki akü üstünde gelen yani hiç değişim olmadı. Son iki senedir ölçüm yapıyorum 12 nin üstünü görmedi. Son 2 senedir 3 defa soğuklarda çalışmadı ancak takviye edince beni 5-6 ay götürdü hepsinde de. Araçta 2 kameralı kayıt cihazı var 5 yıldır. Son iki yıldır park kaydını kapattım. Galiba değişim sinyalleri veriyor. Ancak gittiği yere kadar gideceğim. Sonrasında değişim.

1) Hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz?

2) Benzinli focusun akü yer ölçüleri nelerdir?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.