Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Kızıltan

Üye
  • Toplam İleti

    106
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Kızıltan tarafından yazılan her şey

  1. Bugün internetten aldığım Continental Ecocontact 6 2023 üretimi lastikleri atktırdım. Üzerinde gelen Michelin Primacy 3 2018 lastikler artık tutuşu azalmıştı. Ama 5 yıl boyunca memnun kaldım. Ecocontact 6 ile Premium Contact 7 arasında kalmıştım fiyatları aynıydı. Eco almaya karar verdim. Kullananlar nasıl memnun mu?
  2. Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. Benim araç benzinli 2018 model üstünde ki akü üstünde gelen yani hiç değişim olmadı. Son iki senedir ölçüm yapıyorum 12 nin üstünü görmedi. Son 2 senedir 3 defa soğuklarda çalışmadı ancak takviye edince beni 5-6 ay götürdü hepsinde de. Araçta 2 kameralı kayıt cihazı var 5 yıldır. Son iki yıldır park kaydını kapattım. Galiba değişim sinyalleri veriyor. Ancak gittiği yere kadar gideceğim. Sonrasında değişim. 1) Hangi marka hangi modeli tavsiye edersiniz? 2) Benzinli focusun akü yer ölçüleri nelerdir?
  3. Teşekkürler hocam kılavuza ulaşamamıştım o ara. f60 değiştirince hepsi düzeldi. 👍
  4. Bagaj aydınlatma ile uğraşırken artı ve eksi kabloları birbirine değdirdim yanlışlıkla. İç aydınlatma çalışmaz oldu birde sürücü 4 cam kontrol yeri ayna ayarlarına elektrik gelmez oldu. Sigortaların attığını düşünüyorum. Acaba hangi sigortalar değişmeli veya ne yapmalı.
  5. Bende de sağ aynanın altında mevcut kontrol ettim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 👍
  6. Aslında süreklilik yok arada yapıyor. O zaman aküden diyebilir miyiz. Yoksa dediğiniz fiyatlara değiştirmem zor. 😁
  7. Bir ay önce dış sıcaklık sensörü normalden aşağı göstermeye başladı. Normalden 10 derece düşük gösteriyor. Aküyü daha hiç değiştirmedim. 5 Sene olacak mayısta ve akü zayıf gibi çünkü kontak kapalı iken 1 saat radyo modu 10 dakika bile çalmıyor. Acaba aküden kaynaklı mı yoksa sensör mü bozuk.
  8. Adana da nerede yaptırıyorsunuz güvenilir
  9. Bende Adana da taktırmayı düşünüyorum. Önerdiğiniz yer var mı Adana da?
  10. Benim araca geçenlerde bir sıkıntıdan dolayı doldurmam lazımdı. Bitlis ve Iğdır servisinde olmadığı için dolduramadılar. Adana da önce 90 lira dediler usta inceledi bu farklı 1000 lira dedi. Tabi bende ilk duyunca çüş demek istedim. ? Sonra indirim filan derken 850 ye anlaştık. Ve sizin dediğiniz gibi yanıcı ve tehlikeli olduğundan bahsetti. Acaba kaza sırasında eksradan bir patlama olur mu diye düşündüm bende ??
  11. Gaz numarası böyle olduğu için pahalı olduğunu ifade ettiler ?
  12. Araç: 18 Focus 1.6 Ti-VCT Trend X Aracın 2. Trafik Sigortası ve Kaskosu Sigorta Şirketi : Halk Sigorta Tarife basamak kodu : 5 ( %15 hasarsızlık indirimi ) Trafik Fiyat : 892 Lira Kasko ( %30 hasarsızlık indirimi ) Full Kasko Kasko Şirketi: Halk Sigorta Kasko Fiyat: 1923 Lira
  13. Bagaj bölmesini farklı gösteriyor. 211 Festoon 10w. Buna uygun ledi nereden bulabiliriz. ya da w6w 6w uyar mı?
  14. YB de öyle gözüktü ama elektrikçi 12.3 filan ölçtü. Yani YB ye güvenebilir miyiz? Doğru mu ölçüyor? Zaten kamera kablosunda en az 11.8 ayarı var ama ben 12.0 da tutuyorum.
  15. Kimse yazmamış yine bir soru sorayım. ? Şimdi ben kamerayı bağladım sorunsuz çalışıyordu. Son 5 gündür hiç çalıştırmadım yattı yani. Bugün sabah baktığımda park modu kapalıydı. Dün gece kesmis kayıtı. Ben park modu kablosundan 12.0 a ayarlamıştım akü bitmesin diye. YB den baktım 11.2 ile 11.3 arasında gidip geldi. Şu çakmaklıktan ölçen zımbırtıdan baktım 11.5-11.6 arasında gidip geldi. Akü aklıma takıldı sanayi yakındı bir elektrikçiye ölçtürdüm. 12.3-12.4 arası gözüktü normal dedi. YB den baktığımız mı yanlış gösteriyor, YB 11.2 civarını gösterirken kameranın kablosundan 12.0 ayarladım acaba o mu yanlış ölçüyor ya da ben sanayiye giderken yaklaşık 3 km de bu kadar şarj etmesi mümkün mü diye aklıma takıldı. Bir problem yoksa park modu kablosunu 11.8 e ayarlasam mı? Uzun yola çıkacağım yolda bırakmaz inşallah. ?
  16. Ama kontak kapatıp açınca düzeliyor. Pompa olsa böyle bir tepki vermez diye düşünmüştüm.
  17. Bunu deneyebilirim hocam yarın filan. Ama hemen yapmadığı için sonucu için beklemem lazım ? --0 dakika sonra eklendi-- Hocam bağlamadan önce başlamıştı problem.
  18. Söylediğiniz gibi bir çok sebebi olabilir. Ama servis bir şey yok dedi. DTC olarak 6 tane gözüküyor yol bilgisayarından ama onlar ben elm bağladıktan sonra oluştu diye biliyorum. Bu problem olduğunda stop etmeden uzun gitmem imkansız. Ben ağrıdayım servis yok burda. Adana’da da merkez de hiç yapmadı. Aynen yetkili servise de güvenemiyoruz artık. Burda çok iyi bilen usta yok. Adana’da yazın yaparsa özel bir yer bakacağım ? --3 dakika sonra eklendi-- Bu çevredeki servisler inanın çok bilgileri yok. Van Iğdır Bitlis’e yolum düşünce uğradım sorularıma cevap bile alamamıştım. Yazılım işine yanaşacaklarını zannetmem ama deneyeceğim bakalım. Yazın Adana’da da sorayım. Çözüm olursa buradan paylaşırım artık. Teşekkürler Gürkan hocam.
  19. İyi forumlar. Ben aracı 2018 de sıfır aldım. LPG taktırmadım. Şu an 20 bin de. Adana’dan aldım ama işten dolayı daha çok Ağrı da kullanıyorum. İlk 15 bin bakımı Iğdır’da yaptırdım. Sonrasında yolda giderken çekişten düştü. 2 bin deviri geçmiyor vitesi 2 ye kadar düşürdüm geçmedi. Sağa çektim stop edip tekrar çalıştırınca geçti ve yola devam ettim. Böyle bu sorun ortalama ayda bir tekrar etti. İlk olarak kullandığım akaryakıt firmasını değiştirdim değişiklik olmadı. Adana'da servise götürdüm beynine baktılar problem gözükmüyor dediler ve bir şey gözükmeyince müdahale edemeyiz dediler. Problem devam ederken getir dediler ve servise yakınken hiç yapmadı. 6 aydır yaklaşık 10 defa yaptı. Aklıma takılan stop edip tekrar çalıştırınca o an geçiyor, sebebi ne olabilir. Ve hala arada yapıyor ayda bir iki defa. Bu problemi yaşayıp belki çözen vardır diye buraya yazıyorum.
  20. Normali 16w takılan 9w galiba sorun oluşturuyor mu? Bende almayı düşünüyorum geriler için.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.