Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cankut Bulut

Üye
  • Toplam İleti

    202
  • Katılım

  • Son ziyaret

Cankut Bulut tarafından yazılan her şey

  1. Peki hangi modelini kullanıyosunuz? Açıkçası 308 çok beğendiğim bir araç ancak çevremde kullanan olmadığı için henüz dinamiklerini, konforunu vs test etme fırsatı bulamadım. Test videoları, kullanıcı yorumları derken henüz şikayetçi olana denk gelmedim. Herkes çok memnun. Tabi bahsettiğim 308, 2014 yılı sonrası T9 kasa olarak geçiyor. 2015 yılından sonra Japon Aisin firmasına ait eat6 tork konvertörlü şanzımanla sunulmuş. Şanzımanın çok sağlam ve gayet konforlu olduğundan bahsediyolar. Donanımhaber de 1000 sayfalık 308 sayfasını uzun uzun okudum, şanzıman arızası yaşayanı görmedim. Açıkçası ikinci elde otomatik araç alacaksam ve garantisi bitmiş ise riski en aza indirmeyi mantıklı buluyorum kendi adıma.
  2. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-pegeout-308-eat6-tam-otomatik-cam-tavan-710507379/detay Focusu satınca alacağım ilk araba 308 olacak orası kesin. İlanı bir inceleyin isterseniz. Gerçi sizin bütçenize biraz uzak ama pazarlıkla kabul edilebilir bir seviyeye iner belki ?
  3. Abi bir yakınımın başına buna benzer bir olay gelmişti. Nedeninin fren balataları olduğu ortaya çıktı. Şimdi sende de aynı durumun olma ihtimali olabilir. Diskleri ve balataları bir kontrol ettirmende fayda var.
  4. Öncelikle aramıza hoşgeldiniz ve yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun . Dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım. Tabii ki benden çok daha deneyimli abilerimiz de yol gösterecektir. İkinci el araç alımlarında yüksüz dynolarla yapılan testler bildiğim kadarıyla çok sağlıklı veriler elde etmemizi sağlamıyor. Motorun durumunu çok daha net bir şekilde öğrenmenin en iyi yolunun ''kompresyon testi'' olduğu kanaatindeyim. Bu testte her bir silindirin sıkıştırma oranı kontrol edilip herhangi bir kaçak olup olmadığı gözlemleniyor.Benzinli arabalarda bujiler, dizel araçlarda enjektörler sökülerek kontrol yapılmakta. Ancak standart ekspertiz firmalarında kompresyon testini yapabileni zor bulursunuz. Dilerseniz Ford yetkili servisleriyle bir görüşün derim.
  5. @Gürkan Çakıroğlu ve @Serkan Karakoca Teşekkür ederim abilerim. O zaman olası bir baskı balata değişiminde hemen sazan gibi ''Volantı da değiştirmek zorundayız'' dediklerinde atlamamak lazım. Önce kontrol, gerekiyorsa değişim...
  6. Geçmiş olsun sorunun çözülmesine sevindim. Bu hususta sormak istediğim birşey var. Focuslardaki volantın oynar tip olduğu ve baskı balatayı değiştirirken volantında değişmesi gerektiğini duymuştum. Size böyle bir bilgi verildi mi acaba? Çünkü volant ciddi masraflı en az 1400 tl. Belki bu konuda deneyimli abilerimiz @Gürkan Çakıroğlu ve @Serkan Karakoca fikir verebilir diye düşünüyorum ?
  7. Yıllardan beri istisnasız hep düşer diye bekledik Abicim. Çok şükür düştü ? --7 dakika sonra eklendi-- Ona bakmadım Abi özellikle listenin en tepesindeki fiyatları ekran görüntüsü alarak bekledim bakalım ne fark edecek diye. Artacağı yerde düştü, hiçbirşey anlamadım ?
  8. Abi wag fiyatları nasıl güncellemiş anlamadım. Haziran'da Golf Comfortline Dsg 236 bin Highline 248bin. Güncellendikten sonra Golf Comfortline Dsg 207 bin Highline 232 bin. Herkes gider Mersin'e, bunlar gitmiş tersine ?
  9. 2018 yılı itibarı ile 1.5 Tdci motorda manuel seçeneği mevcut.
  10. Ben şahsen kesinlikle almazdım. Dediğiniz gibi 130-135 bin tl bandında nerdeyse sıfır ayarında çok temiz dizel otomatik araçlar mevcut. Faiz maliyeti ile aynı kapıya çıkması bile bu durumu gözümde değiştirmez. Hele ki Focus'un kasa değiştirdiğini ve alacağınız aracın manuel olduğunu düşünürsek...
  11. Geçmiş yıllarda otomotiv sektörünü bir nebze canlandırmak amacıyla ÖTV oranında dönemsel olarak indirimler yaşanmıştı. Tamamen sıfırlanmasını beklemek hayalcilik olur ama bir düzenleme olacağı kanaatindeyim. Neticede sektör çok ciddi anlamda daralma dönemi yaşıyor. Halk, refahı için bir talepte bulunduğunda siyasiler bunu pek sallamıyor ama burda devreye büyük oyuncular girdi. Talep eden ODD olunca göz ardı edileceğini düşünmüyor, üyelerini aşağıya link olarak bırakıyorum ? http://www.odd.org.tr/web_2837_1/sortial.aspxsp_table=Tk_2837_Distributors&sp_primary=distributor_id&sp_fields=,name,telephone,fax,web,address&sp_language=0&sp_table_extra
  12. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl' e saygılar ? --3 dakika sonra eklendi-- Otokoç Genel Müdürü açıklama yapmış. Yazının bir kısmını alıntılıyorum. ''ODD'nin açıkladığı sadece ÖTV desteği önerisi tek başına sektöre etki yapmaz, mutlaka başka önlemlerde alınması gerek" Hükümetin üzerinde otomotiv sektörüne destek vermesi konusunda bir baskı söz konusu sanırım. Her an herşeye hazırlıklı olmak lazım.
  13. ''Sen şimdi böyle kullan, daha büyük masraf açtığında görüşelim'' demek sanırım. ?
  14. Evet, maalesef bahsettiğim ses bu. Bozuk yollarda arabadan soğuyorum resmen. Açıkçası tamirat ile ilgili risk var mıdır bilmiyorum. Forumda direksiyon kutusu 2 sefer sıfırı ile değişen ama belli bir süre sonra aynı sorunu tekrar yaşayan arkadaşlar var. Kutu tamiratı için İstanbul'da birkaç yerle görüştüm yaklaşık 1000 tl tamir maliyeti çıkardılar. Servet Bey'in tavsiye etttiği yerlerle görüşürseniz eğer ne dediklerini, hangi işlemleri yapmaları gerektiğini yazarsanız sevinirim. --25 dakika sonra eklendi-- İnternette az önce araştırma yaparken ''Şen Direksiyon'' diye bir yere denk geldim. Yeri Ankara Etimesgut'ta. Google yorumlarında genel kullanıcı çok memnun bir görüşün isterseniz.
  15. Öfff hemde nasıl.. Arabadan soğuyorum resmen. Düz yolda örneğin e5 yada tem de sıkıntı yok ama ne zaman döşeme taşlı yola giriyorum o zaman focus oluyo murat serçe.
  16. Aynı ses benim araçta da var. Araba stop halindeyken ve direksiyon kitlenmemişken, direkiyonu hızlıca sağa sola çevirin. Tak tak diye ses geliyorsa boşluk vardır.Bu durumda sanırım kutunun revize edilmesi gerekiyor. Ben yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım. İlerde daha büyük sorun çıkarır mı diye kendimi düşünmekten alamıyorum.
  17. Dedi ki baba bana bakım yap ?
  18. Kesinlikle katılıyorum. Otomatik şanzımandan korkulmasinin sebebi arıza çıkarma olasılığından ziyade tamir masrafları. Neticede manuel aracı da doğru düzgün kullanamayıp 50-60 bin km de baskı balata volant değiştirenler var ve bunun güncel maliyeti Focus ta yaklaşık 2500 tl ki bu yetkili servis ücreti değil. Muhtemelen yetkili serviste minimum 4000 tl tutar. O yüzden bütçeyi iyi ayarlamak ve gelecekte yaşanılması muhtemel arızalarda maliyetleri karşılayabilmek birinci unsur.
  19. Şahsen bende fazla kurcalamam gider Focus pws alırım. Neticede hangi markayı tercih edersen et çift kavramalı otomatik şanzımanlarda sorun yaşama ihtimali risk oranı değişmek suretiyle her markada mevcut. Bugün x bir markanın servis ustasına sorsam muhtemelen uzak dur diyecek ki bu çok normal.?
  20. Bu ayrıntıyı özellikle belirttim. Dedim usta benzinlilerde olan kuru kavrama pws den bahsetmiyorum, dizellerde kullanılan yağlı tip pws den bahsediyorum diye. O da tamam işte aynı şanzımandan bahsediyoruz dedi şaşırdım açıkçası. ? Bazen aklıma şöyle bişey geliyo Gürkan Abi. ? Malumunuz Ford Focus şahışlardan ziyade büyük çoğunlukta filolar tarafından kullanılan bir araç. Yani bir istatistik olsa piyasadaki Focus 1.5 dizel pws lerin belki de %80' i filolardan tarafından kiralanmak suretiyle satın alınmıştır diye düşünüyorum. Bu bağlamda sorun yaşayan kullanıcı forumlarda pek takılmaz. Verir servise yaptırıp geçer. Dolayısıyla şanzımanda sorun yaşayanların bu platforma yansıma oranı ciddi oranda düşer mi sence?
  21. Ford yetkili serviste çalışan tanıdığım bir usta var. Aracımın bakımını müsait zamanlarda kendisine yaptırırım. İlgili şanzıman hakkında bilgi almak için sorduğumda sorunlu bir şanzıman olduğunu ve pek tavsiye etmediğini belirtmişti. Hatta bende kendisine forumda kullanan birçok kullanıcının bu şanzımandan çok memnun olduklarını ifade etmiştim. Ama kendisi bizzat servis kısmında olduğu için sürekli bunlarla uğraştıklarından bahsetti. Benimde kafak karışmıştı açıkçası.
  22. Fren testleri de anlamsız olmuş. Kimisinde kış lastiği var ki bu frenajı direkt etkiler. Ayrıca saatte 130 km ile giden bir araç saniyede 36 metre ilerler. Aynı noktada aynı anda frene basma hassasiyeti arasında 1/6 saniye bile fark olsa 6 metre fark oluşur.
  23. Park sensörü olmadığı için profesyonel kullanıma uygun olduğunu iddaa ediyor. Yani kendisi pro sürücü. Ama çocuklara el sallarken aracı beton duvara sürtmüş. Ve bir o kadar da acemi ??
  24. Uzun zamandır Peugeot 308 almayı planlıyorum. Malum bu araçta Japon markası Aisin' in ürettiği EAT6 tam otomatik şanzıman kullanılıyor. Anladığım kadarıyla kırmızı ışıkta beklerken vitesi N konumuna almaya gerek yok. Bununla ilgili şöyle bir yazı okudum. Sizlerin de yorumlarını almak isterim.. ''Siz aracı durur halde vitese alır ve frene basarsanız, tekerlek tarafı durur, dönemez. Ama motor tarafı dönmeye devam eder. Bu sistem kapalı bir kutu içerisinde olduğundan motor tarafındaki pervane, tekerlek tarafını, aralarındaki boşlukta bulunan hidrolik yağı sirküle ettirerek sürekli döndürmeye çalışır. Aracın viteste dururken motora yük binmesinin sebebi budur. Motor, şanzımana bağlı olan pervaneyi döndürmeye çalışıyor ama başaramıyor. Şanzımana bağlı pervane siz frene bastığınız için dönemeyeceğinden, hidrolik yağın akışına karşı bir direnç oluşturuyor. Motor pervanesinin yağı çevirmesi zorlaşıyor bu da motora yük bindiriyor. İşin kritik noktası şurası. Bu yük binme sırasında aşınma gerçekleşmiyor. Çünkü arada fiziksel bir temas yok. Bütün olay bir kutunun içerisine doldurulmuş yağ üzerinden gerçekleşiyor. Yağ ise aşınacak bir şey olmadığından (sıcaklık ve kullanıma bağlı eskimesi istisnadır) bu kısımda bir sıkıntı yok. Aynı şekilde şanzımanın içinde de aşınacak bir şey yok. Aşınma yani sürtünme, hareket eden iki cisim arasında olur. Zımpara kağıdını herhangi bir yüzeye sadece dikey olarak bastırdığınızda zımparalamış oluyor musunuz? Hayır çünkü aşınma olabilmesi için sürtünme gereklidir. Hareket yoksa kinetik sürtünme de yoktur. Dolayısıyla aşınma da olmaz.'' Şimdi boşa alma konusuna bakalım. Aracınızın vitese girip çıkmasını- vites yükseltip küçültmesini, yani dişlilerin hareketini kontrol eden şeyler bu debriyaj işlevi gören ufak halkalardır. Bunlar doğal olarak zamanla aşınır. Peki bunların aşınması nasıl olur? Hareket ettikleri zaman. Ne zaman hareket ederler? Vites değişimi yapıldığı zaman. Yani tam otomatik bir araç sabit viteste iken eskiyen tek şey içindeki yağdır. Vites değişim işlemleri sırasında ek olarak bu kavrama diskleri de aşınır. Bu disklerin ömrünün manuel viteslerin baskı balatalarından daha fazla olduğu aşikar, çünkü tam otomatik araçlar yüksek km'lere sorunsuz gelebiliyorlar. Ama her duruşunuzda, her yokuş aşağı yolda, vites kolunu kurcaladığınızda bu diskleri aşındırmış oluyorsunuz. Takdir edersiniz ki sökülüp değiştirilmesi başlı başına bir masraf ve sıkıntı, çok karmaşık bir yapıları var. Bu şanzımanlar tamamen yağ üzerine kurulu olduğu için yağları zamanla eskir. Kullanıma bağlı olarak (şehir içi -şehir dışı- arazi) 6-8 sene veya 60-80 bin km'de bir uygun yağ ile değişmesi önerilir. ''
  25. Daha çok horultu şeklindeydi. Debriyaja basıp çektiğinde dışarıdan bariz fark ediliyordu. Zaten debriyaj pedalı da taş gibi sertti.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.