Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hüseyin Uyar

Üye
  • Toplam İleti

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

Hüseyin Uyar Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    2018 Focus 1.6 Ti-Vct Titanium
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Hüseyin Uyar's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

9

Toplam Beğeni

  1. Kusuruma bakmayın, tam olarak anlayamadım. Tesisat halihazırda mevcut ise herhangi bir kablolamaya ihtiyaç olacak mı ve multimedya ekranı sökülecek mi?
  2. Merhabalar, 2018 Focus Titanium aracım var, orjinal geri görüş kamerası takmak istiyorum. Merak ettiğim konu ise; kamera tesisatı araçta halihazırda mevcut mudur? Yoksa komple tesisatın çekilmesi mi gerekiyor?
  3. Teşekkürler, ancak linke tıkladığımda erişim izni istiyor
  4. Telefondan kaynaklı olduğunu düşünürsek eğer hem benim telefonum mevcut hızı yüksek ölçüyor hem de deneme yaptığım diğer 4 aracın göstergeleri de olması gerekenden oldukça yüksek gösteriyor.. Ölçümleri hem yandex haritalar ile yaptım hem de farklı speedometer uygulamaları ile..
  5. Ben yaptığım tüm testleri kendi telefonum ile yaptım, telefonum iphone, appstore'da maalesef androiddeki kadar çok seçenek yok uygulama konusunda. Az önce ise kuzenimin telefonu ile yaptığımız ölçümde gösterge 100km/h gösterirken, gps 96km/h gösterdi. Onun telefonu ile yaptığımız ölçüme göre herşey normal. Ama bu sefer de benim diğer araçlarla ve kendi telefonum ile yaptığım ölçümleri göz önünde bulundurursak, ya benim telefonumun gps'inde problem var ya da diğer test ettiğim tüm araçların göstergeleri problemli idi. Az önce kuzenimin telefonu ile yaptığımız ölçümlerde şöyle bir sonuç elde ettik, aracın hız göstergesi 100km/h sabit iken; Benim telefonum; 109km/h Kuzeniminki; 96km/h
  6. Her iki aracı da "0" km olarak satın aldım ve her ikisinde de 205/55/16 lastik mevcut idi. Hız farkı sabit değil, 50km/h ve 80km/h değerlerini de ölçüp paylaşacağım en kısa zamanda Her iki aracı da "0" km olarak aldım ve üzerlerinde 205/55/16 lastikle geldiler, herhangi bir değişim söz konusu olmadı. En kısa zamanda gauge menüdeki değeri de karşılaştıracağım. Sapma her hızda sabit değil, test ettikten sonra farklı hızlardaki değerleri paylaşacağım. GPS konusunda ise diğer araçlarda yaptığım ölçümlerin doğrulanması üzerine GPS'in doğru ölçtüğünü düşünüyorum. Belirttiğiniz excele nasıl ulaşabilirim? Birde örnek vermek gerekirse 6.vites 2000 devirde göstergeler 108-110 arası birşey gösteriyor, buradan yola çıkabiliriz belki Ben de yaptığım tüm ölçümlerde buna benzer değerleri elde ettim, kendi aracımda ise aksi bir durum gözlemleyince sorunun gps'de değil göstergede olduğunu düşünmeye başladım. Kalibrasyon olayı basit mi acaba? --0 dakika sonra eklendi-- Az önce yaptığım ölçüm verilerini paylaşıyorum; Gösterge GPS 50 54 60 65 70 76 80 87 90 98 Bir de aracın km'sini sıfırladım ve evden okula giderken 23.3 km yol yaptım, GPS te 23.3 verdi. Yani aslında km sayacı mesafeyi doğru ölçüyor. Bu durumda gösterge kalibrasyonu yapılırsa km sayacında sapma olur mu?
  7. Herkese keyifli forumlar... Bilirsiniz ki araçların hız göstergeleri gerçek hızın ortalama 5 km üzerinde gösterir. Yani gösterge 100 gösterirken aslında gerçek hızınız 95tir. Daha önce farklı farklı birçok araç kullandım, telefondan gps vasıtası ile hızı ölçen programlarla yaptığım tüm ölçümlerde de durum böyleydi. Hyundai Accent Blue; İbre:100km/h, GPS:96km/h Fiat Linea; İbre:100km/h, GPS:95km/h Opel Corsa; İbre:100km/h, GPS:93km/h Toyota Corolla; İbre:100km/h, GPS:94km/h Şimdi asıl noktaya gelelim; Bir önceki aracım 2018 Focus Titanium 1.6Ti-vct idi. Hız ibresi 100km/h gösterirken GPS ile yaptığım tüm ölçümlerde GPS 108km/h gösteriyordu. Durumu servise aktardığımda hata payının olabildiğini durumun normal olduğunu, GPS'e güvenmemem gerektiğini söylemişlerdi ben de üzerinde pek durmamıştım o zamanlar. O aracımı sattım ve şuan 2018 Focus Titanium 1.5 TDCİ'a geçtim. Aynı durum bu araçta da söz konusu, gösterge 100km/h gösterirken, GPS 110km/h göstermekte. Durum böyle olunca eğer gösterge gerçekten eksik gösteriyorsa siz 80km/hızla gittiğinizi sanarken aslında 90km/hızla gidiyorsunuz ve ceza yeme olasılığınız artıyor. Ben durumun farkına vardığım için ona göre tedbirli davranıyorum fakat yine de hata varsa pek de hoş değil. Sizce durum normal mi ve sizde durum nedir? NOT: Araç çalışırken hız ibresi tam "0" konumunda yani ibrenin konumunda problem yok, dijital gösterge de ibre ile aynı hızı gösteriyor. Hız sabitlemeyi kullandığımda da durum aynı. Özetle, dijital gösterge ve hız sabitleme arasında herhangi bir uyumsuzluk söz konusu değil.
  8. Manuel sevmeme rağmen o fiyata ben de pws olmasını istemiştim ama kısmet böyleymiş ?
  9. 95.000 Nakitim vardı, önceki aracım 1.6 Ti-Vct Titanium Manuel'di, aslında onu da 6 ay önce "0" km olarak almıştım, 100.000 TL'ye aldım, 2 gün önce 109.000 TL'ye sattım. Focusu oldukça seviyorum, sıkıldığım için ya da beğenmediğim için satmış olsam zaten yine aynı arabaya bakmazdım, benim için tek problem atmosferik benzinli olduğu için yakıtı ve performansı oldu. Bu yüzden dizele geçmek istedim, aynı paralara daha mantıklı alternatif araçlar olduğunu ben de biliyorum ancak benim tercih sebebim biraz da duygusal. Honda Civic çok çok araştırdım ve kullandım da, focusun verdiği sürüş keyfini civicten asla alamadım. Civic benim gözümde sadece tasarımdan ibaret ? --4 dakika sonra eklendi-- Kasım 2018'de 1.6 Ti-VCT Titanium Manuel Tektonik Gri Focus aldım 100.000 TL'ye. 10.000Km kullandım, 2 gün önce de 109.000 TL'ye sattım. Düşünün 2017'de dizelinin bu fiyatlara olduğunu söylüyorsunuz ? --15 dakika sonra eklendi-- Bu arada şuan farkına vardım, aracın rengi Teknonik Gri değil yanlış yazmışım ? Araç MANYETİK GRİ.
  10. Kesinlikle katılıyorum, ben de uzayacağını düşünüyorum hatta daha da düşürebilirler bence ? Düşerse de bi nevi kumar oynadım artık, hayırlısı böyleymiş ? --1 dakika sonra eklendi-- Doğrudur ancak yeni kasa trend-x yerine titanium eski kasa benim tercihim, tamamen renk zevk meselesi ?
  11. Ben bayi ile anlaşmıştım zaten, tereddütte kaldığım için beklettiler tüm evraklar vs hazır idi. Az önce onayladım ve işlemler başlatıldı. Zaten önemli olan hurda aracın bugün halledilmesi ve araç fatırasının bugün kesilmesi imiş. Aracın tescili daha sonra da olsa oluyormuş. Akşam 5'e kadar yetiştireceklerini söylediler.
  12. Yeni Kasa Titanium Hb için 151 çok iyi fiyat, araç dizel miydi? --12 dakika sonra eklendi-- Aslına bakarsanız ben biraz keyif odaklı düşünüyorum, her iki aracıda kullandım nedense yeni kasa focustan eski kasaya göre zevk alamadım, bu yüzden fiyat araştırmasına girerken yeni kasalara hiç bakmadım bile. Yeni kasa nedense hem dış hem de iç tasarım olarak hoşuma gitmedi "ST Line" dışında. Otomatik konusunda ise zaten ben otomatik araç sevmiyorum, başlarda otomatik düşünmemin tek sebebi satarken daha rahat satacak olmam idi. Dediğiniz gibi finansmanı çözdüm, zevk ve keyif konusunda da hiç bir kuşkum yok. Sadece 2018 eski kasa için 147.000 çok mu o konuda tereddütte kaldım, sizin de dediğiniz gibi satarken çok zarar eder miyim düşüncesi. Zaten 50.0000 TL 25ay vadeli olmasa bu fiyata asla düşünmezdim.
  13. Aynı paralara bırakıyorlar fakat 25ay "0" faiz kampanyası yeni focusta geçerli değil --2 dakika sonra eklendi-- Daha önceki aracımda titanium benzinli idi, tüm özelliklerini aktif olarak kullanıyordum açıkçası.. Sunroof konusu ise bayinin elinde kalan araçta sunroof mevcut yoksa özellikle istediğim birşey değil.. Bir de şöyle bir durum var diğer bayilerde sunroofsuz araca 2bin tl daha yüksek fiyat verdiler ?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.