Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Motor Yağları ve Tavsiyesi Listesi (Focus 1, Focus 2, Focus 3 ve Focus 4)

Featured Replies

• Yanıt 701
  • Görüntüleme 552,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bir zamanlar öyle idi. Sonra Mayıs 2008'de Ford Otosan şöyle bir bülten yayınlamış. Sanırım sorularına da cevap olacaktır... ------------------------------------------------------------

• Daha önce de yazmıştım, DPF üniteleri külle tıkanmasın diye sülfat külü, fosfor ve sülfür (SAPS) artıklarından fakir yağ kullanımı önerilir.  Bu yağlar da ACEA C grubunda tanımlanır. Bu yağların tem

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Klasik öneri: Ford WSS-M2C913-C standartını karşılayan tüm yağlar olur.

Mesela

http://yagcarsisi.com/asp/product/278/MOBIL-SUPER-3000-X1-F-FE-5W-30-4-LITRE

http://yagcarsisi.com/asp/product/446/CASTROL-MAGNATEC-5W-30-A1-7-LT (4L versiyonu tabii)

http://yagcarsisi.com/asp/product/614/LUKOIL-SYNTHETIC-5W-30-4-LITRE

http://yagcarsisi.com/asp/product/510/TOTAL-QUARTZ-9000-FUTURE-NFC-5W-30-7-LT

ve liste uzar gider.

Not: Ford bu motorlar içinde WSS-M2C948-B 5W-20 yağ önerse de ben LPG'de kesinlikle kullanmazdım.

Motul da bu listede olmalıymış sanki. Özellikle sıcak çalışan motorlar için.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

ford focus 1.5 tdci için Engine Oil - 0W-30 WSS-M2C950-A bu standardı karşılayan hiçbir yağ markası göremedim. WSS-M2C950-A teknik
özelliklerine uygun bir yağ
bulunamaması halinde
ACEA C2 teknik özelliklerini
karşılayan SAE 0W-30
kullanmanız gerekmektedir.

Bunu karşılayan mobil 1 esp 0w-30 oda Türkiye'de yok sadece yurtdışı mobil 1 sitelerinde var.

Yanıtlama zamanı:

Ooo, servislere yeni bir kazanç kaynağı görünüyor. 

Petronas Syntium 7000E ve 7000XS var. http://www.kliksa.com/urun/petronas-syntium-7000-xs-0w30-4lt-motor-yagi/902294170?gclid=CjwKEAiAvauyBRDwuYf3qNyXmW4SJACX9-fXVHfgM0LZ0CbJVvL2RujKBvmLk2KxLBMXPDyPgYDC3RoCVTrw_wcB&gclsrc=aw.ds

Castrol Magnatec Professional D Ford için özel üretim, ama henüz piyasada görmedim. 

Sanırım FMY yakında piyasaya sunar. 

Servisfiyatını merak ettim gerçekten...

• 2 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Herkese Selamlar. Yağ değişimi için aracımı babama verdim ve eline değimi yapacağı yağın marka modeli yağ kodu ve numarasının yazılı olduğu bir kağıt verdim. Arkadaşım dediği usta benzinlilere katılan yağı dizel aracıma katmış. Yani 10w-30 yerine 5w-30 yağ katmış. yaklaşık 2 haftadır aracımı kullanıyorum ve farklı yağ kattığını yeni öğrendim. Bu yağ aracıma zarar verir mi acaba ?

Aracım 2010 focus 1.6 TDCI

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
15 dakika önce, Ceylan Öztürk said:

Herkese Selamlar. Yağ değişimi için aracımı babama verdim ve eline değimi yapacağı yağın marka modeli yağ kodu ve numarasının yazılı olduğu bir kağıt verdim. Arkadaşım dediği usta benzinlilere katılan yağı dizel aracıma katmış. Yani 10w-30 yerine 5w-30 yağ katmış. yaklaşık 2 haftadır aracımı kullanıyorum ve farklı yağ kattığını yeni öğrendim. Bu yağ aracıma zarar verir mi acaba ?

Aracım 2010 focus 1.6 TDCI

Önemli olan sadece yağın 5w-30 olması değil diğer şartnameyi sağlaması. Motorunuza fazla zarar vermez sadece en uygun yağ değil o kadar.

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Yakup Çağatay said:

Önemli olan sadece yağın 5w-30 olması değil diğer şartnameyi sağlaması. Motorunuza fazla zarar vermez sadece en uygun yağ değil o kadar.

Dediğim gibi 1.6 benzinli de yazan şartnameden katılmış (5W-30 - WSS-M2C913-C)

Sanırım performansında farklılık bu yuzden oldu. özellikle 4. ve 5. viteste 2000-3000 devir arasında gazı köklediğimde hafif bir çekiş yalpalanması oluyor. ileri geri bir dalgalanma yani. güç kaybına uğruyor. Buna bir etkisi varmıdır sizce.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
On 12 Sep 2011 at 18:29, Yakup Çağatay said:

Alternatif yağlar hakkında:  Bu yağların kullanılması daha uzun marş süresine, düşük yakıt ekonomisine motorda performans kaybına ve düşük emisyon değerlerine yol açabilir. 

İlk mesajda dediğim gibi :) 

Yanıtlama zamanı:
5 saat önce, Ceylan Öztürk said:

Dediğim gibi 1.6 benzinli de yazan şartnameden katılmış (5W-30 - WSS-M2C913-C)
Sanırım performansında farklılık bu yuzden oldu. özellikle 4. ve 5. viteste 2000-3000 devir arasında gazı köklediğimde hafif bir çekiş yalpalanması oluyor. ileri geri bir dalgalanma yani. güç kaybına uğruyor. Buna bir etkisi varmıdır sizce.

Kılavuzlarda aynı yağ dizel için de önerilmiş görünüyor.

Kaldı ki 5W yağ 10W'ye göre göreceli incedir (teoirk anlam taşır, pratikte İzmir koşularında fark etmez).

Yani yaşadığınız şeyleri yağa bağlamak aşırı iyimserlik olur.

Bence enjektör temizlik zamanı geliyor.   

Yanıtlama zamanı:

Kılavuzlarda aynı yağ dizel için de önerilmiş görünüyor.

Kaldı ki 5W yağ 10W'ye göre göreceli incedir (teoirk anlam taşır, pratikte İzmir koşularında fark etmez).

Yani yaşadığınız şeyleri yağa bağlamak aşırı iyimserlik olur.

Bence enjektör temizlik zamanı geliyor.   

Hakkınız var hocam. Oda olabilir. Ben yinede şartnameye uyup yağ değişimini yine yapayım. Eğer ki devam ederse servisin yolu bana göründü demektir.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar bugün Insignia aracımın yağ - filtrelerini değiştirdim (kendim)

Motor yağı seviyesi yetkili serviste yapılan son bakımdan sonra maksimumun üzerinde çıkıyordu, bu vesile ile netten aldığım bakım malzemeleri ile değişimi yapıp doğru seviyede yeni yağ koydum.

Yazma nedenim; yetkili servislerdeki bazı elemanlar işlerini baştan savma yaptıklarında motora 0.5 vb litre civarı fazla yağ koyabiliyorlar ki buda motorun sağlığı açısından kötü birşey.

Daha önce Fiat ve Ford marka araçlarımda da yaşadığım servis sorununa karşı uyarıda bulunmak istedim, yağ seviyenizi sıklıkla kontrol ediniz :)

Yanıtlama zamanı:

Arkadaslar aracımın yag değişimini yaptıracağım yağı kendim aldım ancak 4 lt Filtreli olarak yag değişimi kitapçıkları 4.1 lt filtresiz 3.7 lt yazıyor Filtreli degistirecegim için bu yag yeter mi yoksa 1LT daha almak gerekir mi 

images.jpeg.0b953fb3cf7bccf1d1f29855c113

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 dakika önce, saner can said:

Her ikiside şartnameyi tamamen karşılıyor. Ucuz bulduğunuzu almanız kafidir.

Yanıtlama zamanı:
7 dakika önce, saner can said:

Sizce hangisi.

4 dakika önce, Yakup Çağatay said:

Her ikiside şartnameyi tamamen karşılıyor. Ucuz bulduğunuzu almanız kafidir.

Aynen...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.