Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Motor Yağları ve Tavsiyesi Listesi (Focus 1, Focus 2, Focus 3 ve Focus 4)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Mobil 0w 30 Fuel economy denemeli miyim özellikle kış aylarında bilemedim
ti vct Lpg 2011
yakıt ekomisi yapar mı yoksa reklam mı bu Fuel economy i merak ediyorum deneyen var mı?

• Yanıt 701
  • Görüntüleme 552,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bir zamanlar öyle idi. Sonra Mayıs 2008'de Ford Otosan şöyle bir bülten yayınlamış. Sanırım sorularına da cevap olacaktır... ------------------------------------------------------------

• Daha önce de yazmıştım, DPF üniteleri külle tıkanmasın diye sülfat külü, fosfor ve sülfür (SAPS) artıklarından fakir yağ kullanımı önerilir.  Bu yağlar da ACEA C grubunda tanımlanır. Bu yağların tem

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
Niye mi?

Liqui Moly...

İsmi alengirli ve çok şey vaadeder nitelikte değil mi?

Ve evet Alman malı, uzun değişim aralıklarına izin veriyor (20.000 km ve üstü).

Ayrıca deterjan etkisi en yüksek yağlardan.

Bunlar ilk tercih yapmaya yeter mi?

Nesnel olarak hayır.

Sepcial Tec F 5W-30 ve Special F 5W-30 Ford standartlarını karşılıyor. 

Yağ tercihinde temel kural standardı tam karşılamasıdır, bu sağlanıyorsa herkes mutlu olacağı markayı kullansın. 

Bugün yağ değişimi yaptırdım mobil 3000 5w30 yağ standartı karşılayan alıp gittim ustaya adam trip atıyo bu yağ olurmu dpf li olacak bu yağ partikül filtreni tıkar ısrar edip koydurdum çok bilmiş illa dpf yazacak yağ kutusunda
Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Kubilay Yıldırımbayazıt said:

Sonuçta aynı standart Acea A5 B5 değilmiydi? Neyse korktum vazgeçtimemoji17.png

Standart en kaba haliyle aynı.

Fark edebilecek sadece HTHS değeri olurdu ki o da 3.0 ile kabul edilecek düzeyde.

Yani bence yağın ekstra maliyeti dışında sorun yok, ama bence faydası da yok. Ancak -30 derece altına düşerseniz anlamlı olacaktır. 

Yanıtlama zamanı:
Standart en kaba haliyle aynı.

Fark edebilecek sadece HTHS değeri olurdu ki o da 3.0 ile kabul edilecek düzeyde.

Yani bence yağın ekstra maliyeti dışında sorun yok, ama bence faydası da yok. Ancak -30 derece altına düşerseniz anlamlı olacaktır. 

Adanada imkansız o sıcaklıklar abi.
sadece aşınmanın çok olduğu kışın sabah ilk çalıştırmada fark olur mu diye düşünüyorum
Yoksa yakıt tasarrufu %1 bile değil diyor Yakup ki bende öyle düşünüyorum
Fiyatı da ayrı bir dezavantaj tabi
Yanıtlama zamanı:
7 saat önce, Kubilay Yıldırımbayazıt said:

sadece aşınmanın çok olduğu kışın sabah ilk çalıştırmada fark olur mu diye düşünüyorum

Olmaz, olsa da sen fark etmezsin. 

Ama psikolojik rahatlama getirir.

Yanıtlama zamanı:
Olmaz, olsa da sen fark etmezsin. 

Ama psikolojik rahatlama getirir.

Hep yağ satıcılarının gazına geliyorum 0w 30 hatta 0w 40 bile önerenleri var tabi parasal durumlar önemli
çoğuna itibar etmiyorum ama Fuel economy belki olur diye düşünüyordum ama süper 3000 e devam ederim bu faydalı konuşmalar üzerine
Yanıtlama zamanı:

Merhaba,

2015 1,5 EB kuga aracımın 15000 bakım zamanı geldi. Bakım için İzmir otokoç firması 650 tl, çetaş firması 550 tl maliyet bildirdi. Otokoç 5w20, çetaş ise 5w30 yağ kullandığını belirtiyor.  Aradaki bakım maliyet farkını yağ maliyeti oluşturduğu kesin.

Aracımın sessizlik,tüketim verilerinin çok etkilenmesini istemiyorum ama 100 tl fark da az değil. Önerilerinizi rica ediyorum.

Yanıtlama zamanı:

Teşekkür ederim Cem bey. Yorumlarınıza değer veriyorum.

Saygılarımla

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

http://www.hepsiburada.com/mobil-1-esp-formula-5w-30-4lt-dpf-araclara-uygun-benzinli-dizel-motor-yagi-uretim-yili-2016-p-OTYAGMBL0003

Bu yağın uygun olduğunu sanıyorum ama bir yanlışlık var mı diye size de danışmak istedim. Fiyatının da uygun olduğunu düşünüyorum. Uygunsa ilgilenen arkadaşlara da duyurulur. 

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Ümit Vaysaloğlu yazdı:

Uygunsa ilgilenen arkadaşlara da duyurulur. 

Uygun değil. Nedenleri daha önce yeterince yazıldı.

Uygunu bu http://www.hepsiburada.com/mobil-super-fe-5w-30-benzin-ve-dizel-motor-yagi-4-litre-p-OTM652072

Üstelik daha da ucuz.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.