Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Motor Yağları ve Tavsiyesi Listesi (Focus 1, Focus 2, Focus 3 ve Focus 4)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
17 dakika önce, Serkan Gülhan said:

bu link teki yağı kullanmayı düşünüyorum. Ford'un spesifikasyonu WSS-M2C913-C 'yi karşılıyor.

Bende bundan kullanıyorum, ancak olumlu olumsuz yorum yapamam, yani FMY ile bir fark görmedim, zaten gözle görülür/hissedilir bir fark olacağını sanmıyorum.

• Yanıt 701
  • Görüntüleme 552,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bir zamanlar öyle idi. Sonra Mayıs 2008'de Ford Otosan şöyle bir bülten yayınlamış. Sanırım sorularına da cevap olacaktır... ------------------------------------------------------------

• Daha önce de yazmıştım, DPF üniteleri külle tıkanmasın diye sülfat külü, fosfor ve sülfür (SAPS) artıklarından fakir yağ kullanımı önerilir.  Bu yağlar da ACEA C grubunda tanımlanır. Bu yağların tem

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Serkan Karakoca said:

Castrol edge 5-30 öneriyorum :) 

bir ara niyetlendim ama  ford'un spesifikasyonunu karşılamıyor. bu nedenle vazgeçtim

Yanıtlama zamanı:
4 dakika önce, Serkan Gülhan said:

bir ara niyetlendim ama  ford'un spesifikasyonunu karşılamıyor. bu nedenle vazgeçtim

Valla 50000 km'dir kullanıyorum arabanın çalışması değişti daha sessiz çalışmaya başladı aracım tam sentetik tabi karar sizin ...

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

lpg li ti- vct ler için sizce hangi yağ uygun?

viskozite olarak soruyorum. ford spesifikasyonlarını biliyorum ama 5w 20 mi 5w 30 mu ? yada 0w 30 mu?

ben genelde mobil süper 3000 5w 30  formula fe kullanıyorum ama lpg de hangi yağ uygun hiç araştırmadım.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Kubilay Yıldırımbayazıt said:

lpg li ti- vct ler için sizce hangi yağ uygun?

viskozite olarak soruyorum. ford spesifikasyonlarını biliyorum ama 5w 20 mi 5w 30 mu ? yada 0w 30 mu?

ben genelde mobil süper 3000 5w 30  formula fe kullanıyorum ama lpg de hangi yağ uygun hiç araştırmadım.

Benzinli motor için önerilen yağ standartından farklı bir gereksinim olmayacaktır, yani doğru yağı lullanıyorsun.

5W-20 şimdilik sadece 1.0 EB için düşünülmeli ve onda da LPG kullanımı kapalı kutu, ve bence hiç açılmaması da gerekiyor. 

Yanıtlama zamanı:
On 24.04.2016 at 23:17, Cem Boneval said:

Benzinli motor için önerilen yağ standartından farklı bir gereksinim olmayacaktır, yani doğru yağı lullanıyorsun.

5W-20 şimdilik sadece 1.0 EB için düşünülmeli ve onda da LPG kullanımı kapalı kutu, ve bence hiç açılmaması da gerekiyor. 

geçen kış bir ara mobil 1 0w 30 fuel economy denemeyi düşünmüştüm araç benzinli olsa denerdim de lpg den dolayı maceraya gerek yok diyerek vazgeçmiştim. demekki doğru yapmışım. anlaşılan 0w 30 da uygun değil. verdiğin bilgiler için teşekkür ederim cem abi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Sanırım motor yağını yanlı aldım sıkıntı çıkarmı aracım 2009 focus 1,6 benzinli Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 4LT A5 almıştım yanlış mı olmuştur yanlışsa ne yapmam gerekli.

Yanıtlama zamanı:
Sanırım motor yağını yanlı aldım sıkıntı çıkarmı aracım 2009 focus 1,6 benzinli Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 4LT A5 almıştım yanlış mı olmuştur yanlışsa ne yapmam gerekli.

Yağ doğru gönül rahatlığı ole kullanabilirsiniz

Yanıtlama zamanı:
25 dakika önce, Fatih Süleyman Özdemir said:

Sanırım motor yağını yanlı aldım

Doğru yağ almışsınız. İlk sayfada yazıyor zaten.

Yanıtlama zamanı:

Yağ kodları uymuyor da aldığım yağın kodu WSS-M2C913-D ilk sayfada yazanlar c ve b ile bitenlerdi ondan kafam karıştı biraz ama doğru diyorsanız öyledir teşekkürler.

Yanıtlama zamanı:
3 saat önce, Fatih Süleyman Özdemir said:

http://applications.castrol.com/oilselector/tr_tr/c/recommendation?vehicleType=binek-araçlar&manufacturer=ford-(eu)&model=focus-mk-ii-(2004-2011)&modelType=focus-1-6-16v-(74-kw)-(2004-2011)

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Bu hafta ben de aracimi bakima sokacagim.ilk defa yetkili servis disinda bakim yaptirmayi dusunuyorum.Aracim 1.6tdci cvt.Motor yagi fren yagi ve hidrolik yaglarinin tumunu degisyirmeyi dusunuyorum.Kullanacagim marka ise liqui moly.

Yanıtlama zamanı:
Bu hafta ben de aracimi bakima sokacagim.ilk defa yetkili servis disinda bakim yaptirmayi dusunuyorum.Aracim 1.6tdci cvt.Motor yagi fren yagi ve hidrolik yaglarinin tumunu degisyirmeyi dusunuyorum.Kullanacagim marka ise liqui moly.

Niye liqui moly sanırım alman malı yağ değişim aralığımı yüksek?

Yanıtlama zamanı:
4 saat önce, Yasin Taşcı said:

Niye liqui moly sanırım alman malı yağ değişim aralığımı yüksek?

Niye mi?

Liqui Moly...

İsmi alengirli ve çok şey vaadeder nitelikte değil mi?

Ve evet Alman malı, uzun değişim aralıklarına izin veriyor (20.000 km ve üstü).

Ayrıca deterjan etkisi en yüksek yağlardan.

Bunlar ilk tercih yapmaya yeter mi?

Nesnel olarak hayır.

Sepcial Tec F 5W-30 ve Special F 5W-30 Ford standartlarını karşılıyor. 

Yağ tercihinde temel kural standardı tam karşılamasıdır, bu sağlanıyorsa herkes mutlu olacağı markayı kullansın. 

Yanıtlama zamanı:

liqui moly marka yaği ilk defa mercedes forumunda duydum.Sonra biraz arastirdim ve hakkinda hic olumsuz bir sey duymadim.bu nedenle dusundum.fakat siparis asamasinda iken karar degistirip mobil ismarladim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.