Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Motor Yağları ve Tavsiyesi Listesi (Focus 1, Focus 2, Focus 3 ve Focus 4)

Featured Replies

• Yanıt 701
  • Görüntüleme 552,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bir zamanlar öyle idi. Sonra Mayıs 2008'de Ford Otosan şöyle bir bülten yayınlamış. Sanırım sorularına da cevap olacaktır... ------------------------------------------------------------

• Daha önce de yazmıştım, DPF üniteleri külle tıkanmasın diye sülfat külü, fosfor ve sülfür (SAPS) artıklarından fakir yağ kullanımı önerilir.  Bu yağlar da ACEA C grubunda tanımlanır. Bu yağların tem

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

yorumlarınızı okudum aslında, ancak geneli 5-20 ve 5-30 yağlarla ilgili, o sebepten ayrı başlık açtım, burada da sordum, 0-30 için gereksiz denmiş, sanırım 0-20 de gereksiz ancak aynı zamanda zararsız da...

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1 dakika önce, Engin Aydın yazdı:

yorumlarınızı okudum aslında, ancak geneli 5-20 ve 5-30 yağlarla ilgili, o sebepten ayrı başlık açtım, burada da sordum, 0-30 için gereksiz denmiş, sanırım 0-20 de gereksiz ancak aynı zamanda zararsız da...

Üreticinin tavsiye ettiğini ürünü bulamıyor olsanız düşünürdük de öyle bir durum yok ki. İlk mesajdaki 2 yağdan birini alıp servise vermeniz yeterli. 

Yanıtlama zamanı:

bir sonraki bakım için muhtemelen yetkili servise gideceğim, orada 5-20 veya 5-30 artık çok bakmayacağım ancak şu an motordaki yağı değiştirmeme gerek yok sanırım

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
13 dakika önce, Engin Aydın yazdı:

bir sonraki bakım için muhtemelen yetkili servise gideceğim, orada 5-20 veya 5-30 artık çok bakmayacağım ancak şu an motordaki yağı değiştirmeme gerek yok sanırım

Bence yok özellikle yıllarca kullanmayacaksam :D 

Yanıtlama zamanı:

kaş yapayım derken göz çıkardım, servise sordum sözde ama iyi mi duyamadım yanlış mı duydum yanlış mı söylediler bilmem 0-20 koydum, 2-3 bin km sonra değişecek zaten, sorun çıkarmasın da az yaksın, iyi yağlasın derdim yok

Yanıtlama zamanı:
12 saat önce, Engin Aydın yazdı:

kaş yapayım derken göz çıkardım, servise sordum sözde ama iyi mi duyamadım yanlış mı duydum yanlış mı söylediler bilmem 0-20 koydum, 2-3 bin km sonra değişecek zaten, sorun çıkarmasın da az yaksın, iyi yağlasın derdim yok

Yanlış yapmışsınız ama zarar verecek boyutta değil elbette.

5W-30 Castrol Magnatec A5 ilk seçimim ve önerim olur.

Aklınızda bulunsun.

Yanıtlama zamanı:

teşekkür ederim Cem bey, bir sonrakinde daha dikkatli olacağım, tavsiyenizi kenara not ettim

Yanıtlama zamanı:
24.09.2016 - 16:55 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

Aracım 15 bin bakımından sonra motor yatak sardı.Aracım garanti dışı kaldı 15 bin bakımda FMY yag kullanılmıştı.Sizin yolladığınız linkteki yağ start sotplu modeller için dir yazmakta sorun oluşturur mu

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Alper Kultufan yazdı:

Aracım 15 bin bakımından sonra motor yatak sardı.Aracım garanti dışı kaldı 15 bin bakımda FMY yag kullanılmıştı.Sizin yolladığınız linkteki yağ start sotplu modeller için dir yazmakta sorun oluşturur mu

Neye bağladılar peki yatak sarmasını?

Ve hayır sorun oluşturmaz...

Yanıtlama zamanı:
Şimdi, Cem Boneval yazdı:

Neye bağladılar peki yatak sarmasını?

Ve hayır sorun oluşturmaz...

servis dısında lpg montajına .

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
25.09.2016 - 08:02 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

Yanlış yapmışsınız ama zarar verecek boyutta değil elbette.

5W-30 Castrol Magnatec A5 ilk seçimim ve önerim olur.

Aklınızda bulunsun.

Cem bey bende geçen gün 2011 model 1.6 TDCİ için yağcının tavsiyesi üzerine bahsettğiniz yağın C2 versiyonunu koydum bi sorun olma ihtimali varmıdır acaba?

Yanıtlama zamanı:
1 saat önce, Çağatay Kara yazdı:

Cem bey bende geçen gün 2011 model 1.6 TDCİ için yağcının tavsiyesi üzerine bahsettğiniz yağın C2 versiyonunu koydum bi sorun olma ihtimali varmıdır acaba?

Ford'un standartlarını karşılamayan bir yağ, ancak tek kullanımda bir sorun yaratacağını hiç düşünmüyorum. 

Yanıtlama zamanı:
30 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Ford'un standartlarını karşılamayan bir yağ, ancak tek kullanımda bir sorun yaratacağını hiç düşünmüyorum. 

Teşekkür ederim.

Bir daha ki yağ değişiminde 5W-30 Castrol Magnatec A5 yada Castrol EDGE 5W30 kullanmayı düşünüyorum.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.