Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Alper Kultufan

Üye
  • Toplam İleti

    23
  • Katılım

  • Son ziyaret

Alper Kultufan tarafından yazılan her şey

  1. sorun giderilemedi. üst debriyaj merkezini değiştirdik. 8 gün sonra aynı sorun .vites takılı kalıyor geçmiyor.geçmesi için 10 defa debriyaj a pompalamak gerekiyor yine stop yapınca düzeliyor. ustayla görüştüm.(şanzumandaki bilyeyi değiştirelim diyor) başka bir ford ustasıyla görüştüm.komple baskı balata değişecek diyor. acaba yetkili servise mi gitsem karar veremedim.
  2. Aracımı ustama götürdüm,akü , hava filtesi ve yuvalarını söküp üst debriyaj merkezine ulaştık,Amacımız üst merkezi değiştirmekti.Ustam hidrolik boru tarafından hava alma işlemi yaptı ve araç normale döndü.
  3. Vites geçmez vaziyette iken,kontagı kapatınca vites geçmeye başlıyor,
  4. Herkese merhabalar aracım 2015 benzinli focus trendx 2 gündür vites geçişleri zorlanıyordu, bu sabah nöbet çıkışı vitesi boştan kurtaramadım,hiçbir vitese geçmedi, malum hava soğuk ,ısınsın diye bekledim.Yarım saat sonra geri vitese zor geçti garç diye ses yaptı,uğraşılarım sonucu yola çıktım,boşa attıktan sonra vitesi tekrar geçiremedim,durdum geri vitese geçti,stop edince,vitesler geçmeye başladı,çalışınca sadece 2.viteste eve kadar geldim. Evet arkadaşlar sorun ne olabilir,yardımlarınızı bekliyorum.
  5. merhaba .Aracım 2015 benzinli focus

    50 bin bakımı için gerekli malzemeler nelerdir ve sizde bulunurmu.

    5054683363

  6. Herkese merhaba. 2015 benzinli 1,6 focus aracımın garantisi bitti Kendi ustama götüreceğim. Aracım 52 binde Sizden ricam Yağ ve filtre lerin dışında değiştirmem gereken malzeme var mı. Birde Castrol edge yağın diğer yağlardan farkı nedir. Ankara da servis dışında orjinal filtreleri ve parcalari bulabileceğimiz özel servis tavsiyesi. Şimdiden değerli cevaplariniz için teşekkür ederim.
  7. Merhaba bu hafta yağ değişimi yapacağım.2015 Benzinli 1.6 ford için yağ tavsiyelerinizi alabilir miyim.Formdaki geçmiş paylaşımları şuan göremiyorum.
  8. Aracım 15 bin bakımından sonra motor yatak sardı.Aracım garanti dışı kaldı 15 bin bakımda FMY yag kullanılmıştı.Sizin yolladığınız linkteki yağ start sotplu modeller için dir yazmakta sorun oluşturur mu
  9. http://urun.n11.com/motor-yagi/castrol-5w-30-4-lt-motor-yagi-P133703453 2015 focus 1.6 benzinli aracım için yağ ararken linkteki castrolu buldum.Sizce bu yağı kullanabilir miyim.Daha önce fmy kullandım sorun yaşadım o yüzden castrol kullanmak istiyorum.
  10. Yetkili serviste motor işçiliğinin muadil parçalar kullanılarak yapılmasını kabul ettim.Aracımın motor garantisi artık bulunmamakta,Tüm form üyelerine bilğilerini paylaştıkları için teşekkür ederim.
  11. garanti belgesini inceliyorum. Lpg yi direkt garanti dışı bırakmasının mantığı nedir
  12. zaten garanti dışı kalcağı için dışarıda yaptırsam ne olur.
  13. Bugün servisten çağırdılar. yağ pompasının basıncının düşmesi sonucu bir yatak hasar görmüş ve tüm aksanı etkilemiş görülüyor.Ayrıca arabanın yeterli yağı varmış.Oluşan durumun LPG ile ilgisinin olmadığı,ford a garanti durumu sorulduğu,RED cevabının geldiği durumun garanti dışı olduğu servis tarafından tarafıma söylendi.Eger lpğ olmasaymış garantiden yapılabilir miş. şuan aracım serviste motor sökülmüş vaziyette ve benden 8000 tl vermeyi kabul etmemi istiyorlar. biraz düşünmem gerek diye çıktım.Benden haber bekliyorlar. Ford centeri aradım yardımcı olmalarını rica ettim.Kayıt oluşturdular,sizi genel müdürlük arayacak dediler. Değerli arkadaşlar ne yapmamı önerirsiniz. ayrıca serviste yaptırırsam lpğ old,için yine garanti veremiyorlar mış.
  14. Bugün tekrardan servise gittik ,bize ısrarla lpg den dolayı motorun garanti dışı kalacağını söylediler.Müdürle görüştük. müdür gayet iyi davrandı,ben durumu anlattım,arabanın kredisinin devam ettiğinden yepyeni arabanın bu şekilde arıza vermesinden çok mağdur olduğumu söyledim.konuşmanın sonunda, Motorun sökülmesine Arızanın tespiti ve nedeni eğer üretim hatası var ise ford garantisini devreye sokmak için çaba gösterileceğine Aracı aynı bayiden aldığım ve bakımlarını orada yaptırdığım için. sadece parça parasına işlemi yapmaya aracı tamir etmeye (işçilik ücreti almayacaklar) servis süresince yedek araç bende kalacak. lpğ firması kendilerinden kaynaklı kusur tespiti halinde yaptırmış olduğum siğorta poliçesine dayanarak masrafın 3000 tisini ödemeyi kabul ediyorlar. pazartesi motor sökülecek , Gidişatı buradan yazarım değerli arkadaşlar.
  15. Neredeyse 0 yağ kalmış ama uyarı yok,son bakımda herşey normaldi ,sonra 2000 km yol yaptım.şimdi araba kullanılmaz durumda,üretim veya motor hatası dışında ne olabilir.çevremizde yüzbinlerle lpg ile araba var,2000 km yoldan sonra yatak mı sarıyorlar, tamam lpg motor garantisini bitirdi.kabul ama üretim hatası ne olacak. ben arabamı yaptırırım,ya yine aynı durumla karşılaşırsam, Ne yapacağımı bilmiyorum.
  16. Arkadaşlar merhaba, 2015 benzinli trendx İ mi sıfır aldım.4000 km.de lovata marka sıralı sistem lpg taktırdım,17000 km de ilk bakımını yaptırdım.bugün aracım 19000 km de,Bugün hareket halindeyken motordan tıkırtı şeklinde devirle beraber hızlanan bir ses gelmeye başladı,yol üstünde ford servise girdim hemen .Servisin başteknisyeni aracı test etti yatak sesi geliyor dedi. Aracın yağı bitmiş yağ yakmış dedi.motorun sökülmesi gerek ve garanti dışı kalabilir.cebinizden 5/6 bin tl çıkabilir dedi. şimdi benim elimde lpg firmasının motor sigortası poliçesi var. ama aracımın bu kadar sürede yatak sarmasının sebebi nedir.daha kredisini ödüyorum.fabrikasyon bir hata olabilir mi.ne yapmamı önerirsiniz
  17. Arkadaşlar benzer bir sorun benim aracımda da mevcut. sabahleyin motor soğukken kakış ve sonrasında sürtünme sesi gibi gıcırtı sesi geliyor hafif gaza yüklenince bu ses devam ediyor.Araç ısınınca ses kayboluyor. bir de motor ısınınca kavrama noktasında iken düşük volumde tık diye bir ses geliyor. Arabam 2015 focus benzinli. Acaba sorun neden kaynaklı olabilir. 12000 km de yim. Kafamı karıştıran bir sorun var. Arabama 10000 km de lpg taktırdım. Acaba bu problemi,lpg montajına bağlarlar mı. yada lpg montajı sırasında gerçekten zarar vermiş olabilirler mi. kafamda sorular...
  18. Bugün Ankara Tan otodaki servis randevuma gittim. Gelen sesin LPG montajı sırasında .takılan boruların abs modülüne değmesi nedeniyle oluştuğu anlaşılldı.Lpg boruları ve modülü tekrar sabitlendi..Sorun çözüldü ses kesildi. Evet sonuç olarak LPG taktırıken işini iyi yapan servislere gitmemiz gerektiğini daha iyi anlamış bulunuyorum.
  19. Servise gittim usta test etti .sol taraftan saçlara sürtünme sesi olabilir.dedi.çarşambaya randevu verdiler.Acaba LPG montajı sırasında bir metal plaka delinmiş olabilir mi Çarşamba durumu yazarim
  20. sadece vitesteyken bin devir civarında ses geldiğini fark ettim
  21. Arabada yük varken devirsiz Kullanımda 1 e takip kalkışta ikiye geçerken tıkırtı şeklinde hafif tel sürtünme sesi gibi kısık ses geliyor. Bugün montaj yapan lovato servisine gittim incelediler herşey normal.Benzine geçince de aynı ses devam ediyor.
  22. Herkese merhaba. Forma yeni katıldım ilk konum. 2015 focus3 4000 km de lpg taktırdım.Bugün kalkış sırasında debriyaj dan ayağımı çekerken o kavrama anında bir tıkırtı sesi gelmeye başladı tel sürtüyormuş gibi.Daha öce dizel accent kullandım böyle benzer bir ses duymadım.Hem birinci hemde geri viteste aynı tıkırtı var. Aracım şuan 5000 km de. Bu sorunumun kaynağı ne olabilir. LPG montajına kadar böyle bir sorun yoktu.Acaba yanlış montajla ilgisi varmıdır. Aracım 3 yıl garantili LPG den dolayı garanti dışı kalabilir mi.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.