Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

V Kayışı'nın Oralardan Gelen Ses?


Harun Aydın

Soru

İyi Akşamlar herkese bu sorun şimdi başıma geldi aracın 3 gün önce V kayışı falan değişti bugun sabah aracı çalıştırdığımda V kayışının oralardan cik cik cik ses geliyor gaz verdiğimde hızlanıyor ısınınca %95 kesiyor sesi sonradan 2 adet bilyası değişti kesmişti yine başladı kayış orj 1890 mı öyle bir şeydi numarası neden kaynaklanır bu sorun ne yapmam gerekiyor int araştırırken bir forumda pudra olayı okudum ve sabah aracı çalıştırdım cik cik yapıyordu yine stop ettim az bir pudra döktüm kayışın üzrine kesti sesi ama tabiki bu geçici bir çözüm sorun nedir acaba ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

bir tatlı kaşığı sana yağını kasnağın kayışla kesiştiği herhangibir yere sürünüz yeni kayışa alışması biraz zaman alıyor ve telli kayışlar alışmasına rağmen herzaman ses çıkartıyor bunu engellemek için gergi bilyanızı haddinden fazla gerdiği düşünülürse 1,2 mm gevşetme yapılması gerekiyor 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

İyi Akşamlar herkese bu sorun şimdi başıma geldi aracın 3 gün önce V kayışı falan değişti bugun sabah aracı çalıştırdığımda V kayışının oralardan cik cik cik ses geliyor gaz verdiğimde hızlanıyor ısınınca kesiyor sesi sonradan 2 adet bilyası değişti kesmişti yine başladı kayış orj 1890 mı öyle bir şeydi numarası neden kaynaklanır bu sorun ne yapmam gerekiyor int araştırırken bir forumda pudra olayı okudum ve sabah aracı çalıştırdım cik cik yapıyordu yine stop ettim az bir pudra döktüm kayışın üzrine kesti sesi ama tabiki bu geçici bir çözüm sorun nedir acaba ?

 

selam, ya kasnaklardan biri gevşemiştir,ya gergi bilyası tam sıkılmamıştır,yada takılan kayış eskidir.

ya harbiden nerden döküyorsunuz bu pudrayı suyu devlet sırrı mı bu söylesenize

 

Öncelikle birkaç gün daha bekleyin, kendiliğinden geçmezse servise tekrar götürün kasnak/bilye ayarlamasına bir daha baksınlar ve de boşverin sana yağı, pudra ve su gibi kocakarı reçetelerini...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Eski aracım 2000 focus ghia modeliydi, bu durum başıma geldi. pudra döktüm geçti tekrar başladı. Arap sabunu sürdük geçti bir müddet sonra tekrar başladı. Kayışı değiştirince sorun bitti. Tabi burda kayışın markası önemli. Aldığınız yere ses yaparsa geri getiririm deyin ben öyle aldım ses yapmadı bir daha :) 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arkadaşlar benzer bir sorun benim aracımda da mevcut. 
sabahleyin motor soğukken kakış ve sonrasında sürtünme sesi gibi gıcırtı sesi geliyor hafif gaza yüklenince bu ses devam ediyor.Araç ısınınca ses kayboluyor. 
bir de motor ısınınca kavrama noktasında iken düşük volumde tık diye bir ses geliyor. 
Arabam 2015 focus benzinli. 

Acaba sorun neden kaynaklı olabilir. 12000 km de yim.

Kafamı karıştıran bir sorun var. 
Arabama 10000 km de lpg taktırdım. 
Acaba bu problemi,lpg montajına bağlarlar mı. 
yada lpg montajı sırasında gerçekten zarar vermiş olabilirler mi. 
kafamda sorular...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.