Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

emir hacımustafaoğlu

Üye
  • Toplam İleti

    1.221
  • Katılım

  • Son ziyaret

emir hacımustafaoğlu tarafından yazılan her şey

  1. bukadar evhamlı olmayın uzun vadede sizi lime lime yiyorlar gibide düşünmeyin o suyun içindeki mikroba ihityacımız var bünye olarak başka türlü bağışıklık sistemimiz mutasyon geçiremez. bu bakterilerin daha zararlı olanlarını günlük hayatta tuttuğumuz telefondan yediğimiz bir çok ürünün içerisinde vücudumuza aldığımızı düşünüyorum belli bir standardın üzerindeki tehlike sınıfı görülen sular zaten toplum üzerinde toplu benzer belirtiler gösteren örneklerle bize kendilerini göstereceklerdir.. çok takılı kalmayın hamidiye sudan kolera olan çocuklar vardı istanbulun göbeğinde 95-2000 bandında bu tarz etkiler yoksa biyolojik bir tehdit görmüyorum ben tadına bakın kokusuna bakın rengine bakın sizi çekmiyorsa değiştirin markayı gitsin kaldıki devamlı tükettiğiniz su da şampuan da diş macunu da devamlı aynı marka kalmasın takib edin muadiliyle değiştirin çünkü vücudunuz aynı ürüne alışınca onun gösterdiği olumlu etkilerden etkilenemeyecek şekilde adapte olur vücudu devamlı değişim döngüsünde tutmak vücudun yeni mikrop ve olumsuz etkenlerle mücadelede daha hızlı sonuçlar almanıza sebep olur..
  2. yüksek watt lı(52w mosfet çıkışlı ) 4 adet midbas döşe cam koltuk yine titrer boşuna tesisat döşeme. istediğin dengeyi alamazsın bu seferde midlerin yetersiz kalır kalkınma köklü olmalı tampon çözümler gereksinimleri arttırır..
  3. motor kendini arıza ışıkları yandığı için korumaya alıyordur kızdırma bujilerinden ziyade arıza kayıtlarını silip denemeni tavsiye ederdim.geçmiş olsun.
  4. sente ayarı tektir bir iki diş atlama bariz belirgin sürüş tepkilerini değiştirir kaldıki sente tutmadığı zaman aracın zamanla yakıtla karışan suyun eksiltmesine neden olabilir motorunuz sarsıntılı çalışıyorsa ve araç homurdanarak çalışıyorsa gidin mutlaka sentesini fordu bilen bir yerde düzeltin motor yan triger kapağı açıldığında aracınızın egzantrik dişlisinde sentenin işaretleri mevcuttur. ancak bilmeyen biri bu ayarı kaçırabilir. @Ahmet Serdar U.
  5. otosan bende yar etmem %10 u onlara koç ailem üyesi var yakın arkadaşım hani 200 ideal verebilinir bir rakam hadi ama @Cem Boneval 'ın dediğini gördün 270.000 tl a45 amg varken RS nasıl yarışır fiyat performans oranında bu piyasada.. çok zor görünüyor ötv oranına bakılırsa pek alıcısı çıkmaz bizden 2020 de bu araçtan türkiyede 40 adet var deriz.. 20 si arapların olur
  6. sanırım niyetim var über rakamlar sunmadıkça lüx segment araca vereceğim rakamı buna verebilirim. 200 bin tl ye vermezlermi bu kuzuyu st dizel hakkında üfürdük 155 bin diye bu araç hakkında da bir okuyup üfleyen çıkmaz mı bre kafirler..
  7. emir hacımustafaoğlu

    Chiptuning

    megachipsin tecrübelerine güvenerek 1,6 tdci 109 hp dizel motora yaptırdığım yazılım çalışmasından gayet memnunum isteyene detaylı bilgiyi pm den verebilirim yakıt ekonomisi kısmında oluşan handikapları ele alacak olursak bu görecelidir kendinizi tasarruf moduna aldığınızda evet olan standartlardan daha düşük veriler yakalayabilirsiniz. öncedende yazılımlı focusum vardı fakat stage 2 seviyesinde biraz dağınık orjinale pek sadık kalamadığım bir başlangıçla gelmişti araba fakat şu an orjinal bir mk 2.5 focusta aldığım verimin tadına doyum olmuyor tavsiye ederim... mehmet gazihana teşekkürlerimi sunuyorum.. @Mehmet Gazihan
  8. uzun dönem çalışmayan klima kanallarının içinde ve ya filtre üzerinde uygun iklim koşulları oluştuğu takdirde küf oluşur çok uygun şartlarda bu küfün kanalları tıkadığıda üfleyen havanın hızınıda hissedilir derecede yavaşlattığı mümkündür. polen filtrenizi yenileyin aracı göstereceğiniz yerde kanal temizleyen kimyasallar kullanılıyor muhtemelen bi gösteriniz..
  9. hiç dert etme kardeşim aracı aldığımda 5 parçada sürtük vardı hiç acımadım belden aşşağı boyattım 150.000 km de aracım ne dedim binecem dedim satarkende boyaya takılmayan bizim görüşümüze vakıf bir müşteri bulursun hiç korkma kaan abi gayet güzel özetlemiş bir aracın mekanik sağlığından daha önemli hiçbirşey yok bnm için ayrıca arabaya hasta olup satın almaya gelip bana sağ çamurlukta kaputta şurda burda boya var diyen adama teşekkür ediyor evine uğurluyorum çünkü o bu aracın üzerindeki emeği haketmiyordur... şasede direklerde kabin kasasında sıkıntı yoksa zaten araç kazalı değildir bnm gözümde..güle güle bin güzel fiyata almışsın..
  10. yol sesini içeri almasına karşın 200 tl masrafla şu an içeride çıt duyamayacağın bir araç elde ettim üstelik dizel üstelik mk 2.5(yani kronik asfalt rezonsunun en çok hissedildiği araba) sökme takmadan rahatsız olmayacaksan sana anahtar bir kelimeden bahsedeyim " bitüself" ayrıca her markada böle defolarla karşılaşman muhtemel... evet servis değiştirmesi gerekiyor bunu brökrasi insanı usandırıyor..hiç kafanı yorma.. sağ arka kapı contasında böle bir sıkıntım vardı bikaç metod denedim olmadı.. kafam attı bastım siyah çekomastiği birdaha o bölgeye bakmadım bile durduk yere mideni bulandırma bazen çözümü kendi emeğini ve bilgini konuşturarak halletmeye bak .. yoksa 4 5 ay tabirinle contası sarkık arabaya binersin.. heee haklımısın sonuna kadar haklısın tasarlama ve ömürlendirme testlerinde tespit edemedikleri vakalardan bitanesi bu senin başına gelen ... bir an önce işe koyul satarken aklına bile gelmez o kusur..
  11. arkadaşlar şu bi gerçek chip uygulamasından elde edilecek negatif etkiler kullanım alışkanlığıyla paralel ilerler her chip uygulaması yapılan araç arızalanacak diye birşey yok kaldı ki chip yüzünden arabasında hızlandırılmış deformasyon süresi olan kullanıcılar chip olmasada aynı kullanım alışkanlığıyla aracı aynı vaziyeteki deformasyona uğratmaları kaçınılmazdır chip olduğu takdirde belki bi 10000 km önce sorunla karşıkarşıya kalır. yazılımı değiştirilmiş aracın mekanik parça ömürleri bilinçli takip edildiği ve değişim sürelerini değiştirdiğin sürece hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. benim aracım 143 ps te 120,000 km yol yaptı biçoğu zamanlarda zorlanmasına karşın istanbul gibi bir şehirde kullanıldı. parça ömürlerini kısalttığımda gayette başarılı ve sağlıklı ve ömürlü bir araca sahibim şu anda.. chip uygulamasını yaptırdığınız yerin önemi çok büyüktür basit birkaç sensörün zamanlamasını değiştirmekten ibaret olmaması gerekir. oynadığı değerlerin araç üzerindeki etkilerinin zamanla incelenmiş olması gerekir. yani kurumun senin aracın gibi bir çok aracı yapmış ve bunlarda gözlemlediği olumsuzlukları giderebilmiş olması gerekmektedir. herkes kafadan bişeyler atmasın çünkü savunduğunuz şey doğru olmakla birlikte doğru olmaması da göreceli bir tespittir.kimi araçta sıkıntı çıkarır kimi araçta sıkıntı çıkarmaz bunun hem yapılan yer hemde kullanım alışkanlığı, bilinçli kullanımla da alakası olduğunu bilmenizi isterim. kaldıki hiç ekipman değiştirmeden farklı motor seçenekleriyle aynı aracı tüketiciye sunan bir çok marka var. -aslında kullanım şartları,pazar rekabeti ve araç ömrüne katkı sağlaması açısından önlem amaçlı kısıtlamalar. araçlarımız böle düşük hpli olarak sunulmasına sebep oluyor. son olarak araç üzerinde yapılan oynamalarla elde edilecek makul dereceli 30-40 hp nin araca pek bir zarar vermediğini söylemek mümkün.
  12. şanzıman yağını değiştirmeyi denermisin muhtemelen düşük seviyede yağ basmışlar o vuruntuyu başka türlü açıklayamazsın genelde fabrikada kontrolden kaçan birşeydir 100 araçta bikaç tane şanzıman yağı seviyesi düşük çıkar banttanilk kullanım ve testlerde farkedilmemiş olabilir ..ama çok dert edilecek birşey değil bence 2 vitese 5000 km yüklenin parça alışır birbirine
  13. tedarikçiye ulaşıp derhal sana haber vereceğim.. benimde ezberimde olan biryer değil..
  14. Peki yani türkçesi aracın gaza verdiği tepki süresi kısaldı fışt diince gidiyor bütün gaz haliylen chip uygulaman varsa olmazsa olmazın katalitik konvertörü iptal etmektir.. triger ömrü ve piston segmanlarını 6 ayda bir kontrol ettir muhtemelen 30-40 bin km sonra değişim için sinyal vereceklerdir.
  15. eee performansın değiştimi ?
  16. tamam işte yakupçum yapmak için yapmışlar. tabiiki seri üretim segmenti bir araba değil.bu aracı tasarlayarak satış rakamları yakalamak değil amaçları ama herşeyi copy paste olan bir markanın kendine has ufacık bir özelliği olsun ya ama yok yani uyuz oluyorum fransız arabalarına resmen bakın sizi kekliyoruz sizde gidip mal gibi alıyorsunuz diyen bir marka bana göre sevimsiz kalitesiz 2 sene sonra yaşlanan arabalar.. bunu yolda görsem alaycı bir gülümsemeden ötesini kazandırmaz bana bu araba ayrıca aevet amaçları ileri göstermek ama son 15 yıldır kadran değerleri çok değişmedi be kardeşim 500 ps le mi gösteriyorlar geleceği bize BMW i8 1,5 motordan 240 ps alıyor elektrik motoruda çabası
  17. eşşeğe altın semer vur eşşek yine eşşek ..cezbetmedi açıkçası beni.. alman hothatchlerin yanında çokta omurgalı bir duruşu yok.. almışlar kasalarına uyarlamışlar ben yenilikçi radikal bir görselle karşılaşmadım.Muhtemelende teknik verileri pek userfrendly bir çizgi sergilemiyor ülkemizdeki hothatch araçların 500 ps değerde olması zaten kalabalık şehirler için gereksiz bir güç fazlalığı olarak görülmektedir.. ben çıksa da diğer markaların hothatch'lerinden çok satamayacağı kanaatindeyim.. yapmak için yapmışlar gibi duruyor burdan.. maksat marka değerini korusun işte bizde yapabiliyoruz bakın demek için sanki ...
  18. çok yüksek fiyattan bulmuşsun ben takım taklavatı (sis ayakları ,hhava perdeleri)ile beraber 800 liraya aldım geçen sene mayısta ithalatçılar getiriyor hemen acele etme derim bahsettiğin rakamlar çok yüksek hatta 2 sene önce yine almıştım 750 lira fiyatı vardı..
  19. mandallar ters tarafa doğru kilitleniyor..bilgilerinize ve sabitleniyorlar iyice kurcalayın.. tam sabitlemeden monte olmamış demektir.. sorununuzun kaynağı %100 tespit ettiğiniz bölgedendir..
  20. debriyaj sensörü var genelde sıcakta bütün fordlarda rastlarsınız trafiktesiniz yol açılınca cruise takmak istediğinizde girmiyor balata soğuyunca tekrar deneyince düzeliyor muhtemelen balatanın tozu o sensörün üzerinde katman oluyor ve tekrar siliniyor gibi bişeydi forumu kurcalarsan geçmiş yıllarda tartıştık bu konuyu
  21. pek anlayamadım stabil bir ses tonu olmadığı için ama krank kasnağını değiştirirsen o böğürtü kaybolacaktır..
  22. evet buna "cihaz" diyemedim pazarlama stratejisi sadece ..farklı renk varyantları da olabilirdi black&blue, yellow&black gibi ..
  23. sigortaların bulunduğu panelde hava koşullarından dolayı nemlenme oluyor..bu panel torpido gözünün altında yolcu koltuğu tarafında bulunuyor üzerinde ısı izolasyonu olan bir bez parçası var muhtemelen bu çok emanet duran parça düşmüş ve ayağı ıslak biri tarafından da panonun nemlenmesi muhtemel ... iki ayrı bölmeye yani hem teyp hemde göstergenin elektronik düzeneğinin birleştiği tek yer orası kendinizce basit bir izolasyon yapabilirsiniz oraya ben sıkıntının oradan kaynaklandığını düşünüyorum şahsi fikrim..
  24. triger kayışınızı yenilemezseniz bir gün ansızın aracınız seyir halindeyken veya durağan çalışır vaziyetteyken motorunuz duracaktır... sizde kontrol amaçlı tekrardan marşa bastığınızda olan supablarınızın hepsini yamulacak ve başınıza extradan motor üst kapağı işlem görme durumu ortaya çıkacaktır. triger ekipmanları ciddi bir hasara uğramadan değişimi halledilmelidir.. kadın çorabı vs.günümüz enjeksyonlu tofaşlarında bile etkili olmayan çok ilkel bir durum kurtarma tekniğidir..ve sadece karbüratörlü araçlarda etkili olan bir yöntemdir..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.