Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Sökülen Sag Ön Kapi Lastikleri


Volkan Çelebi

Soru

Sanirim bu bir üretim hatasiydi ve forumda daha önce konusulmustu. Üzgünüm bulamadim.

 

Benim aracimin lastikleri kendi kendine sökülmeye basladi. Zürih'te ford bayisine gittim ve durumun üretim hatasi oldugunu söyledim. Onlarda lastikleri degistirmediler sadece tekrar yapistirdilar. Bir kac ay sonra ayni sorun oldu, bu sefer bayi ek bir sene donanim garantisi almissiniz ama bu sizin durumu kapsamiyor ücreti mukabilinde degistiririz dedi. Anlattim bir cok ülkede servisin bunu üretim hatasi olarak kabul ettigini ve degisim istedigimi´. Yapamayiz dediler.

 

Ford almanya ve Avusturya ile yaptigimiz mail trafiklerinde de sorunu kabul etmediler ve parasini vererek yaptirmam gerektigi söylediler. Yaklasik 4-5 aydir disariya 20 cm sarkmis ic kapi contasi ile yolculuk yapiyorum ve sanirim benim "ya bu fordlar yol gürültüsünü neden bu kadar iceri aliyorlar" sorumun cevabini da bana veren bu sorun oldu.

 

Simdi bu lastikleri kendi yapistirabilir miyim yoksa 100 CHF (280 TL) ödemek durumunda miyim. Sorun para degil belki ama su cifte standart acikcasi biraz rahatsiz etmedi degil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Öncelikle Ford'lar sesli sav'ı 3-4 sene öncesinde kaldı, aracınızın yol sesi yeterince iyi daha iyisini anlamak için 2015 modellerine bakabilirsiniz ve fitillerin aynı olduğunu göreceksiniz.

 

Lastikler derken, Fitillerden mi bahsediyorsunuz (evet sanırım)

 

Onlar yerine oturduğu sürece yol sesinde negatif etki yaratmaz lakin çıkan yer aralıklı olursa tabiki rüzgar sesi yapabilir! Çözümü tekrar yapıştırmaktan başka bir şey değil. Perçin sistemli vs yapılabilirdi ama yapmamışlar veya farklı geçme sistemi yani buna adamların yapacak bir şeyi yok böyle üretiliyor. Bayiniz orada veya burada değiştirse yine bir müddet sonra çıkacak.

 

Ayrıca çifte standart değil içiniz ferah olsun ; Türkiye'de yapılan tüm garanti masrafı Avrupa'dan bağımsızdır yani onları ilgilendirmiyor Otosan istersen herşeyi değiştirebilir veya isterse değiştirmez.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

Sol ön kapıdaki fitil 25 cm kadar attı; görene kadar öyle gezdim; görünce yapıştırdım; iki sene oldu atmadı. Hiç servis ile uğraşıp sinirinizi bozmayın; uygun yapıştırıcı ile yapıştırın gitsin... ( ben japon ile yapıştırdım ama doğru değilmiş; lastiği eritebilirmiş vs ki hiç bakmadım bir daha erimiş mi erimemiş mi )

Ahmet Dursun tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

cifte standart

Arabamı aldıktan kısa bir süre sonra sağ arka kapı fitilinde yırtık tespit ettim. Bayii,garanti kapsamında olmadığı gerekçesiyle değişim ya da onarım talebimi kabul etmedi. Israr ettim,olmadı. Otosan'a başvurdum,ilkinde reddettiler ama ikincisinde servisteki bir elemanın yardımıyla fotoğraflı bir itiraz sonucu başvurumu kabul ettiler. 

Çifte standart demeyelim de ,hatır gönül işleri diyelim buna.

Tabii ki yurt dışında "hatır gönül" yerine çok beğendiğim sistem geçerli oluyor. "Buysa bu,Oysa o"

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

Lastiklerde sorun yok ama yerleştirme ve yapıştırma tekniği yetersiz ilk serilerde en azından.

Hiç servisle uğraşmayın, iyi bir kauçuk yapıştırıcı ile kendiniz yapıştırın.

Çoğumuzda oluyor, bir kısmımız fark etmiyor. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

yol sesini içeri almasına karşın 200 tl masrafla şu an içeride çıt duyamayacağın bir araç elde ettim üstelik dizel üstelik mk 2.5(yani kronik asfalt rezonsunun en çok hissedildiği araba) sökme takmadan rahatsız olmayacaksan sana anahtar bir kelimeden bahsedeyim " bitüself" ayrıca her markada böle defolarla karşılaşman muhtemel... evet servis değiştirmesi gerekiyor bunu brökrasi insanı usandırıyor..hiç kafanı yorma.. sağ arka kapı contasında böle bir sıkıntım vardı bikaç metod denedim olmadı.. kafam attı bastım siyah çekomastiği birdaha o bölgeye bakmadım bile durduk yere mideni bulandırma bazen çözümü kendi emeğini ve bilgini konuşturarak halletmeye bak .. yoksa 4 5 ay tabirinle contası sarkık arabaya binersin.. heee haklımısın sonuna kadar haklısın tasarlama ve ömürlendirme testlerinde tespit edemedikleri vakalardan bitanesi bu senin başına gelen ... bir an önce işe koyul satarken aklına bile gelmez o kusur..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.