Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

2018 Ford Focus Mk4 Hızlanma Testi | 0-100 Km/h | 50-100 Km/h | 60-120 Km/h | 1.5l Ecoblue

Yakup Ç. A.

Recommended Posts

• Spor, normal ve eco modlarının tamamını ayrıca otomatik ve manuel vites seçeceğinin hepsini denedim; aralarında kayda değer fark göremedim. Birebir aynı ölçüm olamayacağı için minimal farklar var tabi, ancak dip gaz ile bu detayların hiç önemi olmadığını söyleyebilirim.
  • 0-100 fabrika değerinin tutarlı olduğunu gözlemleyebiliriz.
  • Vites üç kademe birden düşürülebiliyor, iki kademe yükselebiliyor.

Efem iyi seyirler. 

• Like 15
  • Thanks 4

Eline sağlık. Yol düz değildi galiba, A noktası daha yüksekmiş anlaşılan.

Sürüş modlarının ivmelenme üzerine etkisi olmadığını teyit edebilirim gözlemlerime dayanarak.

Manüel vites değiştirme bence daha yavaş ama ölçülebilir mi bilemedim...

Sayıların dilinin ötesinde aracın çok canlı ve tatmin edici bir ivmelenmesi var, beklentinin üzerinde benim için. Sadece 120 km/h üztü hızlarda azıcık hantallaşıyor.

Yani özetle gayet başarılı.

• Like 1

23 dakika önce, Cem Boneval yazdı:

Eline sağlık. Yol düz değildi galiba, A noktası daha yüksekmiş anlaşılan.

Sürüş modlarının ivmelenme üzerine etkisi olmadığını teyit edebilirim gözlemlerime dayanarak.

Manüel vites değiştirme bence daha yavaş ama ölçülebilir mi bilemedim...

Sayıların dilinin ötesinde aracın çok canlı ve tatmin edici bir ivmelenmesi var, beklentinin üzerinde benim için. Sadece 120 km/h üztü hızlarda azıcık hantallaşıyor.

Yani özetle gayet başarılı.

Manuel mod bir tık yavaş gibi çıktı ama aynı şartta olamadığım için de olabilir. Çıkan farklar yarım saniye bile değil.

Bir de 50-100’de daha hızlı video da var ama dijital hızı onda açmayı unutmuşum onu koymadım. 

29 dakika önce, suat coşkun yazdı:

İvmelenme çok güzel.Bu şanzıman diğer modellere ne zaman uygulanır acaba?İnşallah sadece Focus için olmaz.C Max ve Kuga da da görmek isteriz.

Hepsine gelecek sırayla Kuga ve Mondeo dahil diğer D’lere zaten geldi. C-Max eğer yenilenirse ona da kesin gelir. 

• Thanks 1

Yeni Ford'lar için en sevdiğim, ısındığım şey bu yeni 8 ileri şanzıman olabilir. Powershift'in bozulur mu bozulmaz mı huzursuzluğundan ve 6 ileri eski tam otomatiğin verimlilik konusunda ki eksiğinden sonra ilaç gibi geldi. 2.0 Ecoblue +200 hp 8 ileri otomatik makyajlı bir Mondeo sahibi olsam ömür boyu kullanabilirdim.

Edited by Cenk Demirel
  • Like 1

Modlardan birisi aracı belirgin şekilde daha canlı kılmıyorsa sadece göstermelik bir oyuncak olarak kalıyor demektir bu mod değişim işi. Oysaki özellikle eco mod ile bu fark negatif yönde hissedilebilse tüketime de katkısı olurdu ters orantılı olarak. 

41 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Normal kullanımda ediyor biraz. Bunlar dip gaz ki etmemesi çok daha doğru hamle.

Bana da sanki eco modda isen hiçbir şekilde spor mod gücüne erişemezsin tarzında bir tepkisi olması lazımmış gibi geliyor.

Bu arada 2. 0-100 denemesinde 25 km/h civarında bir nefeslenip tekrar yoluna devam ediyor gibi geldi. Anlık bir duraksama var nedense.