Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Motor Yağları ve Tavsiyesi Listesi (Focus 1, Focus 2, Focus 3 ve Focus 4)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

2015 focus için 

Şartname : 5W30 Şartname WSS-M2C913-C. Yazıyor ama servisin koyduğu yağın şartnamesi 5W30 WSS-M2C943-C. Formula 5w30 d trans yağ konuldu sıkıntı olur mu?

• Yanıt 701
  • Görüntüleme 552,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ve İngiltere'den yağımız el konulmadan geldi. Acaba uçakta bir sorun olur mu diye endişelerim vardı ama sorunsuz ulaştı. Yaklaşık 120 TL'ye mal oldu. Hadi bakalım Otosan, 300 TL'ye yağ satarsın demek

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Bir zamanlar öyle idi. Sonra Mayıs 2008'de Ford Otosan şöyle bir bülten yayınlamış. Sanırım sorularına da cevap olacaktır... ------------------------------------------------------------

• Daha önce de yazmıştım, DPF üniteleri külle tıkanmasın diye sülfat külü, fosfor ve sülfür (SAPS) artıklarından fakir yağ kullanımı önerilir.  Bu yağlar da ACEA C grubunda tanımlanır. Bu yağların tem

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
4/24/2017 - 21:42 tarihinde, Mehmet Kalmış yazdı:

2015 focus için 

Şartname : 5W30 Şartname WSS-M2C913-C. Yazıyor ama servisin koyduğu yağın şartnamesi 5W30 WSS-M2C943-C. Formula 5w30 d trans yağ konuldu sıkıntı olur mu?

Teknik olarak farklı yağ ile olacak sonuç bu; daha uzun marş süresine, düşük yakıt ekonomisine motorda performans kaybına ve düşük emisyon değerlerine yol açabilir. Bence çok da sıkıntı değil.

Ama siz yaşadığınız bu durumu ford otosana detaylı anlatırsanız iyi olur :) Gelecek bakımlar için bayi belki hatasından döner.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:
15.07.2016 - 17:45 tarihinde, Yasin Taşcı yazdı:

Bugün yağ değişimi yaptırdım mobil 3000 5w30 yağ standartı karşılayan alıp gittim ustaya adam trip atıyo bu yağ olurmu dpf li olacak bu yağ partikül filtreni tıkar ısrar edip koydurdum çok bilmiş illa dpf yazacak yağ kutusunda

Aynı tavırla karşılaşıyorum her yağ değişiminde. Mobil dpf siz, bu yağ olmaz diyorlar. Açıklama yapıyorlar söyledikleri mantıklı da geliyor ve kafam karışıyor. 

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gün içerisinde aracımın yağ değişimini yapacağım. Dün fiyat almak için uğradığım usta "1.6 ti-vct 2009 focus için aracınıza 4 değil 5 litre yağ gerekiyor" dedi. 4 litrelik yağ yeterli diye biliyorum.  Kullanmayı düşündüğüm yağ ise Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30. Özellikle litre konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
3 saat önce, Mehmet Coskun yazdı:

Merhaba arkadaşlar. Bir kaç gün içerisinde aracımın yağ değişimini yapacağım. Dün fiyat almak için uğradığım usta "1.6 ti-vct 2009 focus için aracınıza 4 değil 5 litre yağ gerekiyor" dedi. 4 litrelik yağ yeterli diye biliyorum.  Kullanmayı düşündüğüm yağ ise Mobil Super™ 3000 X1 Formula FE 5W-30. Özellikle litre konusunda yorumlarınızı bekliyorum.

Düşündüğünüz yağ motorunuz için tavsiye edilen yağlardan, kullanabilirsiniz. Litre de bu şekilde;

1.6 tivct yağ.png

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Merhaba bu hafta yağ değişimi yapacağım.2015 Benzinli 1.6 ford için yağ tavsiyelerinizi alabilir miyim.Formdaki geçmiş paylaşımları şuan göremiyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Şimdi, Alper Kultufan yazdı:

Merhaba bu hafta yağ değişimi yapacağım.2015 Benzinli 1.6 ford için yağ tavsiyelerinizi alabilir miyim.Formdaki geçmiş paylaşımları şuan göremiyorum.

İlk mesajda belirtilen değerler sağlandığı takdirde her bilindik marka yeterli

Yanıtlama zamanı:

ilk mesajı göremiyorum tekrar paylaşır mısınız.

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşımın dizel Hyundai İ30 na  Shell APL serisi yağ ararken farklı markalarda yağ testleri izleme fırsatımız oldu ve hiç duymadığım markalar bizim bildiğimiz castrol mobil vs den daha iyi gibi gözüküyor. mesela VALVOLINE

Ford Tdci Euro V motorlar için  SynPower FE 5W-30 modelini öneriyor Daha önce bu markayı kullanan arkadaşlar oldu mu ?? 

http://valvoline-eu.lubricantadvisor.com/advice.aspx?lang=nel&type=7fef8a275ca0c2cbc1e9b98c159509ad

Bazı sitelerde yağlarla ilgili olarak en iyiler sıralanmış.

https://www.thetoptens.com/best-motor-oil-brands/

http://www.bestproducts.com/cars/parts/g1286/car-motor-oil/

Yanıtlama zamanı:

İyi günler herkese. 2008 Model Focus 1.6 benzinli aracım var. Motor yağını normal bi sanayi ustasından değiştirdim geçen hafta, normalde forumda okuduğum kadarıyla 4,5 lt. motor yağı alıyor diye biliyordum ancak usta 4 litre koydu ve sonra bakınca tamam yeterli dedi. 

Benim sorum şu ki; Şimdi arabayı çalıştırdığımda 1 saniye motor yağı lambası yanık kalıyor sonra sönüyor. Acaba yağında eksiklik mi vardır? Normalde kaç litre alması lazım? Birde Arka balataları da değiştirdim ama bazen frene bastığım zaman ses yapıyor. Bu neden olur acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
5/19/2017 - 11:52 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı:

Düşündüğünüz yağ motorunuz için tavsiye edilen yağlardan, kullanabilirsiniz. Litre de bu şekilde;

1.6 tivct yağ.png

Bir saat önce, Zekeriya Kara yazdı:

İyi günler herkese. 2008 Model Focus 1.6 benzinli aracım var. Motor yağını normal bi sanayi ustasından değiştirdim geçen hafta, normalde forumda okuduğum kadarıyla 4,5 lt. motor yağı alıyor diye biliyordum ancak usta 4 litre koydu ve sonra bakınca tamam yeterli dedi. 

Benim sorum şu ki; Şimdi arabayı çalıştırdığımda 1 saniye motor yağı lambası yanık kalıyor sonra sönüyor. Acaba yağında eksiklik mi vardır? Normalde kaç litre alması lazım? Birde Arka balataları da değiştirdim ama bazen frene bastığım zaman ses yapıyor. Bu neden olur acaba? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. 

Litre yukardaki gibi, yağ ışığında sorun yok normal o.

Yanıtlama zamanı:
18 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

Litre yukardaki gibi, yağ ışığında sorun yok normal o.

Çok teşekkür ederim bilgi için

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Kendimi de focusu da feda ediyorum dermişim [emoji3] bundan sonraki bakımda bir şekilde bulduğum 5w20 mobili memnun kalmazsam çok övülen 5w20 motulü deneyeceğim. Sadece % 3 ten fazla yakıt tasarrufu olayını denemek görmek istiyorum. Lpg ve ısı olayı aklımda soru işareti bakalım ne olacak? IMG_0438.JPGIMG_0437.JPG

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.