Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Kalmış

Üye
  • Toplam İleti

    69
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mehmet Kalmış Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    15 Focus 1.6 PS Trend x
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Mehmet Kalmış's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

56

Toplam Beğeni

  1. Merhabalar aracım 2015 focus 1.6 tivct powershift. Tüp yok benzinli kullanıyorum. Özellikle motor soğukken ilk marşa bastığımda sarsıntılı çalışıyor. Konsolun orta iç kosmına doğru sarsıntı sesleri de geliyor. Rölantiye geçtiğinde de çok hafif titreme yapıyor. Aracım 18 bin km de bujiler hiç değişmedi bujiden olabilir mi?
  2. Aracı teslim aldığım gün titreme yapmıştı ancak ertesi günden beri kullanıyorum titreme kayboldu. Kavramadan sonra son çıkan yazılım atılmış olsa gerek, araç tepkilerime daha çabuk cevap veriyor gereksiz vites değişimleri yapmıyor. Bu arada Aracımın normal garantisi 2018 martta dolacak tüm işlemlerim garanti kapsamında halledildi hiçbir sorun yaşamadım. Teşekkürler izmir otokoç.
  3. Merhabalar aracım 2015 model 1.6 focus powershift. Aracım kalkışlarda 1 den 2 ye geçerken silkeleme yapıyordu. İzmir otokoç servisine götürdüm ve kavrama değişimi olacağı söylendi ve değişim yapıldı. Aracı bugün aldım. Silkeleme olayı gitmiş geçişler gayet güzel ancak Eve gelirken ışıklarda durduğumda frene tam bastğımda titreme oluyor bu 5 10 saniye arası kadar sürüyor sonra geçiyor. Devire bakıyorum 1 in altına inince titreme kesiliyor. Frene tam basınca kavrama ayrılıyor kendini boşa alıyor diye duymuştum acaba kavrama yeni olduğu için mi yapıyor bunu yoksa anormal birşey mi tekrar servise gitmelimiyim ?
  4. Dayanamadım n11 den silikon direksiyon kılıfı aldım. Diğer kılıflar direksiyonu kalınlaştırıyor ama bu ince ve esnek orjinalliği çok bozmuyor. Çok kaliteli olmasada maksat tedbir iş görür.
  5. Benim araçta 13 bin km de yumuşak deri sorun yok şimdilik. Geçmeli direksiyon kılıfı mı alsam diyorum tedbiren ama bu halinden de vazgeçemiyorum.
  6. Benim aracın akıbeti hakkında.. Otosana şikayet açtım. Ertesi gün servis dönüş yaptı bana araciniza özel motor yağı siparişi verdik dedi. İki gün sonra gittim servise önceki yağ boşaltılarak castrol magnatec 5w30 ve belirtilen şartnameye uygun yağ konuldu. Sıkıntı çözüldü.
  7. 2015 focus için Şartname : 5W30 Şartname WSS-M2C913-C. Yazıyor ama servisin koyduğu yağın şartnamesi 5W30 WSS-M2C943-C. Formula 5w30 d trans yağ konuldu sıkıntı olur mu?
  8. Merhabalar dün serviste aracıma bakım yaptırdım. Faturada değiştirilen yağa baktım Ford formula d trans 5w30 yazıyordu. Netten bu motor yağı satışı yapan bazı sitelere baktım dizel araçlara için yazısını gördüm. Benim aracım 1.6 benzinli sıkıntı yapar mı? Çok km yapmadım yarın servisi arayacağım. Olayı büyütmem gerekir mi yağı değiştirmelerini istemelimiyim ?
  9. Hazır kapıdan konu açılmışken. Focus 4 HB aracım var. Geçenlerde AVM otoparkına girerken güvenlik görevlisi bagajı kapağını açamadı. Bana içerden açmamı söyledi, ben de içerden açılmıyor orada düğme var dedim. Sonra bir şans eseri dugmeyi buldu açtı. Bizim araçlarda bagaj kapağı içerden açılamıyor mu. Neden böyle yapmışlar ki.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.