Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 201610 yıl comment_376116 Arkadaşlar 2011 Focus TDCİ aracımı alalı iki ay oldu. Ama yağ değişim kilometresi yaklaştı. Araştırmalarıma göre, Ford motor yağı olarak Mobil ve 5W-30 kullanıyor. Ama hangi model bilemedim. Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Aşağıdakilerden hangisi yada bildiğiniz başka iyi bir model ne var ? 1.Mobil 1 ESP Formula 5W-30 DPF Araçlara Uygun Benzinli Dizel Motor Yağı 2.Mobil Super Fe 5W/30 Benzin ve Dizel Motor Yağı Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 201610 yıl comment_376154 4 saat önce, BulentGulsahin yazdı: Orjinal motor yaği nasil peki Orijinal derken? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 201610 yıl comment_376155 6 dakika önce, Cem Boneval yazdı: Orijinal derken? Servisin bakimlarda koydugu yağ abi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 201610 yıl comment_376164 Bir saat önce, BulentGulsahin yazdı: Servisin bakimlarda koydugu yağ abi. Onun bir standartı yok, nereden hesaplı temin edilirse onu kullanıyorlar. Bazen Castrol, bazen Mobil, sıklıkla Opet ve FMY, nadiren Motorcraft. Yağa gereğinden fazla anlam yüklemeyin. Kitapçıkta ve forumda en az elli kere belirtilen standartı karşılasın yeter. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 201610 yıl comment_376171 Bir saat önce, Cem Boneval yazdı: Onun bir standartı yok, nereden hesaplı temin edilirse onu kullanıyorlar. Bazen Castrol, bazen Mobil, sıklıkla Opet ve FMY, nadiren Motorcraft. Yağa gereğinden fazla anlam yüklemeyin. Kitapçıkta ve forumda en az elli kere belirtilen standartı karşılasın yeter. Anladim abi sagolasin. Serviste yagi degisti kartta opet yaziyodu muhtemelen onu koydular. Aracim focus 3 mca 1.6 tdci filtre dahil kac litre motor yagi aliyor acaba. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 201610 yıl comment_376203 4 saat önce, BulentGulsahin yazdı: Anladim abi sagolasin. Serviste yagi degisti kartta opet yaziyodu muhtemelen onu koydular. Aracim focus 3 mca 1.6 tdci filtre dahil kac litre motor yagi aliyor acaba. 4-4,5 litre arası... Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20169 yıl comment_384201 Aracim 2005 focus tdci yag degisiminde 5 30 yag kullandilar bir arkadasimda ayni araca 10 40 koydurmus hangisi dogru olan Raporla
Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 20169 yıl comment_384204 2 saat önce, Caglar Cimen yazdı: hangisi dogru olan Siz doğrusunu yapmışsınız. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 21, 20179 yıl comment_417033 Merhabalar dün serviste aracıma bakım yaptırdım. Faturada değiştirilen yağa baktım Ford formula d trans 5w30 yazıyordu. Netten bu motor yağı satışı yapan bazı sitelere baktım dizel araçlara için yazısını gördüm. Benim aracım 1.6 benzinli sıkıntı yapar mı? Çok km yapmadım yarın servisi arayacağım. Olayı büyütmem gerekir mi yağı değiştirmelerini istemelimiyim ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 21, 20179 yıl comment_417038 27 dakika önce, Mehmet Kalmış yazdı: Merhabalar dün serviste aracıma bakım yaptırdım. Faturada değiştirilen yağa baktım Ford formula d trans 5w30 yazıyordu. Netten bu motor yağı satışı yapan bazı sitelere baktım dizel araçlara için yazısını gördüm. Benim aracım 1.6 benzinli sıkıntı yapar mı? Çok km yapmadım yarın servisi arayacağım. Olayı büyütmem gerekir mi yağı değiştirmelerini istemelimiyim ? Buyrun: https://www.focusclubtr.com/topic/781-ford-motor-yağları-ve-tavsiyesi-listesi-focus-1-focus-2-focus-3/ Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 25, 20179 yıl comment_417600 Siz doğrusunu yapmışsınız. Cem abi aracım dpfli, mobil esp formula kullanmıştım geçen yıl. Şimdi 10bin km geçti yine aynısını mi isteyeyim? Yani gerçekten bir artısı var mıdır bu yağın dpf için? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 20179 yıl comment_417750 18 saat önce, Tuğrul Toprak yazdı: Cem abi aracım dpfli, mobil esp formula kullanmıştım geçen yıl. Şimdi 10bin km geçti yine aynısını mi isteyeyim? Yani gerçekten bir artısı var mıdır bu yağın dpf için? Mobil 1 ESP Formula ile Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 yağlar arasında sülfatlanmış kül değerleri açısından binde 2 fark var. Bu DPF'yi koruyucu nitelikte olsa bile pratik kullanıma yansıma olasılığı pek yüksek değil. Mobil 1 serisi yüksek HTHS değerleri nedeniyle Ford onaylı yağlar değil. Bu da yakıt tükeitmini etkiler, ama yine pratikte pek fark edilecek düzeyde olmaz. Yan bir yerden kazandığınızı diğer taraftan kaybedersiniz. Özetle onaylı yağlardan şaşmayalım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 26, 20179 yıl comment_417757 Mobil 1 ESP Formula ile Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 yağlar arasında sülfatlanmış kül değerleri açısından binde 2 fark var. Bu DPF'yi koruyucu nitelikte olsa bile pratik kullanıma yansıma olasılığı pek yüksek değil. Mobil 1 serisi yüksek HTHS değerleri nedeniyle Ford onaylı yağlar değil. Bu da yakıt tükeitmini etkiler, ama yine pratikte pek fark edilecek düzeyde olmaz. Yan bir yerden kazandığınızı diğer taraftan kaybedersiniz. Özetle onaylı yağlardan şaşmayalım. Cevap için çok teşekkür ederim Cem abi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın