Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tuğrul Toprak

Üye
  • Toplam İleti

    126
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tuğrul Toprak Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Kayseri
  • Arabam:
    '11 Focus Tdci Trend X
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Tuğrul Toprak's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

51

Toplam Beğeni

5

Forum Yanıtları

  1. Ayni araca sabibiz. Benim aracimda da bu sıkıntı 2 kere oldu. Pcye bağlandığında usta turbo basıncının düşük olduğunu söyleyip arızayı sildi. Bir daha yapmasını bekleyelim dedi. İkinci defa aynısını yapınca cok onemsemedim ve ustaya gitmedim. Arkadasta elm 327 diye ucuz bir aparat var onunla tekrar sildik arızayı ve bir daha ariza yanmadı şükür.
  2. Evet aks körügünden kaçırıyor belli ki --1 dakika sonra eklendi-- Alta da üste de sıçratmis
  3. Aynı ses aynı devirlerde benim aracimda da var. Sebep bulundu mu hocam
  4. Aynen çatlak falan yok sonradan fark ettim gölge var orada çatlak gibi görünüyor. Ben de ustaya gittim sesi dinletmek için ama maalesef oraya gidince hiçbir şekilde ses gelmedi. Başka bir zaman yine götüreceğim
  5. Bu anlattığımı anladınız mi siz? Bu "müşür yaniltmak" değil, tersine anlık sıcaklık degisimlerini yanlış ölçen müşürü doğru ölçmesi için yapilan bir işlemdir. Hatta ford bu konuda bir bülten yayimlayip sorunun böyle çözümlenecegini anlatmıştır ve servisler de çözümü böyle sunmuslardir. Hatta daha sonraki makyajlı f1lerde müşürün yeri üst kapaktan alınarak blokun yan kısmına konulmuştur. Yani beyefendi, burada yapılan işlem "müşürü yaniltmak" değil, yapılması gereken bir işlemdir! --3 dakika sonra eklendi-- Ayrıca "babanızın arabasında " ve "Izmir'den Ankara'ya kadar sizin getirdiğiniz" arabalarda böyle bir sorun gormemeniz, bu arabalarda böyle bir problem olmadığı anlamına gelmez!
  6. Havayla falan uğraşmayın günlerce uğraştılar hava alıyoruz diye. Arabayı boş yere bagirtmaktan başka bir işe yaramadı. Sizin motorun hararet musiri motor kapağının üstünde ve oradan ölçüm yapıyor. Üst kapaktaki ani isinmalarin olması ise normalmiş. Yapmaniz gereken o musiri oradan çıkartıp kablosunu uzatıp motorun sağ taraf yan kısmında bulunan bir yer var oraya yerlestirilmesidir. Böyle yapınca düzgün ölçüm yapıyor ve aslında hararetin hic artmadığını görüyorsunuz. Kayserideki "yaşar demirci" yi bilenler var bu forumda. Bu problemimi yaşar usta sayesinde bu şekilde çözmüştuk.
  7. Evet bak o çatlağı fark etmemiştim. muhtemelen sesin kaynağı burasıdır
  8. Ben egzozla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Ama bi kontrol ettirecegim perşembe günü. Yazarım buraya
  9. Video 2 saniyelik görünüyor youtube üzerinden paylaşırsan daha kolay olur hem senin hem bizim için. Sesin havalar soğuyunca artma durumu oluyor. Soğuyan metal büzülüyor ve her nereyse iki metalin arasindaki boşluk artıyor ve titresim, ses artıyor
  10. Videosunu atar mısınız bende de 1800 civarinda bir zirilti geliyor
  11. Hisli bir araba [emoji16]
  12. Bosch berbat. Bulursanız "silbak" alın çok memnun kalırsınız
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.