Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Tolga KARACA

Üye
  • Toplam İleti

    96
  • Katılım

  • Son ziyaret

Tolga KARACA Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Balıkesir
  • Arabam:
    '14 Opel Insignia 170Hp
  • Meslek:
    Jeoloji Müh.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.293 profil görüntüleme

Tolga KARACA's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

53

Toplam Beğeni

  1. Kabaca özetlemem gerekirse en sevdiğim yanı direksiyonu, bu konuda yakın rakibi 3 serisinden daha başarılı bulduğum bir model. Nesi kötü derseniz 7 ileri şanzımanı biraz daha hızlı karar verip vites küçültmelerde daha sarsıntısız davranabilirmiş ki şuan 9 ileri bir şanzımanla satılıyor, yine arka yaşam alanı bazı D segmenti modellerden daha dar. Genel olarak yüksek kaliteli kabini, gayet iyi konfor - tutunma dengesi ve devirlenmeyi seven motoru ile oldukça iyi bir model.
  2. Bazen makyaj sonrası ergonomi iyileştirmeleri adına daha yalın hale gelen iç mekan - konsol vb kimi insanlarda "eskisi daha kaliteliydi" düşüncesine neden olabiliyor ki bence tam tersi.
  3. Tamam, halen daha bilmediğim çok şey var elbette ama mevzubahis araçlara (Focus 2 Tdci- Astra J/K 1.4Tve Golf 7 1.4 Tsi) sahip olmuş biri olarak Golf ün bu kadar üstün tutulması nasıl izah ediliyor merak ediyorum. --3 dakika sonra eklendi-- Megane ı kısa bir güzergahta da olsa kullanmıştım; hissiz direksiyonu dışında olgun bir sürüş hissiyatına sahip bir model aslında.
  4. Bilhassa büyük depoya sahip modeller -aksine gerek olmadıkça- az miktarda yakıt ile gezdiklerinde orta ve uzun vadede belirginleşecek bir tüketim ekonomisi elde edebilirler, tabi azdan kasıt aracı silkeleyecek ya da yolda bırakacak kadar da değil.
  5. Eline sağlık Yakup. Fiesta markanın yeni nesillerindeki ergonomi ve kalite - işçilik düzeyini anlayabilmek için iyi bir fırsat olabilirdi, neyse artık.. Yeni Insignia, Giulia ve Koleos u merak ediyorum, bir de yeni i30 u.
  6. Focus 4 piste çıktığında benzer netice alırsa birlikte üzülürüz.
  7. Hayırlı olsun güle güle kullanın. Birkaç yıl önce Ankara daki teyzeme aynı modelin 1.2 Tsi ını önermiştim, aracından çok memnun ancak yoğun trafikte kullanım sonucu 20.000km civarlarında Dsg ses yapmaya başladı. Yoğun trafikte şanzımana fazla yüklenmemenizi (kalkışları yumuşak yapın) ve ışıklarda beklemelerde boşa almanızı tavsiye ederim.
  8. Edge den çok satılır bence Şaka bir yana iyi bir model olduğuna eminim, subjektif bir değerlendirme gerekirse stop tasarımını hiç beğenmedim.
  9. Selam. 1- Aracınız genellikle ş.içindeki sıkışık trafikte ve alt devirlerde kullanılmış ise zaman içerisinde enjektörler ve turbo kurum bağlamış olabilir. 2- Yüksek sürate erişimde aracınızın lastik basınçları ve dahası lastiklerin balansı çok önemlidir. 3- Aracınızın filtreleri tıkalı olabilir, turbo elemanlarında sorun olabilir. 4- Kullandığınız yakıt iyi olmayabilir. 5- Sürat denemesi yaptığınız güzergahta ters rüzgar olabilir. Yukardaki sebepleri biraz daha arttırmak mümkün ancak şahsen fabrika verisi yaklaşık 195km hız yapabilen dizel bir aracın 225km ye erişmesi için (o da erişebileceğini sayarsak) eğim ve nispeten uzun bir süreç gereklidir, ayrıca performans genellikle göreceli bir kavramdır misal eski aracım 109Hp dizel Focus da bana göre 160km ye kadar seri hızlanan ancak gerisinde ağır kalan bir araçtı, fabrika verisi son sürati 188km idi.
  10. Yeni Hyundai Elantra 1.6 dizel otomatiğin bir sitedeki testinde benzer sorundan bahsediliyordu, sorunun sonradan şanzımanda bir parça değişimi ile giderildiği sonraki günlerde siteye not olarak düşülmüştü. Servise durumu bildirmenizi öneririm.
  11. 20 li yaşlarda imkanım olsa birkaç ayda bir değişirdim sanırım, rahmetli babam da "yenisini alacaksın hemen onun da yenisi çıkacak, gerek yok" diye mantık yürütür gibi gösterip beni kızdırmaya çalışırdı Ortalama üç yılda bir aracımı sıfırlıyorum ama değişim hevesim de gitgide azalıyor; arada hayatın bunaltıcı etkilerinin gaz verdiği bir sıkıntıyla anlık hevese kapılsam da "armutun sapı üzümün çöpü, aman ne gerek var benimki de iyi işte" vs diye vazgeçiyorum, bir de bu kadar çok yeni model çıkmasaymış!
  12. Volvo nun yeni far tasarımlarını sevdim; karakteristik ve kendinden emin bakıyor
  13. Geçenlerde yeni Elantra ile kısa bir tur attım, iç mekanı ferah, dizel motor sessiz, şanzıman hızlı ve sarsıntısızdı ancak direksiyon tepkileri, yüksek yol sesi ve kağıt üzerindeki motor verilerine nazaran zayıf performans -hissi- pek de hoşuma gitmedi.
  14. Tolga KARACA

    iyrenç!

    Tabi ya, Fabia sedan nasıl unutulur! Tofaş - Fiat Siena
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.