Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kaan Yagizer

Blogger
  • Toplam İleti

    2.952
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    83

Kaan Yagizer en son Ekim 17 2017 tarihinde kazandı

Kaan Yagizer daha önce lider oldu!

Kaan Yagizer Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    yok
  • Meslek:
    Arabacı
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

8.980 profil görüntüleme

Kaan Yagizer's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • First Post
  • Posting Machine Rare
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare

Recent Badges

6,4k

Toplam Beğeni

29

Forum Yanıtları

  1. hehehe ... bu da benden gelsin. ERC Fiesta R2'nin içinden hepinize selamlar. --21 dakika sonra eklendi-- ... bu arada o saydığınız belirtiler "orta kulak" uyarısı veriyor. Forum'da hekim arkadaşlar var, onlar kuşkusuz benden on kere daha aklı başında yorumlar yapabilir ama -normal- sağlık seviyesinde bir insan bir kaç dakikalık performans sürüşünde söylediğiniz kadar rahatsız olmaz. Bence servise bir uğrayın, kuZu'ya baktırın. bir de ek yapayım ... (karşılaştırma olması adına) bu da Fiesta WRC'nin Co-Driver etkinliğinden.
  2. yok,yok ... Stang için sipariş bile geçtik. Eylül sonu - Ekim başından itibaren hatta 10speed'ler olacak.
  3. @Cem Boneval ... eminim Camilli'de bana boş değil
  4. ... araç değiştirip - değiştirmemeniz gerektiği hakkında size nasıl tavsiyede bulunabilirim ki? Hassas ! olayına gelince ... CVT hassas değil (bence) deyim yerinde ise onu 2005 yılından beri kullanıp "sıfır" arıza yaşayan tanıdıklarım var. Söz konusu şanzıman -Türkiye- koşullarına çok uygun değil (bence) yani sıcak hava - sıkışık trafik - daimi dur/kalk türünden bir ortalamada bu şanzıman ile donatılmış araç kullanıyorsanız sıkıntı yaşanabilir. Ama yukarıda yazdığım türden bir trafik derdi sizi kapsamıyorsa sorun olacağını sanmıyorum. ... kaç paralık arıza çıkarır? ... konusuna gelince, onu da bilemem. Arıza (eğer yaşanırsa) söküp bakmak lazım, yaşanmadan bilemeyiz ki. bkn.ben de hiç bir şey bilmiyormuşum yahu
  5. Şifre kullandığım için olay hala kullanışsız (benim için) yalan yok ... home! olayına uyuzum (biliyorsun) belki benim gibiler için kolaylık gelir diye düşünüyordum ama hayır! ... pıFFFF
  6. Her hafta birkaç TSB yayınlanıyor. Genele yönelik ve/veya "kırmızı" bayraklı değilse oturup TSB'leri okumuyorum (yalan yok) ama sorayım ... neymiş öğreneyim. N.P Ek: Belirli araçlar için (şase numaraları eklenmiş) küçük bir geri çağırma operasyonu yapılacakmış. (bizim çağıracağımız / çağırdığımız araç sayısı = 3) bu araçların kam millerini değil, kam mili dişlisini ... yani triger'in çevirdiği dişliyi değiştirecekmişiz. Basit iş, ön kapağı sök, kam milini sabitle, dişliyi sök - yerine yenisini tak, triger'i tak, sabitleme aparatını sök, kapağı kapa. ... ne olur, ne olmaz! kampanyası. Kam mili dişlisinin (şase numarası verilmiş araçlarda) metal yorgunluk testlerinde "çaktığı!" tespit edilmiş, ileride bir sıkıntı yaşanmasın diye şimdiden tedbir alıyorlar. Sonuç : Sizi arayıp servise davet ederlerse gidin, bir - iki saatlik iş zaten.
  7. ... kısmen doğru. Şöyle Ford-Otosan CVT şanzımanlara 1 Haziran itibarı ile "bedelsiz" destek vermeyi kesti. ... teknik - parça - işçilik desteği ise sürüyor. Bize verilen talimat şu şekilde : Ford bir "yetkili" onarım merkezi seçti. CVT arızası onarım talebi doğduğunda biz şikayeti kayıt altına alıp şanzımanı sökeceğiz ve Şahin rektifiye'ye http://www.sahinrektifiye.com.tr/ göndereceğiz. Onlar onarım bedeli belirleyecek, bu bedeli bildirip onay gelmesi halinde onarımı başlatacağız. ... her zamanki gibi yapılan onarım + işçiliğin (araçtan bağımsız) kendi garantisi olacak ama "sıfır" bedel ile onarım dosyası artık kapandı.
  8. Araç alındığından beri fren hidroliği (yanlış hatırlamıyorsam DoT4) değişmediyse sıkıntı yaşanabilir. Merkez ile birlikte yağın durumuna da baktırmanızı tavsiye ederim.
  9. Kaan Yagizer

    Autoshow 2017

    ...öyle mi? Bilmiyorum ki o fıkrayı.
  10. ... işte tam da bu nedenler ile gidip Bridgestone / Lassa ile anlaşma yaptım. Lastik ile ilgili sorun olduğunda müşterimi dışarıdaki Lastikçiye göndermekten nefret ediyorum. ... her şeyden geçtim saçma - sapan konuşuyorlar. Sonra otur işin doğrusunu anlat. - Yok Kuga için özel lastik üretmişler de sonra Ford onlara sormadan dizaynı değiştirmiş ... blabla. Üretici çeşitli spec'lerde lastik yapar, fabrikalar da onların teknik beklentilerini karşılayan lastikleri ölmüş eŞŞek fiyatına onlardan alır. Olay bu kadar basit ve net. Yıllık milyon! adette lastik siparişi veriyor elemanlar, bkn : "205/65/R15 H serisinden bir milyon tane yaz bana!" hesabı ... @H. Cenk Firestone ile Ford akraba bkn. Martha Parke Firestone Ford ... araları bozulana kadar çok sıkı! iş yapmalarının temel nedeni aralarındaki kan bağı. (yanlış hatırlamıyorsam H.Ford'un torunu Bill/William ile evliydi.) ...şimdi birbirlerine selam bile vermiyorlar ; o ayrı.
  11. ... yanlış politika mı? ... asla!
  12. ... o haberleri biz de duyduk. Sendikalar ile anlaşılan şey emeklilik zamanı gelmiş personele teşvik paketi sunarak onları erken emekliliğe teşvik etmek ... kar etmeyen ya da edemeyen üretim tesislerinde de çalışan sayısını azaltmayı planlıyorlar. Açıkçası bu hiç birimizin yabancı olmadığı bir durumdur. Şirket en azından başa - baş noktasını tutturamıyor ise masraflarını kısar, bünyenin hastalandığında önce yağ dokusunu enerji kaynağı olarak devreye almasından pek de farklı bir durum değil bu. (bence) ... Avustralya / Asya hattında verimsiz! üretim tesisleri ve Amerika kıtasında aynı durumda olan noktalar hedefleniyor. Konunun Avrupa ile (yani bizimle) alakası yok. Açık olmak gerekirse Amerika iç pazarında araç satışları düşüyor ve Fört durum berbat! (siz anladınız) olmadan olaya müdahale ediyor. Ford'un veya benzeri firmaların işçi çıkarmalarına gelince ... onlar bunu devamlı yapar. Çeyrek bilançolarında gevşeme - kar düşüşü görüldüğünde işçi çıkarma , işletme masraflarını kısma ve her şeyin kontrol altında olduğunu gösterme çabaları o boyuttaki şirketler için olmaz ise olmazdır, bir anlamda CFO'nun temel işidir.
  13. Yok abisi ... en azından varsa da ben bilmiyorum. NPG'li , Elektrikli , Etanol'lü ve hatta Hidrojen Yakıt Hücreli (deneysel) var ama fabrika çıkışlı LPG ?!? Sanmıyorum.
  14. ... fabrika çıkışlı LPG'li Focus yok. Bir dönem "fabrika çıkışlı" Doğal Gaz'lı (NPG) araç getirdik ama o araçların tümü Aygaz için ithal edilmişti ve Aygaz tarafınca kullanıldı / kullanılıyor. LPG işini konuşuyoruz ( tedarikçiler - imalat - satış sonrası vs. kanatları ile ... ) ama henüz o konuda bir karar çıkmadı. ... insiyatif alıp çeşitli LPG ekipmanı tedarikçileri ile anlaşma yapan bayiler var ( sadece Otokoç değil ) ancak bu durum "genel" bir uygulama değildir. (an itibarı ile) ...kavram karmaşası olmaması adına tekrar edeyim. Ford LPG ekipmancıları ile anlaşma yapsa dahi söz konusu araçlar "fabrika çıkışı LPG'li!" olmayacak. Anlaşma sağlanırsa bazı markaların (yetki verilen/sistemde tanımlanan) LPG uygulaması yapılmış araçları garanti dahilinde tutulacak, ileri aşamada ise Ford bayisinden uygulama yapılmış araç satın alınabilecek. Not: Kim sormuştu hatırlamıyorum ama cevap "Hayır! Henüz tüm Ford servislerinin LPG'li araçlara bakım hizmeti vermesi için gereken onayı Sanayi Bakanlığından alamadıkç"
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.