Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Kazaydı Geldi Geçti

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Gecmis olsun. Karşı taraftaki nasıl bir vicdandir, hic birsey olmamış gibi yola devam etmek anlaşılır birsey degil.

Ekmek almaya giderken bile kemer takmak lazım, takmayanlara ders olmuştur umarım.

Oda korkmuş olabilir,kim bilir kadındı kim bilir sarhoş,belkide ehliyetsiz.

 

Durmuş olsa da değişen birşey olmayacaktı. O yüzden yapacak birşey yok. Bulunmak istese bulunurdu. O yol ile kesişen noktalarda kameralar vs.. bulunuyor. Kazadan sonraki 1 saati , iş yeri kameraları,mobese vs.. taratsaydık kesin çıkardı.

 

Uğraşmaya gerek yok, sigortaya ben beyanımı yaptım kendisi araştırır araştırmaz kendisine kalmış :)

aynen, bulunsa bile sana karşı hiç bir sorumluluğu yok. En fazla alacağı hatalı sollamadan para cezası. Sana karşı bir sorumluluğu olması için kesinlikle temas olması gerekiyor.

  • Yanıt 100
  • Görüntüleme 14,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

  • Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

    Önümdeki araçların sayısı 3 tane idi. Hızları 50 km/s ile rampa aşağı fren ile iniyorlardı. Bir tanesi bile sinyal verip,araç sollama atağına geçmiş olsa emin olun ben sollamazdım. Olayı bilmeden  kan

  • Çağlar Sertan KASIMOĞLU
    Çağlar Sertan KASIMOĞLU

    Geçmiş olsun dilekleriniz için toplu olarak teşekkür ederim   Trafikte her ne kadar dikkatli olursak olanım,karşıdakinin bir hatası yüzünden canımızdan olabiliriz. Yada sevdiklerimizi kaybedebiliri

  • Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

    Büyük geçmiş olsun.    Tam bu konu ile ilgili olmasa da, son dönemde biraz da motor dersi vs alırken tekrar anladığım ve hatırladığım konu şu.    Kaza yaptıktan sonra kimin haklı olduğunun çokta ö

Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun. Allah beterlerinden saklasın. Olası boyun ağrılarına dikkat edin, şikayetiniz olursa boyun egzersizi ve kas gevşetici istemenizi öneririm. Ben uyuyamıyordum bile kas gevşeticisiz.

Çağlar büyük geçmiş olsun.

Allah beterinden korusun.

 

Kafama takılan bir konu var,

2 hafta önce bu kadar büyük olmasa da, izmir - çeşme otoyolunda beni sıkıştıran bi araç yüzünden ben de bariyerlere girdim.

Senin kadar büyümedi kaza, sol yanı komple çarptım ve durdum. Duramasaydım çok kötü olabilirdi..

Ve beni sıkıştıran o araç da durmadı. Muhtemelen alkollü ve çeşme'ye gidiyordur diye yorumladım. O telaş ve stres ortamında plakayı almak da mümkün olmuyor zaten. Benim görebildiğim 34 plaka beyaz bi BMW olduğuydu.

 

Velhasıl, enteresan olan, kemerim takılı olmasına rağmen hiç bir airbag patlamadı. Çarptığım sürat ise otoyolda 100 - 110 km/h civarı idi.

 

Sen yazında, ilk sağdaki tabelalara çarptım ve o sırada sağ yan airbagler vs patladı yazmışsın.

 

Bende neden patlamadı acaba.. İlginç. Benim airbagler süs herhalde.

Camlar patladı mı?

Patlamadıysa normal.

 

 

Büyük geçmiş olsun.. 

 

Ancak sizde de ciddi kusur var. Bu tip yollarda en arkadakinin herkesten önce fırlayıp herkesi tek seferde geçmesi doğru değil. İnsanlık adına da doğru değil hak hukuk adına da doğru değil. Ben sizin yaptığınızı yapan uyanıklara tam beni geçecekken dışarı çıkıp ufak bir ayar veriyorum.  BU sebeple karşıdan gelenin sizi görmemesi de normal o bir kamyona karşı geldiğini düşünüyor . ayrıca söylüyorsunuz işte hız sınırı 90 olan yerde herkesi toptan geçeceğim diye aşırı hıza çıkıp yolun verdiği hakkı kullanıp 100 ile gidiyorum ne demek böyle bir hakkınız yok. Hız sınırı 100e mi çıktı. Hayır size hız sınırını %10 aşma hakkı verilmiyor. Hız sınırını %10 aştığınızda size ceza yazılmıyor. Aradaki farkı aracınızı pert ederek öğrenmiş bulunuyorsunuz. 

Umarım bir daha böyle atraksiyonlara ((yani hız sınırı 90 olan yerde 3-5 arabayı toptan geçeceğim diye kimbilir 120-130lara çıkıp sonra ancak 100de kalabilmeyi) girmemeyi  hız sınırını kafanıza göre yorumlamamayı öğrenmişsinizdir. 

 

Kusura bakmayın suçun tamamı sizde değil tabii ki . Muhtemelen karşıdan gelen de sizin gibi düşünen bıçkın bir leon sürücüsüdür. O da aynı şeyi yapınca kaza oluyor böyle.

Teori ve pratikte bir çok kişinin yetersiz olduğu bir ülkede kimsenin kimseye verdiği "ayar" tehlike yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

Kamyon, pickup ve benzeri araçları daha temkinli geçmek gerekli. Tek tek araç geçebilmek için tüm araçların takip mesafesine uyuyor olması lazım, pratikte yok böyle bir şey, ayar verenler bile varken inatla arayı kapatıp girmenizi kasıtlı olarak bile engelleyebilirler.

Bir de small overlap'lik bir şey göremedim ben.

Haklı/Haksız/suçlu/suçsuz ne öldüğünüzde ne de bu kadar uğraşmak zorunda kaldığınızda önemli değildir. O noktada da herkes hem fikirdir diye umuyorum.

Hız/Güvenlik/Kurallar arasında mantıklı bir denge bulmak gerekli. Bu denge yol/sürücü/araç/diğer sürücü ve araçlar gibi çok değişken kriterlere göre değişiyor. Zor iş.

Yanıtlama zamanı:

Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun. İyi ki paylaştınız, EMNİYET KEMERİ nin önemini de bir kez daha anlamış olduk. 

Muhammed İkbal Dübek tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız.

 

Bu arada hem katı bir şekilde kurallardan bahsedip hem de hata yaptığını düşünenlere "ayar" vermek nasıl bir çelişkidir ki yapılan hata bile değilken.

Yanıtlama zamanı:

Çok geçmiş olsun, Allahım beterinden saklasın. :nazar:

Yanıtlama zamanı:

Çok Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın!!

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.