Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fatih Mehmet USLU

Üye
  • Toplam İleti

    925
  • Katılım

  • Son ziyaret

Fatih Mehmet USLU Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Van
  • Arabam:
    2016 Egea 1.6 Multijet Urban
  • Meslek:
    Memur
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

2.407 profil görüntüleme

Fatih Mehmet USLU's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare

Recent Badges

761

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Lastiğin iç kısmını da kontrol edin, balon yapmış olabilir. Amortisör de patlamış olabilir. Patlak amortisör de standart bir kullanıcı tarafından anlaşılamayabilir.
  2. Baskı balata bitmiş gibi. Normalde 2. vites 6 bin devirde en az 90 km hıza çıkması lazım.
  3. Caravelle konusunu da çok araştırdığım için onunla ilgili de birkaç bilgi paylaşayım. Mesut beyin dediği gibi 8+1 olanları en mantıklı olanlar. Araştırdığım kadarıyla 8+1 otomobil ruhsatlı olanların muayenesi 2 senede bir, hız sınırı otomobil gibi. Ayrıca 6 aylık mtv ödemeleri otomobil sınıfı değil minibüs sınıfı gibi vergi ödüyor. Yani motor hacminden bağımsız ve otomobile göre daha düşük. Kısacası araç vergi dairesinin gözünde minibüs ama karayolları kanununa göre otomobil. Bunlar güzel yönleri. Olumsuz yanları ise yaklaşık 2 tonluk aracın yakıt tüketimi. Uzın yolda sakin kullanımda 6.5 litre yakanlar var ancak gerçekçi tüketim 9-10 litre arası olur tahminimce. Aşırı yüksek de sayılmaz cüssesine göre. 102 bg manuel, 140 bg manuel ve dsg, 180 bg dsg olarak t5 diye tabir edilen eski kasa motor seçenekleri var. Muhtemelen 2015 veya 2016 da t6 kasa ile ilk başta bu motorlar devam etmiş sonradan 115 bg manuel modelleri de tek tük üretilmiş, 140 bg 150 ye çıkarılmış ve 180 bg de 204 bg ye çıkarılarak son kasada devam etmiş. En çok rağbet göreni 140 veya 150 lik comfortline modeller. Trendline donanıma göre otomatik kayar kapı, makam perdeleri, 6 ileri şanzıman, 140 bglik motor, çelik jant vb. artıları var. Koltukları istenildiği gibi ayarlanamıyor. Sökülmesi kolay ancak tek başına çok zor. Çünkü 2 li koltukları bile çok ağır. Koltuklar öne doğru yatıyor ancak arkaya doğru uzun yol otobüslerindeki gibi açısı ayarlanmıyor. Dolmuş gibi sabit oturmanız gerekiyor. Benim için en büyük artılarından birisi ise öndeki yolcu koltuğunun tekli olması sebebiyle sürüş sırasında veya arabadan inmeden öne ve arkaya geçilebiliyor olmasıydı. Vazgeçmemdeki başka sebep ise otomobil gibi virajdan viraja atamayacak olmam sebebiyle araçtan çabuk sıkılacağımı düşündüm.
  4. Servislerin 2 katı fiyat vermelerine alışkınız da bu kadar fark da çok be.
  5. Düşük tüketim istiyorsanız grand Picasso, özellikle 2015 sonrası eat6 şanzımanlı olanı tercih edilebilir. Bu modellerin de fiyatı 100 bin in üzerinde genelde. Smax kullanışlı ve sportif bir araç, tüketimi 2.0 motorda nispeten fazla olabilir. Temiz olanlarını satmak zor olmaz ama biraz pahalı. Galaxy nin kaporta parçalarını bulma konusunda bazı şehirlerde sıkıntı yaşanabilir. Sürüş özellikleri açısından smax in çok gerisinde olacağını sanmam. Zafira artık getirilmiyor sanırım piyasada da pek yok. Alhamranın sadece 1.4 tsi dsg versiyonunu alabiliyorsunuz. Tüketimi üzer ağır ve benzinli olduğu için. Grand scenic de terdih edilebilir. Birkaç ay önce ben de bu araçlara çok baktım. 7 koltukluların çoğunda bagaj problemi olabilir. Son koltuk sırasını kaldırınca fazla bir bagaj kalmıyor. Ben caravelleye karar vermiştim. Ama eşimle birlikte caravelle bakmaya gidince fazla büyük olduğuna karar verdik. Zor bir seçim velhasılı. Allah kolaylık versin.
  6. Turbo hortumlarını kontrol ettirin.
  7. Bu araçların 7 koltuklu versiyonu da olacaktı sanki. Donanımlarda 7 koltuktan bahsedilmemiş. Türkiye'ye mi gelmiyor acaba.
  8. Depoyu fullemeden önce çok sakin bir sürüş yaparsanız fullediğinizde menzil 1000 km de gösterebilir.
  9. Bu motorla ilgili internette hiç video bulamadım. Hızlanma vs. ile ilgili. Sizin yorumlarınız nasıl. Daha önce kullandığınız bir araçla kıyaslarsanız mesela.
  10. Eksik silindirden kastım, silindirin birisinde ateşleme olmazsa o silindiri kullanamamış olursunuz. Bu da bariz performans kaybı yaşatır. Babamın focusunda yaşamıştık. Ankara'dan İstanbul'a gidinceye kadar rampalarda 3.cü vitese düşmeler vs. epey çekiş düşüklüğü yaşamıştık. Sorun bobindeymiş. Bir silindirin ateşlemesi tamamen kesilmiş. Benzer birşey olabilir sizinki de.
  11. Ateşleme sistemini kontrol ettirin. Bobin veya buji kablolarından birisi gitmiş olabilir. Eksik silindirle kullanıyor olabilirsiniz. Ya da iyi bir usta bulun gereken kontrolleri yapsın.
  12. Focusumla kışın geceleyin önüme aniden çıkan 15 cm çapında bir buz parçası üstünden geçmiştim. Alt tarafta bir yerlere çarpmıştı. Böyle titreşimli bir ses geldiğini farkettim. Rolantide gaza basınca da titreşim sesi geldiği için eksozdan şüphelenip lifte kaldırttım aracı. Eksoz kenarlarındaki koruma parçası hafif eğilip eksoza değmeye başlamış bu nedenle ses geliyormuş. Düzelttik geçti. Arada aracı kaldırınca kontrol etmekte fayda var.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.