Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mustafa Boran

Üye
  • Toplam İleti

    17
  • Katılım

  • Son ziyaret

Mustafa Boran Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Osmaniye
  • Arabam:
    '16 Focus 1.5 tdci trendx pws
  • Meslek:
    Ogretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Mustafa Boran's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Önceki gün yayalaya gidiyordum. Yol karanlıktı 80 yada 90 la giderken yolda aniden çukur çıktı kaçamadım. Ön taraftan küt diye biraz şiddetli ses geldi. Sonra yoluma devam ettim yolda bir sıkıntı olmadı. Gelincede hiç çalıştırmadım. Sabah lastiklere baktım bir sorun yoktu. Tahminim jantlarda biraz yamulma. Rot ayarında sürerken bişey farketmedim. Ama bozulmuşta olabilir. Bunların dışında bi sorun var mıdır. Şehre10 gün sonra inip göstermeyi düşünüyorum ama şimdiden bir sorun olur mu merak ediyorum.
  2. Fiesta 1.4 tdci mazot pompası 107 binde değişti araç şuanda 118 binde ve 2 yıl geçti. Mazot pompası 11bin olmuş. Değişmeli mi. Araç fazla kullanılmıyor. Seneye 124 binde olur tahminim o zaman değiştirsek sorun olur mu.
  3. İyi akşamlar. Ben henüz değiştirmedim 44300 km de 45000 e kadar kullanmayı ve bu süreç içerisinde araştırmaya devam etmeyi düşünüyorum. Servisler şanzıman yağı + şanzıman filtre ve işiliğe 1250 tl istiyor adana gizerler. Adana otokoç 1200 tl. Malzemeyi ben alırsam 70x7=490 yağ 120 filtre toplam 610 lira tutuyor. İşçilik araştırdım. Gizerler osmaniyede 190 tl işçilik dediler. Sanayide tanıdık vasıtasıyla biyer 40 tl dedi ama güvenemedim. Adanada sanayide biyer 100 tl dedi. Ama değiştirmesen 90 bin km ye kadar gider diyor. Ama kitapçıkta 45 bin km diyor değiştireceğim. Ama aldığınız kişi böyle düşünüp değiştirmemiş olabilir mi. Aldığınız kişiye sordunuz mu. --4 dakika sonra eklendi-- Aldığınız kişiye sorun. Yada yaptırdığı yere sorun dicem hatırlayamazlar belki ama bi bilgi verebilirler belki. Ben 3. Bakımı y. Serviste yaptırdım ama şanzımanı yaptırmadım çünkü 3yıl/45000 km gelmemişti. Toplam 1850 lira istiyorlardı tek seferde vermek istemedim. --6 dakika sonra eklendi-- Aracımdan memnunum ama bu süreçleri sevmiyorum. Normal yağ olsa bu kadar düşünmeyeceğim. --8 dakika sonra eklendi-- Bosch servisşde aramayı düşünüyorum. Kaç litre yağ koyuluyor diyorum 7 nin altında söyleyen mantıklı gelmiyor.
  4. İyi günler aracım 2016 model focus 1.5 tdci powershift. 1) şanzıman yağını herhangi bir ustaya yaptırsam sorun olur mu. 2) şanzıman yağı değişimi için makine kullanılıyor mu. Yada tapayı açıp normal yağ gibi mi boşaltılıp dolduruluyor. 3) yağı castrol transmax dual x 7 lt mi 4) başka hangi parçalar değişiyor filtre felan gibi şart mı.
  5. İyi günler aracım 2016 model focus3 1.5tdci pws otomatik 45000 kmde şanzıman yağ değişimi yaptıracağım. 1)Yağ değişimini herhangi bir ustaya yaptırsam sıkıntı çıkarmı. 2) yağ değişimini makineyle mi yapılıyor yoksa tapayı açıp normal yağ gibi mi değiştiriyorlar. 3) uygun yağ castrol transmax dual x 7 litre mi 4) filtre değişimi oluyor mu şart mı. Gerek olmayabilir dendi bana 5) başka ne değişmeli.
  6. Garntisi ne zaman bitiyor net bilmiyorum. Muayenesi nisan 2019 da. İlk tescil tarihi haziran 2019. 3 yıl garanti bu tarihlerin birinde bitiyor diye tahmin ediyorum. Garantiyi uzatmamışlar diye düşünüyorum. servise sormam gerekiyor. Yag değişimide bu tarihlerin birinde olacak gibi.
  7. Bu ses boğaz kelebeğinden geliyor. Servis normal dedi sizdede bu ses var mı. Focus 1.5 tdci pws
  8. Focus 1.5 tdci pws garantisi dolmuş aracımın şanzıman yağını servis dışında değiştirsem. Ne gibi sıkıntı ile karşılaşabilirim. Normalde 7 litre yağ değişimi oluyormuş eksik yada yanlış değişim yaparlar mı. Birde iyi niyet garantisi var mı nasıl geçerli oluyor
  9. 2016 model focus 1.5tdci pws otomatikler için opet fullmax 0w30 yagıda wss m2c950a sartını sağlıyor sizce bu yağ iyimidir.
  10. Torpido ön konsolu egeadan almışlar gibi duruyor
  11. Ses gelen parca hemen orda ucunda kalın bir hotum var radyatörun yanından aşagı dogru iniyor sanırsam alttan radyotere baglı devirdaim pompası olabilir mi bilmiyorum. Tiz ses motorun ortasından lıkırtı şeklinde bir ses gelerek bitiuor
  12. Çıkan ses fan sesi gibi degil cok ince zzzzzzz şeklinde igne ucu kadar bir delikten basınclı bir hava geliyormuş gibi. Ama kapıyı açınca bile bu ses gelmeye başlıyor. Motor stop edincede geliyor sesin geldiği yere kulağımı yaklaştırınca duyuyorum --35 dakika sonra eklendi-- Resmi sahibinden.com da buldum. Ses bu kısımdan geliyor. Sizin aractada aynı ses var mı.
  13. Bu yağ acea c2 c3 sertifikalı bu olur mu acaba 1.5 tdci pws 2016 model araca. Birde arabanın kapılarını acınca yada biyerden gelip stop ettiğinde motordan arabanın sağ tarafından tiz bi ses geliyor. Süre tuttum 5dk kadar surdu sonra kesildi. Normal midit. --13 dakika sonra eklendi-- Böyle bişey buldum netten volvoline m2c950a sertifikasyonluymuş
  14. 2016 ford focus 1.5tdci pws araca castrol edge 0w30 ve sanziman yagi olsrak castrol transmax dual uygun mudur. Onerebilecegjniz baska yag var mi --51 dakika sonra eklendi-- Adana va gaziantepi aradim 5w30 fmy kullaniyorlarmis. 2018 modeller icin 0w30 u kullaniyorlarmis. 0w30 kullanan bildiginiz yetkili servis yok mu.
  15. Castrol edge acea c2 sae 0w30 sertifikasi var bu yagi koyduramiyormuyuz 2016 kullanim klavizunda var. --3 dakika sonra eklendi-- Sanziman yagi olarak castrol transmax dual koydursak bisey olur mu. Filtre conta gibi parcalari piyasada bulabilirmiyiz.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.