Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.0 Ecoboost Yakıt Tüketim Değerleri


Ahmet A.

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar bu aracı tam 16 aydır kullanıyorum. 16 ayda 16.000 km. Çoğu yoğun İstanbul trafiğinde, bir kısmı ise İstanbul-Adapazarı arasında. Öncelikle şehirlerarası ile başlayayım. İstanbul Adapazarı arasında 130 km'lik yolda, 100 km/sa sabit hızda ortalama tüketim 5.4 lt'dir. Bazen ise hızı 120 km/sa te sabitliyorum. O zaman tüketim 5,8'e geliyor. Ama kanım kaynar duramam derseniz ki en son bayramda hızı hiç sabitlemeden kullandım aracı, genelde 140-160 km/sa hızlarda. Bu durumda da tüketim 6,4 lt oldu. Sonuçta ben genelde 100-120 km/sa hızlarda kullanan biri olduğumdan benim için bu aracın şehirlerarası tüketimi 5,4-5,8 arasıdır. 

 

Şehir içinde ise durum çok daha karmaşık, o kadar çok dış faktör var ki. Zaten kullanıcalardan bu kadar farklı sonuçlar gelmesi de dış faktörlerin tüketime olan yoğun etkisi. Trafik yoğunluğundan tutun, kullandığınız güzergahtaki ışıkların sayısı, yolların eğimli yokuşlu olması, havanının sıcaklığı ve hatta bulunduğunuz yerdeki yükseklik, lastiklerinizin basıncına kadar. Örnek vermek gerekirse, yazın trafiğin az olduğu dönemde, havaların sıcak olduğu ve nispeten az eğimli iş güzergahımda ortalama şehir içi tüketim 6,2-6,4 arasındadır. Kışın ise havaların soğuması ve tabi meşhur dur-kalk istanbul trafiği ile ortalama tüketim 7,0 - 7,4 bandına oturmaktadır. Eğer bu ağır şartlarda bir de arabayı oldukça yüksek eğimli güzergahlarda kullanıyorsanız tüketitim rahatlıkla 7,5 - 8,0 lt bandına oturacaktır. Tabi bu en kötü şartlardaki en üst limitlerdir.  

 

Sonuç olarak ortalamada bu aracın şehir içi tüketimi normal bir şehir için 6,0-6,5 arasındadır. İstanbul için ise 6,5-7,0 arasındadır. Aracı tabi ister istemez dizellerle kıyaslıyoruz. Sonuçta tüketim değerleri normal bir benzin 1,6 ile dizel arasında. Bundan önce kullandığım araç fiat linea 1.3 dizeldi. Aynı güzergah ve şartlarda şehir içi tüketim 6 lt civarındaydı. Aradaki fark 1 lt. Basit bir hesapla yılda 15.000-20000 km yol yapan birisi için yıllık karınız 1.000 TL civarında olacaktır. Aynı model araçlardaki 10.000 tl dolaylarındaki fiyat farkını düşünününce aracınızı 10 yıl kullanacaksınız da kendini amorte edecek. Tabi edecek de ne olacak orası ayrı. Yılda 30.000 km ve üstü kullananlar için ise dizel hala iyi bir alternatif olabilir. Volkswagen grubunun 1.2 leri, fordun 1.0 ları ve diğer firmaların yeni gelen küçük hacimli motorlar ilerleyen yıllarda iyiden iyiye piyasaya hakim olacak. 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ordaki statları olan kötü "ekobos" Cem abinin ;)

Sence farketmedim mi?

Cem abi intercitypark'tadır şimdi meşguldür, dönünce gerekli ayarı verir rahat ol  :kıhkıh:

Gerçi kaale bile almaz da fakir bir öğrenciye göre yine de yüksek değerler bunlar. Ozan'cığım gerek bu tartışmanın devamı için :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün 1.0 eb ile bilgisayardaki tüm verileri sıfırlayıp marmaris-bodrum arası geziye çıktık.Araçta 2 yetişkin bir çocuk git gel 330 km yol katetim.Bu yolu bilen bilir yolun azımsanmayacak bir kısmı inişli çıkışlı yollardan ibaret.Gün sonunda yol bilgisayarında 5.4 lt / 100km gördüm.✌✌

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bugün 1.0 eb ile bilgisayardaki tüm verileri sıfırlayıp marmaris-bodrum arası geziye çıktık.Araçta 2 yetişkin bir çocuk git gel 330 km yol katetim.Bu yolu bilen bilir yolun azımsanmayacak bir kısmı inişli çıkışlı yollardan ibaret.Gün sonunda yol bilgisayarında 5.4 lt / 100km gördüm.✌✌

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Eveeet.Dün opete pompaya yanaştıııım dolduuuur dedim.Neyse tabanca attı çocuk sordu devam edemmi diye.Yok dedim tabikide.Neyse 124 tl ödedim bindim düldüle sonra dedim dur hesaplayam hemen.Yapılan km 530.Aldığı yakıt 124 tl .Araç 7lt/100km gösteriyordu.Hesapladım ki ne görüyüm 24 krş felan çıktı.Dedim noluyo.Hadi bakalım neden bu kadar düşük çıktı tahminleri görelim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.