Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Abdül Mehmed

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Abdül Mehmed Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus 1.0 Eco Trend X
  • Meslek:
    Mimar
  • Cinsiyet:
    Bay

Abdül Mehmed's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

7

Toplam Beğeni

  1. Baya vaktimi aldı okumak :/ Anladığım kadarı ile nisan mayıs ayında gelecek olan otomatik 1.5 dizel için. 1.0 lar için ise eylülü bekleyeceğiz. 1.5 dizek otomatiklerin fiyatına bakmak lazım. Eylüle kadar bekleyemeyeceğim sanırım, umarım bu sebepten ötürü golfe kaymam. Yalnız ben yeni kasayı canlı görmedin sadece fotoğraflardan ama ne yalan söyleyeyim, çok beğenmedim. Şu anki mevcut direksiyon ve ön konsol daha çok hoşuma gidiyor.
  2. Arkadaşlar, geçen hafta ümraniye nuray otomotive gittim. Focus 1.0 otomatik vites gelecekmiş yakında mayıs gibi. Çift kavramalı yeni nesil otomatik vites, yanlış anlamadıysam 8 ileri olacakmış ama emin değilim. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim, özellikle yakup bey bilginiz var mıdır. Araç hangi tarihte satışa sunulacak, tahmini fiyatı ne olur ve hangi donanım paketinde sunulacak ? Malum şu anda düz vitesi 1.0 lar titanium ile satılıyor. 2013 model 1.0 ecoboostumdan çok memnum olmama rağmen, sırf otomatik vites için satıp golf alacaktım. 1.0 lar için otomatik vitesi duyunca, hem de yeni nesil otomatik vitesler, kararımı verdim. Bu arada dizellere de otomatik vites geliyormuş.
  3. Arkadaşlar bu aracı tam 16 aydır kullanıyorum. 16 ayda 16.000 km. Çoğu yoğun İstanbul trafiğinde, bir kısmı ise İstanbul-Adapazarı arasında. Öncelikle şehirlerarası ile başlayayım. İstanbul Adapazarı arasında 130 km'lik yolda, 100 km/sa sabit hızda ortalama tüketim 5.4 lt'dir. Bazen ise hızı 120 km/sa te sabitliyorum. O zaman tüketim 5,8'e geliyor. Ama kanım kaynar duramam derseniz ki en son bayramda hızı hiç sabitlemeden kullandım aracı, genelde 140-160 km/sa hızlarda. Bu durumda da tüketim 6,4 lt oldu. Sonuçta ben genelde 100-120 km/sa hızlarda kullanan biri olduğumdan benim için bu aracın şehirlerarası tüketimi 5,4-5,8 arasıdır. Şehir içinde ise durum çok daha karmaşık, o kadar çok dış faktör var ki. Zaten kullanıcalardan bu kadar farklı sonuçlar gelmesi de dış faktörlerin tüketime olan yoğun etkisi. Trafik yoğunluğundan tutun, kullandığınız güzergahtaki ışıkların sayısı, yolların eğimli yokuşlu olması, havanının sıcaklığı ve hatta bulunduğunuz yerdeki yükseklik, lastiklerinizin basıncına kadar. Örnek vermek gerekirse, yazın trafiğin az olduğu dönemde, havaların sıcak olduğu ve nispeten az eğimli iş güzergahımda ortalama şehir içi tüketim 6,2-6,4 arasındadır. Kışın ise havaların soğuması ve tabi meşhur dur-kalk istanbul trafiği ile ortalama tüketim 7,0 - 7,4 bandına oturmaktadır. Eğer bu ağır şartlarda bir de arabayı oldukça yüksek eğimli güzergahlarda kullanıyorsanız tüketitim rahatlıkla 7,5 - 8,0 lt bandına oturacaktır. Tabi bu en kötü şartlardaki en üst limitlerdir. Sonuç olarak ortalamada bu aracın şehir içi tüketimi normal bir şehir için 6,0-6,5 arasındadır. İstanbul için ise 6,5-7,0 arasındadır. Aracı tabi ister istemez dizellerle kıyaslıyoruz. Sonuçta tüketim değerleri normal bir benzin 1,6 ile dizel arasında. Bundan önce kullandığım araç fiat linea 1.3 dizeldi. Aynı güzergah ve şartlarda şehir içi tüketim 6 lt civarındaydı. Aradaki fark 1 lt. Basit bir hesapla yılda 15.000-20000 km yol yapan birisi için yıllık karınız 1.000 TL civarında olacaktır. Aynı model araçlardaki 10.000 tl dolaylarındaki fiyat farkını düşünününce aracınızı 10 yıl kullanacaksınız da kendini amorte edecek. Tabi edecek de ne olacak orası ayrı. Yılda 30.000 km ve üstü kullananlar için ise dizel hala iyi bir alternatif olabilir. Volkswagen grubunun 1.2 leri, fordun 1.0 ları ve diğer firmaların yeni gelen küçük hacimli motorlar ilerleyen yıllarda iyiden iyiye piyasaya hakim olacak.
  4. Arkadaşlar dün ve bugün özellikle ahmet ve cem abinin tavsiyelerine uyarak deneme yaptım. Öncelikle ekrandan ortalama yakıt tüketimini sıfırladım. Daha sonra her gün kullandığım güzergahta işe gidip geldim ve toplamda 28 km yol kat ettim. Yakıt tüketimi ortalaması 6.1 lt/km olarak gözüküyor. Her ne kadar mesafe az olsa da ortalama tüketimin bundan fazla olmayacağını düşünüyorum, çünkü kullanmak zorunda kaldığım güzergah çok yoğun olmasa da içerisinde bir çok dur kalk ve trafik ışığı barındıran bir cadde. Depo boşaldığında ayrıca pompa hesabı da yapıp, değerleri kontrol etmeye çalışacağım. Aracı alırken şehir içi 7 lt/km olsa öpüp başıma koyarım demiştim ama bu değerlerin 6 lt/km lere inebilecek gibi durması beni acayip sevindirdi Yazdıklarınızı yeni gördüm, ecomode sürüş puanını da yeni öğreniyorum. Foruma girmek araçtan en efektif şekilde yararlanmamı sağlayacak galiba. Sürüş tavsiyeleri için teşekkürler, edebildiğim kadarıyla bu şekilde kullanmaya çalışıyorum. Motorun sesine göre vites artırmaya hepimiz alışkınız ama bu tarz yeni nesil araçlarda alışkanlıkların değişmesi lazım. Benim şöyle bir hatam olmuştu, aracı ilk aldığım anda ve ilk 100 km sonunda ortalama tüketim değeri yaklaşık 15 lt/km civarındaydı. Sonuçta 500 km'ye geldiğinde 8.7 ye kadar inmişti ama ilk başlardaki yüksek tüketim değerleri, aracın esas ortalama tüketim değerlerini hep yukarı çekmiş.
  5. Bu sorun da herhalde hemen hemen herkeste var, sebebi nedir bilmiyorum ama sanırım kafasına göre startstop yapıyor. Yinede %80 oranda sıkıntı yok diyebilirim.
  6. Yardımlar için teşekkürler, önerileriniz uygulayıp tüketim değerlerini kontol edicem. Eğer istediğim rakamları elde edebilirsem, uzun yıllar araçtan vazgeçmeyeceğim gibi, çünkü performans ve konforu beklediğimdem daha iyi.
  7. Açıkçası sıfırlanabildiğini bile bilmiyordum. Ahmetin tavsiyesine uyarak depoyu sıfırdan fulleyip yol bilgisayarı ve manuel kontrol yapmayı düşünüyorum. Benim koşullarımda ortalama tüketim 7 lt/km civarında gelirse harika olur.
  8. Öncelikle Cem abi tavsiyelerin için çok teşekkürler. Tecrübe bu olsa gerek Söylediğin hususların bazılarına dikkat ediyordum ancak hepsine değil. Ayrıca verdiğim tüketim değerleri yol bilgisayarındandır. Lasitklerin hava basıncı da normal. Ahmet paylaştığın veriler harika, umarım aracım 7.000 km ye geldiğinden aynı rakamları bende yakalarım. Yalnız ben aracımı henüz uzun soluklu bir otoban sürüşüne çıkaramadım. Örneğin benim araçta ortalama hız 22 km/h :/ Bunun yanında istanbul trafiği bence diğer şehirlere göre tüketimi %5-10 artıtırır gibi. Son olarak sayfandan incelediğim kadarıyla deneme yaparken ortalama tüketimi sıfırlıyorsun. Ben bunu hiç yapmadım, serviste arabayı teslim aldığımda km 10 ve ortalama yakıt tüketimi 34.5 lt/km idi Tabi bu ortalama tüketim değeri yavaş yavaş aşağılara indi, ancak ilk başlarda bu düşüş çok hızlı iken ortalama tüketim 10 lt/km'nin altına indiğinden yavaşladı. Şu anda her işe gidip geldiğimde (yaklaşık 20 km) tüketim değeri 0.1 orarında azalıyor. Önümüzdeki hafta istanbul adapazarı yolculuğundan sonra tüketim değerinin 7 lt/km lere inmesini umuyorum.
  9. Sevgili Ford kullanıcıları, öncelikle trend x 1.0 ecoboost aracımı 1 ay önce teslim aldım. Aracı alırken golf 1.2 modeli ile kararsız kaldım ve her ikisi ile test sürüşü imkanım oldu, ancak bir kaç sebepten ötürü forda karar getirdim. Benim için aracın benzinli olması ve düşük yakıt tüketimi vaad etmesi önemliydi. Ancak şu ana kadar ortalama yakıt tüketim değerleri bana yüksek geliyor, aracım 575 km'de ve yalnızca şehir içinde kullandım. Kullanım tarzım oldukça sakindir. Yakıt tüketim değeri ise 100 km'de 8.7 lt. Bunda henüz uzun yol yapmamış olmam, motorun yeni olması, çok yüksek devirlere çıkmamış olmam etkili midir ? Tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirm.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.