Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
10/11/2017 - 10:12 tarihinde, Hakan Fatih yazdı:

zaten hertürlü ss olan araçlarda aküler marka farketmeksizin 2-3 yıl arasında ömrünü dolduruyor.

Şart değil. 

Sadece yeterli akım sağlayamaması şaşırtıcı olmaz. Bende beş seneye yakın dayandı söz gelimi.

Sonra bir sabah tık....

• Yanıt 63
  • Görüntüleme 18k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Akülerin garantisi zaten iki yıldır. İki yılda da akü start stopu güvenli kullanıma yetecek voltajı üretememeye başlayabilir. Bir de start-stop hafızasını silmek lazım. Bunu bilgisayara

• Rıza Altıntaş
    Rıza Altıntaş

Hocam akü ölçümü yaptırın muhtemelen vakti gelmiştir. Değistirdikten sonra da çalışmamaya devam ederse serviste bilgisayara bağlıyorlar ve akü ya da start stop için birşey sıfırlıyorlar sayaç gibi tam

• Test Menüsü veya Gauge Menü diye forumda ararsanız var. Orada anlatımlı - resimli var.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

2 gün önce hafıza sıfırlamayı yaptım.. o gün çalışmadı, dün çalıştı :)

ama adımları takip edince akü simgesi sönmedi.. ss çalışınca tekrar sıfırlama yaptım acaba akü şimdi mi doludur diye, yine sönmedi..3 kere söndü yandı ve yanık kaldı..

bakalım ne kadar çalışacak. ölçtüreceğim yinede..

dururken akü 11.9 volt, hareket halindeyken 14.3 volt

birde anladığım kadarı ile bu efb yada agm aküler tamam 2 kat 3 kat daha fazla marş basma ömrüne sahip ama akünün ömrü yine 5-6 yılı geçmez sanırım. aynı sürede daha fazla marş bassın diye üretilmişler

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Valla ne kadar mantıklı bilmiyorum ama bende benzin çeyrek deponun altına düştüğü zaman çalışmıyor, ama 100tl benzin koyunca tıkır tıkır çalışıyor. Parayla çalışıyor mübarek... Gerçekten ama... Bu arada aracın 4. Yılı doldu

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

valla ben yeni değiştirdim aküyü. fakat ölçüm yaptım yeni akü 11.5 çıkıyo. garip bi durum

Yanıtlama zamanı:
4 saat önce, Hakan Fatih yazdı:

valla ben yeni değiştirdim aküyü. fakat ölçüm yaptım yeni akü 11.5 çıkıyo. garip bi durum

Çalışma anında mı ölçüm yaptınız? Yoksa doğru sonuç olmaz.

Yanıtlama zamanı:

İki gün önce bizim aküde mefta oldu,akü değişimi için ben gitmedim ve orjinal aküye bakmakta aklıma gelmedi. Bu işleri babam halletti lakin şöyle bir problem var eski akü yerine takılan akü 55 amper ve akü bölmesine küçük kalmış, ustanın dediğine göre araçtan çıkan aküde 52 ampermiş zaten o yüzden sorun olmazmış v.s
Uzun lafın kısası bizim aküler (1.6 atmosferik) 52 amper mi,takılan 55 amper yeterli midir?

Yanıtlama zamanı:
13 saat önce, Hakan Fatih yazdı:

değerleri tam hatırlamıyorum ama düşük biraz, üretim tarihine baktınız mı? şarj edilip takılması daha iyi olur.

--4 dakika sonra eklendi--
6 saat önce, Semih G. yazdı:

İki gün önce bizim aküde mefta oldu,akü değişimi için ben gitmedim ve orjinal aküye bakmakta aklıma gelmedi. Bu işleri babam halletti lakin şöyle bir problem var eski akü yerine takılan akü 55 amper ve akü bölmesine küçük kalmış, ustanın dediğine göre araçtan çıkan aküde 52 ampermiş zaten o yüzden sorun olmazmış v.s
Uzun lafın kısası bizim aküler (1.6 atmosferik) 52 amper mi,takılan 55 amper yeterli midir?

yeterlidir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
17 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

Çalışma anında mı ölçüm yaptınız? Yoksa doğru sonuç olmaz.

yok araç çalışmıyorken ölçüm yaptım. elektronik herşey kapalıydı

--2 dakika sonra eklendi--
8 saat önce, Ozan Kar yazdı:

değerleri tam hatırlamıyorum ama düşük biraz, üretim tarihine baktınız mı? şarj edilip takılması daha iyi olur.

--4 dakika sonra eklendi--

yeterlidir.

üretimi yeni. bugun baktım 11.9 olmuş. giderek yükseliyo ötv gibi :)

Yanıtlama zamanı:

Geçen sene 75'lik normal Akü alıp taktırdım Start-Stop çalışıyor Marka:İnci sıkıntısını görmedim

Yanıtlama zamanı:
09.11.2017 - 17:04 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

Alt sınırda. 12 üstünde olması beklenir. 12.4-12.5 güzel değerler. 

Ama tabii şarj durumu da çok etkili. 

Dün akşam çalıştırma öncesi kontrol ettim. Gauge test menüsünde akü voltajı 11.5 görünüyor. 

Normal mi bu ? 

Benimkinde stop start devreye girme çok istekli, bir sıkıntı görmüyorum. 

Yanıtlama zamanı:
32 dakika önce, H. Cenk yazdı:

Normal mi bu ? 

Voltaj düşük ama akım iyi demek ki.

Benim aklımda kalan değerler:

12,6 V %100

12,5 V 85% 

12,3 V 50% 

11,9 V Riskli

10,7 V Ölmüş

Bunlar motor çalışmazken ki değerler, çalışma esnasında 13,7-14,7 arası oynar.

Ama tabii önemli olan marş motoru çalıştırma için akım çektiğinde voltajın ne kadar dayanabileceği.

Yanıtlama zamanı:

Ben agm akü aldım ama ss gene yok [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] yarın servise gidem hele bi. 12.4v gösteriyor araba çalışmazken. Hafızayıda resetledim

Yanıtlama zamanı:
Ben agm akü aldım ama ss gene yok [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] yarın servise gidem hele bi. 12.4v gösteriyor araba çalışmazken. Hafızayıda resetledim

Aynı sorun bendede var. Garantiden Akü değişimide oldu. Hafızayı 5 kere ön sis, 3 kere 4’lü flaşöre basıp mı sıfırlıyorsun ? Onu yapıncada 2 veya 3 kere ss çalışıyor. Sonrasında gene yok!..

Akın Usta ilede konuştuk. Oda tecrübe etti. ECU’da olabilir demişti.

Sen yarına ona bir uğra bakalım, sende tecrübe kazansın :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.