Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl comment_447481 herkese merhaba. bugün aracımın periyodik bakımını özel serviste yaptırdım. fakat yağ bakım zamanını sıfırlamayı beceremedik ustayla. birde hafif bi terleme vardı fotolarını koydum. sizce önemsiz bir terleme mi yoksa conta değişimi gerekli mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl comment_447484 Başlığı düzenliyorum, lütfen daha dikkatli olalım seçimlerde. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl comment_447489 Böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikle ;1- Kontağı açın2- fren ve gaz pedallarına basılı tut3- ekranda oil reset gibi bir yazı çıkınca sol taraftaki ok tuşuna basınız Bu işlem sonrası yağ bakım periyodu sıfırlanmış olacak Terleme için de balata spreyi ile o kısmı temizleyip takip edin eğer hala oluyorsa ise değiştirmekte fayda var . Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl Yazar comment_447494 Teşekkür ederim.balata spreyi ile temizleme yaptım ve takipteyim. sizin başınıza geldi mi böyle bir olay? tahminimce sıvı conta kullanılması ve düşük yağ viskozitesine bağlı bir terleme gibi görünüyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl comment_447495 Hafif degil bu terleme. Kontrol ettirin. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl Yazar comment_447496 4 dakika önce, Servet Ö. yazdı: Hafif degil bu terleme. Kontrol ettirin. Servet bey damlama yok hiç. ve damlacık ta yok. sadece yüzeysel olarak a4 kağıdının yarısı kadar alanda var. baktım alt contadan terlemiş gibi görünüyor. usta ''Noolcak la O gendine masraf yaratıpdurun bizimoğlan'' dedi (muğlalı ) Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl comment_447500 45 minutes ago, Hakan Fatih said: Servet bey damlama yok hiç. ve damlacık ta yok. sadece yüzeysel olarak a4 kağıdının yarısı kadar alanda var. baktım alt contadan terlemiş gibi görünüyor. usta ''Noolcak la O gendine masraf yaratıpdurun bizimoğlan'' dedi (muğlalı ) Az uz degil bu, turbonun yag borusu vs dir gereksiz masrafi asil o zaman gorursunuz? Alt conta diye birsey yok motorda bu arada. Motorda ust kapak contasi ve Karter incin ise sivi contasi var. Diger yerlerde de muhtelif ufak tefek contalar var. Siz biryerleriniz devamli kanayinca doktora gitmeyip kan mi alirsiniz damardan eksildikce Daha once gormedigi kasa ve motor icin yorum yapan ustana da buradan selamlar. Kendisine iki cift sozum var: Asilaa ikiye ayrilipduruu, karma asilaaa, kakma asilaaa. Otursun traktor falan yapivesin o gari. --1 minute later eklendi-- Not: Sizin motor zaten hepi topu A4 kagidi kadar, eger yarisi kadari yaglanmis ise peh ki peh. Kasım 17, 20178 yıl Servet Ö. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 17, 20178 yıl Yazar comment_447509 karter contasından terlemiş veya sızdırmış. işyerim sanayide. 2-3 günde bir kontrol edip sonucu size bildiririm. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 20178 yıl comment_447717 Bence arkadaşlar her yağ deyişiminde yada 2 yağ deyişiminde bu tür sorunların önüne gećmek ićin conta deyişmekte fayda var diye düşünüyorum... sizcede doğru deyilmi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 20178 yıl comment_447794 11 hours ago, Yüksel Koyutürk said: Bence arkadaşlar her yağ deyişiminde yada 2 yağ deyişiminde bu tür sorunların önüne gećmek ićin conta deyişmekte fayda var diye düşünüyorum... sizcede doğru deyilmi? Ne contası hocam? Neden bahsediyorsun? Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 20178 yıl comment_447796 Ben dede daha önce oldu ben hiç beklemedim gidip sıvı conta yerine kendi orjinal conta sını takdırdım sorun ćözüldü. Halendaa bir terleme filan yok yani sıvı conta yerine kendi contasını kullanmak daha iyi olmazmı bunu diyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 20178 yıl comment_447812 1 hour ago, Yüksel Koyutürk said: Ben dede daha önce oldu ben hiç beklemedim gidip sıvı conta yerine kendi orjinal conta sını takdırdım sorun ćözüldü. Halendaa bir terleme filan yok yani sıvı conta yerine kendi contasını kullanmak daha iyi olmazmı bunu diyorum. Hocam neyin contası bu? Karter contası mı? Anlasam bi... Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 20178 yıl comment_447827 Servet bey karter contasından bahsedeyiyorum. Bazı focuscu lar hatta diğer araç sahipleride aynı hatayı yapıyorlar. O contayı deyiştirmek yerine sıvı conta yapılıyor yada yaptırılıyor. Bu sizcede yanlış deyilmi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 20178 yıl Yazar comment_447862 abi kendi contası zaten sıvı conta değil mi? yoksa kalıp conta mı? ben orjinali sıvı conta diye biliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 20, 20178 yıl comment_447873 3 hours ago, Yüksel Koyutürk said: Servet bey karter contasından bahsedeyiyorum. Bazı focuscu lar hatta diğer araç sahipleride aynı hatayı yapıyorlar. O contayı deyiştirmek yerine sıvı conta yapılıyor yada yaptırılıyor. Bu sizcede yanlış deyilmi. Her yag degisiminde karter contasi degismez. Kacirmadigi suretle karter acilmaz. Karter contasi diye birsey yoktur, sivi silikondan conta yapilir. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın