Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0 Ecoboost Hafif Terleme Mevcut, Conta Değişmeli mi?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

herkese merhaba. bugün aracımın periyodik bakımını özel serviste yaptırdım. fakat yağ bakım zamanını sıfırlamayı beceremedik ustayla. birde hafif bi terleme vardı fotolarını koydum. sizce önemsiz bir terleme mi yoksa conta değişimi gerekli mi?

IMG_20171117_112048.jpg

IMG_20171117_112043.jpg

IMG_20171117_112056.jpg

• Yakup Ç. A., başlığı 1.0 Ecoboost Hafif Terleme Mevcut, Conta Değişmeli mi? olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:

Böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikle ;

1- Kontağı açın

2- fren ve gaz pedallarına basılı tut

3- ekranda oil reset gibi bir yazı çıkınca sol taraftaki ok tuşuna basınız
Bu işlem sonrası yağ bakım periyodu sıfırlanmış olacak

Terleme için de balata spreyi ile o kısmı temizleyip takip edin eğer hala oluyorsa ise değiştirmekte fayda var .

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Teşekkür ederim.balata spreyi ile temizleme yaptım ve takipteyim. sizin başınıza geldi mi böyle bir olay? tahminimce sıvı conta kullanılması ve düşük yağ viskozitesine bağlı bir terleme gibi görünüyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
4 dakika önce, Servet Ö. yazdı:

Hafif degil bu terleme. Kontrol ettirin.

Servet bey damlama yok hiç. ve damlacık ta yok. sadece yüzeysel olarak a4 kağıdının yarısı kadar alanda var. baktım alt contadan terlemiş gibi görünüyor. usta ''Noolcak la O gendine masraf yaratıpdurun bizimoğlan'' dedi (muğlalı )

Yanıtlama zamanı:
45 minutes ago, Hakan Fatih said:

Servet bey damlama yok hiç. ve damlacık ta yok. sadece yüzeysel olarak a4 kağıdının yarısı kadar alanda var. baktım alt contadan terlemiş gibi görünüyor. usta ''Noolcak la O gendine masraf yaratıpdurun bizimoğlan'' dedi (muğlalı )

Az uz degil bu, turbonun yag borusu vs dir gereksiz masrafi asil o zaman gorursunuz? Alt conta diye birsey yok motorda bu arada. Motorda ust kapak contasi ve Karter incin ise sivi contasi var. Diger yerlerde de muhtelif ufak tefek contalar var. Siz biryerleriniz devamli kanayinca doktora gitmeyip kan mi alirsiniz damardan eksildikce :)

Daha once gormedigi kasa ve motor icin yorum yapan ustana da buradan selamlar.

Kendisine iki cift sozum var: Asilaa ikiye ayrilipduruu, karma asilaaa, kakma asilaaa. Otursun traktor falan yapivesin o gari.

--1 minute later eklendi--

Not: Sizin motor zaten hepi topu A4 kagidi kadar, eger yarisi kadari yaglanmis ise peh ki peh.

Servet Ö. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

karter contasından terlemiş veya sızdırmış. işyerim sanayide. 2-3 günde bir kontrol edip sonucu size bildiririm.

Yanıtlama zamanı:

Bence arkadaşlar her yağ deyişiminde yada 2 yağ deyişiminde bu tür sorunların önüne gećmek ićin conta deyişmekte fayda var diye düşünüyorum... sizcede doğru deyilmi?

Yanıtlama zamanı:
11 hours ago, Yüksel Koyutürk said:

Bence arkadaşlar her yağ deyişiminde yada 2 yağ deyişiminde bu tür sorunların önüne gećmek ićin conta deyişmekte fayda var diye düşünüyorum... sizcede doğru deyilmi?

Ne contası hocam? Neden bahsediyorsun?

Yanıtlama zamanı:

Ben dede daha önce oldu ben hiç beklemedim gidip sıvı conta yerine kendi orjinal conta sını takdırdım sorun ćözüldü. Halendaa bir terleme filan yok yani sıvı conta yerine kendi contasını kullanmak daha iyi olmazmı bunu diyorum.

Yanıtlama zamanı:
1 hour ago, Yüksel Koyutürk said:

Ben dede daha önce oldu ben hiç beklemedim gidip sıvı conta yerine kendi orjinal conta sını takdırdım sorun ćözüldü. Halendaa bir terleme filan yok yani sıvı conta yerine kendi contasını kullanmak daha iyi olmazmı bunu diyorum.

Hocam neyin contası bu? Karter contası mı? Anlasam bi...

Yanıtlama zamanı:

Servet bey karter contasından bahsedeyiyorum. Bazı focuscu lar hatta diğer araç sahipleride aynı hatayı yapıyorlar. O contayı deyiştirmek yerine sıvı conta yapılıyor yada yaptırılıyor. Bu sizcede yanlış deyilmi.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

abi kendi contası zaten sıvı conta değil mi? yoksa kalıp conta mı? ben orjinali sıvı conta diye biliyorum.

Yanıtlama zamanı:
3 hours ago, Yüksel Koyutürk said:

Servet bey karter contasından bahsedeyiyorum. Bazı focuscu lar hatta diğer araç sahipleride aynı hatayı yapıyorlar. O contayı deyiştirmek yerine sıvı conta yapılıyor yada yaptırılıyor. Bu sizcede yanlış deyilmi.

Her yag degisiminde karter contasi degismez. Kacirmadigi suretle karter acilmaz. Karter contasi diye birsey yoktur, sivi silikondan conta yapilir.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.