Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Aniden çekişten Düşme Ve Gürültülü Motor çalışmasında Yatak Mı Sarmıştır ?


Kemal G.

Soru

Arkadaşlar Merhaba,

3 Gün önce kısa mesafe yolculuk yaparken 90 km hızla 5. vitesle seyir halindeyken gaza biraz daha yükleneceğim sırada arabanın titrediğini duydum ve motor çekişten düştü, az ilerde oto expertisçi vardı hemen oraya götürdüm. Arabayı bilgisayara bağladı, "Ciddi bir şey yok, Dizel Partikül Filtresi tıkanmaya başlamış temizletmeni öneririm" dedi.

Mekandan çıktım eve doğru tam gidiyorum 2. viteste arabadan yüksek gürültülü bir çalışma sesi geldi. Çat çat çat çat diye motorda bir vurma sesi hemen arabayı stop ettim. Tabi stop etmeden önce göstergelere baktım, hiç bir uyarı, ikaz yoktu. Hararet 80 derece dolaylarındaydı.

Ustamı aradım, hemen arabanın yağını kontrol et dedi. Yağı kontrol ettim. Yağ normal seviyedeydi. Sonra arabayı çalıştırmamı söyledi, usta telefondan sesi dinledi: "Araba yatak sarmış, çekici ile gönder" dedi. Aracı götürdüm, tekrar dinledi: "Yağ pompası vazifesini yapmadı büyük ihtimalle" dedi.

Şimdi sorum şu: Motor çalışıyor. Ama acı acı sesle, Sizce bu araba yatak mı sarmıştır. Yoksa subap, sekman vs. problemi olabilir mi ?

Çünkü burada bazı arkadaşlar, şayet yatak sarsaydı motor hiç çalışmazdı bu yüzden problem altta değil motorun üstünde diyorlar ?

 

Önemli not: Bu problemden yaklaşık 200-300 km önce aracın periyodik bakımını yaptırmıştım ve aracın turbo onarımını yaptırmıştım. (Toplam 1300 tl ödedim).  Turbo mili oynuyor gerekçesiyle.

 

Araç : Focus 2011 Titanium 1,6 109 bg.Dizel

142.000 km de.

 

Desteklerinizi rica ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.