Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Kemal G.

Üye
  • Toplam İleti

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Kemal G. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    manisa
  • Arabam:
    '11 Focus TDCI Tİtanium
  • Meslek:
    Bilgisayar
  • Cinsiyet:
    Bay

Kemal G.'s Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Toplam Beğeni

  1. Arkadaşlar Merhaba, 3 Gün önce kısa mesafe yolculuk yaparken 90 km hızla 5. vitesle seyir halindeyken gaza biraz daha yükleneceğim sırada arabanın titrediğini duydum ve motor çekişten düştü, az ilerde oto expertisçi vardı hemen oraya götürdüm. Arabayı bilgisayara bağladı, "Ciddi bir şey yok, Dizel Partikül Filtresi tıkanmaya başlamış temizletmeni öneririm" dedi. Mekandan çıktım eve doğru tam gidiyorum 2. viteste arabadan yüksek gürültülü bir çalışma sesi geldi. Çat çat çat çat diye motorda bir vurma sesi hemen arabayı stop ettim. Tabi stop etmeden önce göstergelere baktım, hiç bir uyarı, ikaz yoktu. Hararet 80 derece dolaylarındaydı. Ustamı aradım, hemen arabanın yağını kontrol et dedi. Yağı kontrol ettim. Yağ normal seviyedeydi. Sonra arabayı çalıştırmamı söyledi, usta telefondan sesi dinledi: "Araba yatak sarmış, çekici ile gönder" dedi. Aracı götürdüm, tekrar dinledi: "Yağ pompası vazifesini yapmadı büyük ihtimalle" dedi. Şimdi sorum şu: Motor çalışıyor. Ama acı acı sesle, Sizce bu araba yatak mı sarmıştır. Yoksa subap, sekman vs. problemi olabilir mi ? Çünkü burada bazı arkadaşlar, şayet yatak sarsaydı motor hiç çalışmazdı bu yüzden problem altta değil motorun üstünde diyorlar ? Önemli not: Bu problemden yaklaşık 200-300 km önce aracın periyodik bakımını yaptırmıştım ve aracın turbo onarımını yaptırmıştım. (Toplam 1300 tl ödedim). Turbo mili oynuyor gerekçesiyle. Araç : Focus 2011 Titanium 1,6 109 bg.Dizel 142.000 km de. Desteklerinizi rica ederim.
  2. Arkadaşlar sorunu çözdük. Kusura bakmayın biraz geç oldu yazmak için, yeni fırsat bulabildim. Sorun benim tahmin ettiğim gibiymiş. DPF sıvı deposundan değil, Kızdırma bujilerinden vermiş hatayı. 3200 deviri geçmemesinin de nedeni oymuş. DPF sıvı deposu da patlakmış sanırım. Ama ne zaman patladı nasıl oldu fikrimiz yok. Yani DPF sıvı deposunun sızdırdığını tesadüfen öğrenmiş olduk. Sıvı takviyesi de yaptık. Sızdıran yerler tornacıda ve plastik kaynakçısında halledildi. Kızdırma bujilerini değiştirince araç normale döndü. (4ü de gidikmiş bujilerin). İlgili arkadaşlar tekrar sağolun.
  3. Deponun sıfırı 1400 tl + sıvı ve işçilik 1750 civarı dedi. Çıkma bulabilirsek sıvı ile beraber 800 tl ye geçenlerde taktım dedi.
  4. Yok bende başka kimse kullanmadı arabayı. Anahtarı hep bendeydi. Altını vurmadığıma da eminim. Daha önceki günlerde babam kullandı ama böyle bir sorun görmedik onda da.
  5. Merhaba arkadaşlar. Uzun ama size çok şey katacak bir mesele lütfen okuyun. Araba : 2011 Ford Focus 109 bg TDCI - Titanium Aracımı çalıştırayım dedim. Marşı biraz geç aldı, çalıştı ama Motor Arıza yazısı çıktı. Neyse eve kadar böyle gideyim dedim. Yolda baktım aracın çekişi %50 düşmüş. Eyvah dedim turbo gitti kesin . Araç boşta bile 3200 devri geçmiyor. Her neyse sabah oldu. Benim ustaya götürdüm. Usta aracı laptopuna bağladı. Araç 2 hata verdi. 1- Dizel Partikül filtlresii rejenerasyon süreci gibi bir ifadeydi sanırım. 2- Kızdırma bujileri sorunuyla ilgili bir ifade. Usta bu uyarıyı görünce hemen arabanın arka tarafından altına yattı. Ve o kötü haberi verdi. "Dizel Partikül Filtresinin deposunu vurmuşsun, depo patlamış ve sıvısı boşalmış. Bu yüzden araç güçten düşmüş ve motor arıza uyarısı vermiş" dedi. Bende eğilip baktım hakikaten öyle, depo jak yerinden patlak ve sıvı bulaşmış. Bende dedim daha önceleri patlamışsa ama uyarıyı yeni vermiş olamaz mı? Yok öyle olmaz. Depo patlar, sıvı boşalır, uyarıyı hemen verir dedi. Deponun sıfırı 1400 tl + sıvı ve işçilik 1750 civarı dedi. Çıkma bulabilirsek sıvı ile beraber 800 tl ye geçenlerde taktım dedi. Şimdi arkadaşlar birkaç çelişkili durum var. Burada siz devreye giriyorsunuz Birincisi, ben motor arızasını almadan önce arabayı son bıraktığım o yerde hiçbir şey yoktu. Arabayı o park yerine sağlam bıraktım ve düz bir yerdi. İşimi halledip bindiğimde arızayı gördüm. İkincisi, uyarıyı henüz görmeden o gün içinde bir yerde altını vurdum diyelim. Böyle birşeyin olmadığına da adım gibi eminim. Ben o gün arabayı 5-10 km şehiriçi şehirdışı karışık kullandım. Ve kullandığım yerler hep güzel yollardı. Acemi şoför de değilim. Arabanın önünü veya arkasını vurmadığıma eminim. Benim şüphem şu. Acaba araba uzun zamandır DPF deposu patlakmıydı da. Motor arıza uyarısı yanması ve arabanın güçten düşmesi kızdırma bujileriyle veya başka bir şeyle mi ilgili ? Ya da daha önce patlamış ama sıvı çok yavaş yavaş boşalmış. İyice iş sıkıntıya girince uyarıyı vermiş olabilir mi acaba ? Sizce sorun ne ? İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.
  6. kadir usta ya hocam. (çağdaş oto olarak geçiyor sanırım)
  7. Arkadarşlar 2011 model Ford Focus 1.6 TDCI Titanium aracımı 110.000 de aracı yeni aldığımız için ağır bakım yapılmamıştır diye ağır bakım yaptırdım. Akhisar oto sanayisinde iyi bir usta tarafında yapılan işlemler ve ücretler. Dayco Triger seti : 150 tl Dayca V kayışı : 30 tl Orjinal Devirdaim pompası : 90 tl Wunder hava filtresi : 25 tl Wunder yağ filtresi : 12 tl Mazot filtresi : (markasına bakamadım): 65 tl Yerli Polen filtresi : 10 tl Mobil Super 3000 5.30 4 lt yağ : 75 tl 3 lt Kırmızı Antifiriz : 10 tl İşçilik : 150 tl (baş usta işi kendisi yaptı) Toplam 617 tl . Düz 600 tl aldı. Yetkili servisler kampanya olmasına rağmen aynı işlerden 1300 tl civarı para alacaklardı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.