Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3'deki Eksiklikler ve Hatalar


Bora A.

Önerilen Mesajlar

Hahahahahhahahahahaha :). Yok ya iki kuka arasi degil yolun ortasinda bir kuka duruyor bende bakalim araba nereyi bulcak diyerek bastim park tusuna avm nin parkinda geziyorum bulundu dedi ulen nereyi buldun gene dedim :) biraktim kukayiarabanin arkasinda olucak sekilde park etti ohh yes

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En iyi Ford C-max ve Mondi bence' date=' f3 olmadı, bir ata sözü var, Ford un yeni çıkan modelleri asla alınmaz, makyaj beklenmelidirki adam gibi olsun, bunu bu forumada yazayım dedim :)[/quote']

C-max makyaj ne zaman yedi :wacko: Buarada o soz tüm marka için geçerli ama alma demek için ciddi bilgi sahibi olmak gerek; merakla bekliyorum

--- iPhone Yolladı ---

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok bu genel Türk yapısı.. Bende focus II çıktığında bu ne ya focus 1 buna 5 basar diyordum. Ben almam dedim. Ki almadımda.. :) Gerçi bence hala öyle ama herkeste alıp kullanıyor işte. Fordun en çok satan modellerinden birisi oldu.. Kişisel beğeni farklı bir konu..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En iyi Ford C-max ve Mondi bence, f3 olmadı, bir ata sözü var, Ford un yeni çıkan modelleri asla alınmaz, makyaj beklenmelidirki adam gibi olsun, bunu bu forumada yazayım dedim :kop:

F3 olmadı... Bu nasıl bir ifade? Nesi olmadı? Neye göre olmadı? Muhtemeldir ki kişisel beğeniyi esas alan bir isabetsiz genellemedir. Lütfedip nelerin olmadığını da paylaşırsanız biz de anlarız nasıl da yanılıp aldığımızı...

Makyajlanan modellerin de ilk serisini almamak lazım, sorun çıkarıyorlar, bu genelleme de benden.

Ayrıca tam oturdu dediğinde de kasa değişiyor ve ilgi azalıyor, değer kaybediyor bu sefer.

Nedir bu Ford'tan çektiğimiz?

Not: Yakup'a katılıyorum tüm markaların yeni modellerinde geri çağırmalara kadar varan hatalar olabilir. önemli olan üreticinin bunları kabul etmeye ve gidermeye yönelik çabasının olmasıdır.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olmadı derken biraz eksik anlatım oldu haklısınız, aslında daha çok kişisel bir tanımlama benimkisi, durumdan hoşnut olmamamdan kaynaklı, beğenmedim o yüzden, donanım eksik, bana dar geldi, ön camdaki kamera vs. görüşümü kısıtladı rahatsız oldum, bagaj ufak geldi stepneyle falan uğraşamam, diğer hatalarını sizlerde söylüyorsunuz zaten, ama teknik olarak çok iyi araba ayrı konu, benim süsleme ergonomi ve donanım takıntım var aslında.

Bence güzel modelleri C-max ve Mondi, mondi makyajlı ve iyi, c-max makyaj yemedi, şimdi sony vs. gibi şeyleri geliyor ama eksik donanımlı hala, adam gibi herşeyini getirse otosan, bizde uğraşmasak ama nerdeee, azıcık ucundan verip milleti sinir ediyorlar.

Asla almam tanımıda benim için, ben asla almam, çünki sonradan teybiydi vs. uğraşmak beni deli eder ve etmekte, siz şimdi uğraşıp duruyorsunuz belki zevk alıyorsunuz bilemem ama ben bunalıyorum, tam donanımlısı olduğu halde bizde olmaması beni arabadan soğutuyor açıkcası, kendi arabamda bile teybi değiştim şimdi modül alsam telefonu yapsammı diye düşünüyorum ama inanın canım sıkılıyor.

Teknik anlamda kötü demiyorum zaten sadece bu donanım olayı canımı sıkıyor, makyajlı arabalar bence daha az dertli ve donanımı hala eksik olmasına rağmen fena değil. Bana göre lansman modelleri hariç ilk gelenler eksik donanımlı ve kullanıcıların hataları henüz görememesi yüzünden bana göre riskli, en son kasa değişimine yakın yani makyajdan 2-3 sene sonra ise donanım geliyor ama baştan savma seviyesi yüksek ve kalıp hataları oluyor vs.(bu biraz fazla detaycı oldu)

Mertol beyin dediği ilk gelen modellerin yani lansman araçları diyelim, donanımı daha iyi, sonrasında arabadan çalmaya başlıyorlar, daha sonra azar azar verip makyaja kadar sinir ediyorlar, makyajla baya durum düzeliyor ve tam kasa değişimine yakın ellerinde ne varsa tıkıştırıp satmaya çalışıyorlar, kardeşim bari opsiyon yapın isteyen istediği donanımı seçsin ama nerde bizde böyle otosan.

Ben araba alacağım zaman yeni kasa geliyor aman onu alayım gibi bir hevesim olmaz, o yüzden araba değişim zamanlamamı makyaja göre yapıyorum, makyajdan sonra 1-2 ay bekleyip öyle alıyorumki daha az sinir olayım, ilgi azalması, değer düşmesini falan düşünmüyorum, bana göre bu arabalar lüks, ihtiyaç için olsa gider fiat reno falan alırım daha ucuza gelir gibi, zaten arabayı aldığın an zarar, o yüzden 50 ye aldım aman 2 sene sonra 10 liraya düştü, bu benim umruda değil, param bol falanda değil, yanlış anlaşılmasın, ben sadece alacağım araçtan alacağım keyfe bakıyorum ve sadece 0 araç alıyorum, ama 7-10 sene arasında araba değişiyorum, bu arada kendimi bir üst kademeye zaten ayarlamış oluyorum, mesela şuan fiestam var, bir daha ki arabam Allah izin verirse kesinlikle mondeo sınıfında veya daha üst sınıfta olacak, benim tarzım böyle arkadaşalar.

Ali Veli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aynı şeyi söylüyorsun sende, ilk gelenle şimdikiler farklı, azar azar getirirler bu şeyleri, tam gelmesi zaten %90 olmayacak ama 4-5 seneyi bulur. Ama hala eksik, otosana atmadığım mail kalmadı ama takan yokki, bari opsiyonel yapın, istediğim donanımı takayım, ama yok işte.

Donanım işi eskide kalmadı yani, öyle olmasaydı Mertol bey göstergeyle klimayla falan uğraşmazdı.

Ali Veli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mertol beyin yaptığı kişisel zevk sen ona bakma :kop:

4-5 sene veya değil şuan araç üzerinde olan donanımlar zaten sınıfını zorlayan şeyler...Bize sunmak zorunda değiller ekstrem şeyleri çünkü abisi mondeo da olmayan şeyler ulaşılabilir durumda... işte şu yok bu yok demek dışardan bize basit gelebiliyor.

Ayrıca 120'den fazla ülkeye satış yapmaya çalışan Ford ülke ülke tedarik planı yapmış..Eski araçlar hakkında doğru olabilirsiniz ama bu dedikleriniz bu araç olmamış alınmaz demek için yetersiz ibareler... (BANA GÖRE)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İyi de Ali bey benim anlamadığım hangi donanımının eksik olduğunu düşündüğünüz ?

Ekrandan göstergeden örnek vermişsiniz ancak onlar tümüyle benim kişisel beğenim ile alakalı şeyler. Eğer donanımdan kastettiğiniz lüks ise onun eksikliği tolere edilebilir bence. Orada monokrom ekran olması ile renkli ekran olması arasında görüntü dışında hiçbir fark yok esasen. Açıkcası benimki şımarıklıktan başka birşey değil. Ekranı varmı? var. çalışıyormu? çalışıyor. Sırf renkli olsun diye değiştirmek donanım eksikliğine işaret etmez. Opsiyon eksikliğine işaret eder. Ki o da mecburiyetten kaynaklanan birşey. Yurtdışında insanlar arabasındaki opsiyonları belirleyip 3-5 ay bekleyerek alıyor arabasını. Biz ise plakanın çıkmasını bile bekleyemeyecek kadar sabırsız bir milllet olduğumuz için ithalatçılar genel beğeniye ve rakiplere göre bir sipariş listesi belirleyip araçları ithal ediyorlar. Dolayısı ile hem önden hem cam kenarı hemde sağ tarafta olup ayaklarınızı kapının boşluğuna uzatamıyorsunuz.

Donanım eksik şöyle denilebilir. örneğin navigasyon isteseniz bile alamıyorsunuz. Onunda nedeni Navteq haritasının ford için hazırlanan versiyonunda 30-35 ili kapsaması ve güncel olmaması. Atıyorum Erzurumdaki adama bunda navigasyon var deyip arabayı satarsanız ve onun bulunduğu şehirin haritası çıkmazsa o adam haklı olarak arıza çıkartır. Aynı adam audi alıpta navigasyonu çalışmazsa arıza çıkartmaz ama.. :kop: Dolayısı ile navigasyon için bir ayrıcalık düşünülebilir. Büyük firmalar öyle antiri kuntri çin malı el tipi navigasyon üreten firmalar gibi sürekli olarak bu işle uğraşmıyorlar. Ama hiçbirisi uğraşmıyor sadece ford ya da başka biri değil. Range Rover da uğraşmıyor..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mesela mercedes'di yanlış hatırlamıyorusam NAVİ yüzünden davalık durumda...

Navteq normalde tr'de başarsorft ile çalışıyor o da 2011 son çeyrekde güzel bir güncelleme çıkartı..Kullanıyorum kendim mesela küçük şehirlerin detay'ı yokdu şimdi gelmiş sayılır bayağı eklenmiş.. yüzdesini bilmiyorum..

Touch ve Sync sunulacağı için 2012 de hazır duruma gelecektir..Dandik harita ve yazılıma para vermektense bu beklenebilir.(uzun vadeli düşünenler için)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.