Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Ford Focus ( 2011 - 2012 - 2013 Ford Focus ) - Genel Başlık


Yakup Ç. A.

Önerilen Mesajlar

arkadasiar aranıza yeni katılmış bir ford sahibi olarksize bi sorum var

10gün önce focus 1.6 tdi titanyum aldım şuan 200km de int den okudugum kadarıyla ortalama yakıt tüketimi en fazla 5.5/100km olması lazım.aracı gayet zorlamadan sürdügüm halde ortalama tüketim en aşagı 9lt/100km gösteriyo. acaba benim araçdamı bi sorun var yoksa yakıt tükedimi km arttıkcamı düşüyo?

eger öyleyse kaç km den sonra düşmeye başlıyo ve kaç lt re kadar düşüyor?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hasan Bey yeni aracınız hayırlı olsun.

İnternette her okuduğunuza inanmayın.

Öncelikle fabrika verilerine ulaşmanız neredeyse imkansız nedeni için Bkz http://www.focusclub...dpost__p__39413

Dizel araçlar soğukta ve rodajda daha çok tüketiyorlar, buna bir de yoğun trafiği eklerseniz sizinki gibi tüketim değerlerine ulaşmak olası ve inanın forumda bu anlamda tel değilsiniz.

Ayrıca unutmamak lazım kullanım tarzı da tüketimde belirleyici unsur olabiliyor.

Yakıt Ölçümünü bir de depo doldurmadan depo doldurmaya günlük km sayacını ve ortalama tüketim değerini sıfırlayarak yapın bir süre, yani aldığınız yakıt x 100 / katettiğiniz kmce

BÖylece pompa hesaplı tüketimle yol bilgisayarı değerini karşılaştırma imkanınız olur.

Yol bilgisayarlarının ±%5 farklı gÖstermesini zaten normal karşılamak lazım.

Dolumdan doluma yapılan hesaplarda da pompa elemanının doldurma konusundaki tavrı belirleyici oluyor, kimi ağza sıfır dolduruken kimi de taşırmamak için tabanca ilk attığında kesiyor.

Ben genelde ikinci kere atınca kes şeklinde talimat veriyorum.

Sonuçta tek bir Ölçümle karar vermemek ve uzun dÖnem ortalamasını almak en sağlıklısı.

Dizellerde 5000 km civarında gerçek tüketim değerine ulaşılacaktır, ama dramatik bir düşüş de beklemeyin.

Şehir içi 7.5, uzun yolda 5.5-6.5 makul değerler, ama dediğim gibi kullanım tarzı çok belirleyici.

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

valla benim araçta bir gariplik var emniyet kemeri söfor tarafı takmayınca ikaz vermiyor,yolcu tarafında ise tkmayınca ikaz veriyor herhalde koltuktaki sensörde bir sorun var servise götürüm gösterecem

Bende böyle ayarlamak istiyorum. Benimkine ötmesin zaten park etmediğim sürece hep takılı, ama yolcuya sürekli ötsün :) .

Sadece emniyet kemer uyarısını tek başına kapatmanın yollarını bi denemek keşfetmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selçuk hiç oynama bizde kapatmak için çırpınıyoruz zaten :)

Adama ne gareziniz var?

O ötmüyorsa sensörden veri gelmiyor demektir. Dolayısı ile yarın öbürgün kelimenin gerçek anlamı ile kemeri takmayı unutup bir kaza yaparsnaız bu boşvermişlik hayatınıza mal olabilir.. Aman derim..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende focus 2 de yaklaşık beş yıldır toka uyarı sesini iptal edmiş öyle kullanıyodum.Ana yola çıktığımda zaten takıyordum ama şehir içi alışkanlığım yoktu,2 ay kadar önce uyarıyı iptal etmenin hava yastıklarını devre dışı bıraktığına dair bi bilgi vardı forumda,bende korktum uyarıyı tekrar devreye aldım.Bu uyarı sesi tepeden tırnağa gersede beni kullanmak en hayırlısı.Faydasını görmek zorunda olğunuz durumlar yaşamassınız umarım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Emniyet kemerini takmazssanız hava yastığı iptal olur diye bişey yok,birbirleriyle alakasız sistemler...Hava yastığı her halükarda çalışır...Ama eğer emniyet kemeri takmamışssanız ve hava yastığı açılacak kadar sert br kaza yapmışssanız hava yastığı yüz ve boyun bölgenize çok sert şekilde çarpacağından boyun kırılmalarına kadar varan riskler hatta boğulma tehlikelerine neden olabilmektedir...Dolayısıyla aracınızdaki pasif güvenlik tedbirlerinin herhangi birinden vazgeçmeniz çok ama çok tehlikelidir....Lütfen 100 metrede bile emniyet kemerini takınız..Siz yavaş olabilirsiniz ama size çarpan çok hızlı olabilir....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O ikisi alakasız falan değil gayet alakalı sistemler. İkiside aynı kontrol modülünden kontrol ediliyor. Emniyet kemerinin tokasının altında fişek olarak adlandırılan bir gergi mekanizması var. Araç kaza yaptığını algıladığı anda içindeki gaz discharge olup kemeri çekerek sizi kemerle birlikte koltuğa yapıştırıyor. Hava yastığı olan tüm araçlarda bu böyle. Yani birbiri ile entegre. Ve dahası pasif güvenlik sistemi falanda değiiller artık. Kemer takmadan yola çıkmak şapşallıktan başka birşey değil. Rus ruleti oyna daha iyi. Hiç değilse ihtimal hesabı yapabilirsin. ötekinde o da yok. 50 km/h ile giderken sabit bir nesneye (duvar ya da direk gibi) çarparsan ölme ihtimalin rus ruletinden daha yüksek.

ötonazi hakkınızı kullanmak konusunda kararlıysanız sıkın kafanıza olsun bitsin. Milletin başını da belaya sokmazsınız hiç değilse..

Mertol Kip tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kemer ikaz sorununu servis çözdü tabi herkes benim kadar şanslı olmayabilir kuzenim ford yetkili servis olunca sorunlar hemen çözülüyor.teşekkürler garanti şen ford servisi:)

Problemin ne olduğunu bize de söylerseniz eğer arkadaşlar da sizin gibi faydalanabilir ..

Teşekkür ederiz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Problemin ne olduğunu bize de söylerseniz eğer arkadaşlar da sizin gibi faydalanabilir ..

Teşekkür ederiz

kuzenim mehmet kursat siteye üye ona sormak lazım aslında.

Kuzen sana sormayıda unuttum yapıldımı diye yapıldığından hiç haberim yoktu :kıhkıh: gerçi senden ses çıkmadığına göre ben yapıldı olarak saydım herhalde ^_^:)

Bu soruya pazartesi cevap verebilirim. Açıkcası arıza nasıl giderildi hiçbir bilgim yok. Yarın servis müdürüne sorup sizlere bilgi veririm.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.