Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 201313 yıl comment_149398 ben kesinlikle yaşadığım şehirdeki opet firmasından dolayı opet alamıyorum..zaten böle zorlamaya da iyi gözle bakamıyorum..yaşadığım şehirde petrol ofisinin yıllardır iyi bir imajı olduğu firma var ve hiç sorun yaşamadım ve opettense bana göre benim için en iyisi bu Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 201313 yıl comment_149406 ben kesinlikle yaşadığım şehirdeki opet firmasından dolayı opet alamıyorum..zaten böle zorlamaya da iyi gözle bakamıyorum..yaşadığım şehirde petrol ofisinin yıllardır iyi bir imajı olduğu firma var ve hiç sorun yaşamadım ve opettense bana göre benim için en iyisi bu Kesinlikle. Daha önce çok yazdık ama tekrar olsun, en önemlisi istasyon kalitesi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 10, 201313 yıl comment_149414 ben kesinlikle yaşadığım şehirdeki opet firmasından dolayı opet alamıyorum..zaten böle zorlamaya da iyi gözle bakamıyorum..yaşadığım şehirde petrol ofisinin yıllardır iyi bir imajı olduğu firma var ve hiç sorun yaşamadım ve opettense bana göre benim için en iyisi bu gerçekten manisadaki petrol ofisi çok disiplinli ve güzel çalışıyor. büyük olasılıkla reklam gibi olmasın ama zorlu holdinge ait olan petrol ofisi sanırım. tatile giderken her zaman uğrarız benzin almayız ama olsun tesis güzel Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 11, 201313 yıl comment_149589 bir sürü insan yazdığınızı beğenmiş, demek sorun bende. forum diline alışamamışım anlaşılan. iyi forumlar sorun yok sorun yok rahat olun.. ford daha doğrusu koç bu konuda müşterilerini şartlandırıyor. Depo kapağını açtığınızda opet ultra force kullanın yazıyor. otomatikmen insan içkilleniyor. hatırladığıma göre bizim araçlar euro 5 motor. acaba eco force veya full save euro4 veya daha önceki motorlar içinmi sorusunu akla getiriyor. Aslında benim öğrenmek istediğim buydu? Arkadasim aracin emisyonu yakita gore asimetrik olarak degismez. Zaten araclarda DPF den tutunda her cevrimde 3-5 kez puskurtme gibi bir suru teknoloji kullaniliyor ve sonrasinda egzost gazi tekrar olculup gerekirse duzeltme yapiliyor. Kalkip cakma mazot ya da 10 numara yag falan koymadiginiz surece oyle ciddi bir sorun yasamazsiniz. Zaten Turkiyede 50 ppm uzeri mazot satilmasi resmen yasak. 500 ppm alti yakitin euro diesel olarak adlandirildigini dusunurseniz eger mazotu aldiginiz istasyon uckagitci degilse sorun yasamazsiniz. Opet in yakiti digerlerinden daha iyi falanda degil. Delikanli olsunlarda once kac ppm yakiti hangi isimle sattiklarini websitelerinden acikca yayinlasinlar. Bilelim bizde 50 ppm mi yoksa 10 ppm mi satiyorlar. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 201313 yıl Yazar comment_155208 Aslında fullsave almamın nedenlerinden biriside gerçekten bu tip yakıtlarda yakıt tasarrufu oluyormu sorusunun cevabını bulmaktı. ilk 13000 km opetin ultraforce unu kullanmıştım. Bu yakıt ile 100 km de 0,4 lt fazla yakmış buna görede yol bilgisayarını kalibre etmiştim. kalibrasyondan sonra (Yaklaşık 10.000 km yeni kalibrasyona göre kullanmışım) yol bilgisayarı ve istasyondaki değerler tamamıyla birbirlerini tutuyordu. yazımın başında anlattığım üzere uzun yolda birazda zorunluluktan fulsave aldım, ilk depoda istasyon ve yol bilgisayarı arasında bir farklılık yoktu. Ancak 2. fullememde yol bilgisayarında yapılan yol 773 km ortalama tüketim 5,6 lt/100km istasyon değerleri alınan yakıt 42 lt buradan hesapladığımızda 5,43 lt/100km buradan fullsave in 0,17 lt/100km tasarrufu yol bilgisayarı ve istasyon değerleri ile ispatlanmış oldu. bunun üzerine yol bilgisayarını tekrar kalibre ederek birazcık daha mutlu oldum. Mart 18, 201313 yıl cem aksoy tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 201313 yıl comment_155215 Uygun fiyatlı eco mazotlar, kamyonlar, servis araçları, ticari araçlar,taksiler vs için. Opet,shell , PO hepsinde var. Setan sayısı düşük. Focus 3 115hp araçta basarsınız gaza araba gitmez moraliniz bozulur. Motorun sesi değişir. Hatta araç gitmiyor diye daha fazla gaza basıp depoyu daha çabuk bitirirsiniz. Motorun verimini düşürürsünüz. Verimi düşürmek de iyi değil. Ekonomi motorlarında zaten performans düşük olduğu için mesela 1.6 90hp focus yada 1.8 ford connect 90hp gibi araçlarda kullanmak daha mantıklı. ( ki ben şirket aracı connect'te bile kullanmıyorum) Shell GT(üst düzey yakıt gerçekten) ile depoyu doldurun aradaki farkı anlarsınız zaten. Sorunun cevabı bulaşmayın derim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 201313 yıl comment_155219 Dün Sarıyere gitmem icap etti ve acele etmem lazimdi. Yakit ışığım bir onceki gun yanmisti ve 70 km gosteriyordu Avcilardan Sariyere gittim aklimdan çikmia donus yolunda bir baktimki kalan mesafe 15 km. Maslaktaki Opete girmek zorunda kaldim. İlk defa Shell dışından yakıt aldım bakalim değişiklik hissedecekmiyimkalan mesafe 0 yazdığında bile normal kullanımda 50km yol yaparsınız ben benzinli araçta 0km yazdığında 30km yol yaptım daha da 3litre falan benzin vardı.dizelde ise 0km yazdıktan sonra 50km den fazla da yapabilirsiniz Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 201313 yıl Yazar comment_155220 Uygun fiyatlı eco mazotlar, kamyonlar, servis araçları, ticari araçlar,taksiler vs için. Opet,shell , PO hepsinde var. Setan sayısı düşük. Focus 3 115hp araçta basarsınız gaza araba gitmez moraliniz bozulur. Motorun sesi değişir. Hatta araç gitmiyor diye daha fazla gaza basıp depoyu daha çabuk bitirirsiniz. Motorun verimini düşürürsünüz. Verimi düşürmek de iyi değil. Ekonomi motorlarında zaten performans düşük olduğu için mesela 1.6 90hp focus yada 1.8 ford connect 90hp gibi araçlarda kullanmak daha mantıklı. ( ki ben şirket aracı connect'te bile kullanmıyorum) Shell GT(üst düzey yakıt gerçekten) ile depoyu doldurun aradaki farkı anlarsınız zaten. Sorunun cevabı bulaşmayın derim. performans olarak çok büyük düşüşün olmadığını düşünüyorum. ancak setan sayısı benimde kafama takılıyor. firmaların internet sitesine girdiğimizde setan sayısı ile ilgili veriler mevcut değil veya ben bulamadım. ford dada zaten focus 3 te şu setan sayılı yakıtı kullanın diye bir şey de demiyor ancak en590 yakıtını kullanınız diyor. shellin internet sitesinde fulsavein ts en590 standardında ollduğu ifade ediliyor. bu nedenle standardı karşıladını düşünüyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 18, 201313 yıl comment_155221 Shell GTL yi yaklaşık 5 aydır kullanıyorum, daha önce hep opetten alıyordum. Opete nazaran araba bariz şekilde daha sessiz ve sarsıntısız çalışıyor, daha kolay ısınıyor, ama yakıt sarfiyatı biraz daha arttı gibi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155367 performans olarak çok büyük düşüşün olmadığını düşünüyorum. ancak setan sayısı benimde kafama takılıyor. firmaların internet sitesine girdiğimizde setan sayısı ile ilgili veriler mevcut değil veya ben bulamadım. ford dada zaten focus 3 te şu setan sayılı yakıtı kullanın diye bir şey de demiyor ancak en590 yakıtını kullanınız diyor. shellin internet sitesinde fulsavein ts en590 standardında ollduğu ifade ediliyor. bu nedenle standardı karşıladını düşünüyorum. Evet söylediğiniz gibi setan sayılarını yazmıyorlar. Kısaca minimum standartlara uygundur yazıları var ancak net değerler yok. Bir tanesi %100 dana eti , diğeri %30 hindi %70dana gibi bir şey yani iş görür karnınız doyar ama...üçkağıt var sadece yakıt ekonomisi sunduğu avantajı anlatılıyor, dezavantajlar anlatılmıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155383 Bende aynı konuda tereddüt içindeyim,opet kullanım zorunluğu beni çok kasıyor . opet kullanma zorunlulugunuzun nedenını anlayamadım.. opet koç un oldugu için kendi araçlarında önerme gibi saçmalıklarla kafa karıştırıyorlar..aracımn daha 1,5 yıl garantısı var ve sadece bp kullanıyorum.arasıda shell de aldıgım oluyor..5,8 tuketıyorum şehir içi.. içiniz rahat olsun.yol halı bu yakıt bitti opet mı arayacagız.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155398 BU arada ismi 50 kere geçiyor ama doğrusu sanırım hiç yok: Shell Fuelsave Ve litrede üç-beş kuruş tasarruf peşindeyseniz gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz... Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 19, 201313 yıl comment_155479 Ben Shell Gtl kullanıyorum. İstanbul içi son depoda 6.06 yaktım. Yol bilgisayarı 5.8 gösteriyordu. Güncelleme sonrası 0.5lt civarı düşme oldu sanıyorum. Yol hep ayni fakat trafik yoğunluğu değiştiğinden kesin konuşmak zor. Arabada 18bini geçti. O da etkili olabilir bilemiyorum. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın