Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İsa

Üye
  • Toplam İleti

    101
  • Katılım

  • Son ziyaret

İsa tarafından yazılan her şey

  1. Araç ön camına taşın gelmesine bağlı oluşan çatlak ve pul şeklinde dökülme şeklinde hasar oluşumunda cam onarımı yaptırılabilir mi, eğer yapılırsa iz, renk değişimi vs oluşuyor mu. Bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum, teşekkürler
  2. İsa

    Güç Kaybı

    Geçenlerde benim de 2010 tdci focusumda benzer sorun ortaya çıkmıştı, servise götürdüm, wasgate(turboya giden hava miktarını ayarlamaya yarayan ünite) arızalanmış, değişim yapıldı problem çözüldü.
  3. İsa

    Mondeo'ya Ufak Dokunuş! (türkiye)

    1.5 TDCİ ler ne zaman gelecek?
  4. İsa

    Mondeo'ya Ufak Dokunuş! (türkiye)

    2016 Mondeolar neden Euro 6 1.5 TDCİ şeklinde gelmiyor. Sanki bir ara öyle bir haber vardı.
  5. Selamlar arkadaşlar; Yeni focusun koltuk ergonomisi ve sürüş pozisyonunun sorunlu olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki her türlü koltuk ayarını denememe rağmen kendime en uygun ve rahat edebileceğim oturma şeklini bulamadım. Özellikle bel desteğini çok yetersiz buluyorum, sanki bel desteği beli değilde sırtı destekliyor gibi konumlandırılmış yada daha uzun boylu insanlara göre ayarlanmış. Bu durum özellikle uzun yolculuklarda sırt ve boyun ağrısına neden olmakta. Sırf bu yüzden yeni aldığım aracımı değiştirmeyi bile düşündüm. Sonrasında neyse ki ortopedik uyku ürünleri satan bir mağazadan vizkoz bel desteği yastık buldum da biraz daha rahat edebildim. Benim gibi benzer sıkıntıyla karşılaşan var mı yoksa bende bel kayması mı var??
  6. %80 uzun yolda, ilk 1000 km 110-130 km/saat hız aralığında geriye kalanı 90-110 km/saat aralığında, zaman zaman kısa süreli deneme amaçlı 160-170 lere çıkılarak yakalanan yakıt tüketim değeri: 4.8 lt/100 km. Resim de koyacaktım ama bilemedim.
  7. Ancak Çağlar bey göz ardı ettiğiniz bir şey var. Bahsedilen araçlardan passat düz vites focus powershift. Yani arada vites değiştirme hızı ve bu esnada yaşanan güç ve tork kaybı var. Focus şanzıman avantajı ile daha kesintisiz ve maksimum tork devirleri içinde hızlanmasını sürdürmekte. Tabi bu dediğim ara hızlanmalarda geçerli.
  8. İsa

    Neden Ford?

    Anlayamazsınız...
  9. Araba çalışırken içerden bağaj kapağı nasıl açılıyor bilemedim
  10. Teşekkür ederim Kaan abi. Şanzımanın tork dayanımı, vites değişim hızı gibi teknik detayları araştırmak için istedim şanzıman kodu yada adını.
  11. Arkadaşlar 1.5 tdci powershiftin gerçek tork değeri nedir. Fordun sitesinde 300 nm denmekte ama yabancı bir sitede (http://www.automobile-catalog.com/auta_details1.php) teknik verisi 270 nm olarak belirtilmiş. Birde şanzıman kodunu bilen var mı?
  12. SD kart torpido gözünde imiş, karıştırırken tesadüfen buldum. Bayideki araç teslimini yapan görevli de bilmiyordu
  13. Yeni aracımı yeni yeni inceleme fırsatı buluyorum, menüde 2 adet yol bilgisayarı görünüyor. Bu ne anlama geliyor yada ne gibi bir işlevi var? Bir de bu navigasyon için SD kart gerekiyormuş, bu araçla birlikte üzerinde olmuyor mu zaten?
  14. Teşekkür ederim Kaan bey. Kırşehir Ford bayisinde bulabildiğim Focus Titanyum 1.5 TDCİ+sunroof+navigasyon paketli aracı dün teslim aldım. Heralde forumda ikinciyim . Detaylı inceleme ve yorumlarımı ayrı bir başlıkta paylaşırım.
  15. Makyajlı focus 3 kauçuk paspas nereden bulunabilir??? Bayi bize orjinal paspaslar gelmiyor aksesuarcılarda bulabilirsiniz dedi.
  16. Benim karşılaştırmada bahsettiğim araçlar passat 1.4 tsi 150 hp manuel ile focus 1.5 tdci powershift. Ara hızlanmalarda kim kimi ezer meselesi
  17. Yakup bey siz birçok aracı test ettiğiniz için direkt size sorayım. Bahsi geçen iki aracı her ne kadar farklı segment olsalar da yalnızca sürüş sırasındaki ataklık ve ara hızlanma değerleri, sportif sürüş karakteri açısından karşılaştıracak olursak hangisi üstün gelir. Yani hemen hemen benzer ağırlıkta olan iki araç, passatın 30 ps beygir üstünlüğü, focusun ise bariz 60 nm tork ve şanzıman üstünlüğü var. Düz yolda yada rampada örneğin 50-120 km/saat rolling yapılsa hangisi yüz güldürücü olur?
  18. İki araçta farklı segment ancak fiyat aralığı kategorisinde karşılaştıracak olursak; daha çok uzun yolda kullanılacak(yılda yaklaşık 15-20 bin km aralığında), hafif performanslı, az yakan, sürüş keyfi veren, eğlenceli ve birazda konforlu bir araç alacak olsanız hangisini tercih edersiniz? Araçlar ikinci el passat 1.4 act 150 hp manuel comfertline ve focus 1.5 tdci powershift titanyum.
  19. Herşey hoş güzel de 85000 lira bir focusa verilir mi? Sizce değerinin arabası mıdır?
  20. İsa

    Nasıl Rally Pilotu Olunur?

    Bunlar araba kullanıyorsa bizim yaptığımız nedir, hadi kullanan kullanıyor da o araba o yağışta o hızla nasıl yolda kalabiliyor
  21. Konu dışı ama yeni mondeo ne zaman gelecekti ayıptır sorması?
  22. 1.5 ecoboost Türkiyede satışa sunulacak mı acaba bu konuda bir netleşme var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.